پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
آشپزی آلمانی
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== غذاهای گرم == === گوشت قرمز === [[پرونده:Sächsischer Sauerbraten.jpg|200px|بندانگشتی|چپ|گوشت ترش (گوشت خواباندهشده در شراب) همراه با سیبزمینی]] [[گوشت خوک]]، [[گوشت گاو|گاو]]، و [[ماکیان]] اصلیترین انواع گوشت مصرفی در آلمان هستند. گوشت خوک محبوبترین است. مصرفِ میانگینِ سالانه، ۵۹ کیلوگرم است. در میان ماکیان، مرغ مرسومترین است هرچند که [[اردک (غذا)|اردک]]، [[غاز]]، و [[گوشت بوقلمون|بوقلمون]] هم مصرف میشوند. [[گوشت شکار]]، بهویژه [[گراز]]، [[خرگوش صحرایی]] و [[گوشت گوزن|گوزن]] هم در دسترس است بهویژه در پاییز و زمستان. گوشت [[گوسفند]] و [[گوشت بز|بز]] کمتر محبوب است. گوشت معمولاً [[تفتآبپزی]] میشود. تفت در ماهیتابه هم وجود دارد هرچند که این شیوه در [[آشپزی فرانسوی]] و اتریشی ریشه دارد. چندین شیوهٔ پخت هم تکامل یافتهاست مانند تفت ترش که با قرار دادن گوشت در شراب انجام میشود. سنت ریشهداری برای تهیهٔ سوسیس در آلمان وجود دارد. در این کشور به سوسیس ''وورست'' {{به آلمانی|Wurst}} میگویند. بیشتر سوسیسها با روشهای طبیعی از گوشت خوک، گوسفند، یا بره درست میشوند که محبوبترینشان با گوشت خوک تهیه میشود. هزاران نوع سوسیس وجود دارد که در ناحیههای گوناگون متفاوت هستند. برخی از آنها عبارتند از وینی، سوسیس خون، سوسیس سیاه، سوسیس سفید مونیخ، که در [[بایرن]] محبوب است. [[سوسیس کاری]] هم در منطقههای شهری مانند [[برلین]]، [[هامبورگ]]، و [[منطقه رور]] پرطرفدار است. از سدهٔ سیزدهم میلادی قوانینی برای کنترل کیفیت و مواد استفاده شده در سوسیسها در آلمان تصویب شدهاست. === ماهی === [[پرونده:Geräucherte Sprotten.JPG|200px|بندانگشتی|چپ|[[ماهی خمسی]] دودی]] در میان ماهیهای آب شور، [[زغالماهی آلاسکا]] محبوبترین است. برخی از ماهیهای پرطرفدار آب شیرین، عبارتند از [[قزلآلا]]، [[اردکماهی (سرده)|اردکماهی]]، و [[لوتی اروپایی]]. بهطور تاریخی، [[خوراک دریایی|غذاهای دریایی]] در شمال آلمان رایجترند. امروزه [[ماهی تن]]، سالمن، و ساردین در سرتاسر کشور مصرف میشوند. پیش از [[انقلاب صنعتی]] و آلوده شدن آب رودهای [[راین (رود)|راین]]، [[رود البه|البه]]، و [[اودر]]، مصرف سالمون از رودها رایج بود. ماهی انگشتی غذایی محبوب است که با [[ماهی سفید]] مانند [[ماهی روغن]]، [[روغنماهی کوچک]]، [[زغالماهی]]، با [[خمیرابه]] و [[آرد سوخاری]] پخته میشود. === سبزیجات === سبزیجات بیشتر در [[خورش]]ها یا سوپهای سبزیجات استفاده میشوند. آنها همچنین بهعنوان کنارغذا کاربرد دارند. هویج، شلغم، اسفناج، نخود سبز، لوبیا، [[کلم بروکلی]] و انواع کلم رایج است. پیاز سرخ شده نیز در بسیاری از غذاهای گوشتی در سرتاسر کشور استفاده میشود. [[مارچوبه]]، بهویژه نوع سفید آن بهعنوان یک کنارغذا یا غذای [[اصلی]] استفاده میشود. گاهی در فصل مارچوبه رستورانها کل منو را به آن اختصاص میدهند. بهطور سنتی، فصل مارچوبه از اواسط آوریل آغاز میشود و در ۲۴ ژوئن [[پایان]] مییابد.
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا