پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
اثرات قهوه بر سلامتی
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== فشار خون و بیماریهای قلب و عروقی == مصرف متوسط قهوه، یک عامل خطر برای [[بیماری سرخرگ کرونری]] قلب نیست.<ref name="pmid 18707777">{{cite journal | vauthors = Wu JN, Ho SC, Zhou C, Ling WH, Chen WQ, Wang CL, Chen YM | title = Coffee consumption and risk of coronary heart diseases: a meta-analysis of 21 prospective cohort studies | journal = International Journal of Cardiology | volume = 137 | issue = 3 | pages = 216–225 | date = November 2009 | pmid = 18707777 | doi = 10.1016/j.ijcard.2008.06.051}}</ref> یک فراتحلیل در سال ۲۰۱۲ به این نتیجه رسید که افرادی که مقادیر متوسطی قهوه مینوشند، میزان نارسایی قلبی کمتری داشتند، همچنین، بیشترین تأثیر برای افرادی مشاهده شدهاست که بیش از ۴ فنجان در روز مینوشیدند.<ref>{{cite journal | vauthors = Mostofsky E, Rice MS, Levitan EB, Mittleman MA | title = Habitual coffee consumption and risk of heart failure: a dose-response meta-analysis | journal = Circulation: Heart Failure | volume = 5 | issue = 4 | pages = 401–405 | date = July 2012 | pmid = 22740040 | pmc = 3425948 | doi = 10.1161/CIRCHEARTFAILURE.112.967299}}</ref> فراتحلیل جداگانه در سال ۲۰۱۴ به این نتیجه رسید که [[بیماری قلبی-عروقی]]، مانند بیماری عروق کرونر و سکته مغزی، با ۳ تا ۵ فنجان قهوه بدون کافئین {{به انگلیسی|non-decaffeinated coffee}} در روز کاهش مییابد.<ref name="Ding2014">{{cite journal | vauthors = Ding M, Bhupathiraju SN, Satija A, van Dam RM, Hu FB | title = Long-term coffee consumption and risk of cardiovascular disease: a systematic review and a dose-response meta-analysis of prospective cohort studies | journal = Circulation | volume = 129 | issue = 6 | pages = 643–659 | date = February 2014 | pmid = 24201300 | pmc = 3945962 | doi = 10.1161/circulationaha.113.005925}}</ref> یک فراتحلیل نیز در سال ۲۰۱۶ نشان داد که مصرف قهوه با کاهش خطر مرگ در بیمارانی که [[سکته قلبی]] داشتهاند مرتبط است.<ref>{{cite journal | vauthors = Brown OI, Allgar V, Wong KY | title = Coffee reduces the risk of death after acute myocardial infarction: a meta-analysis | journal = Coronary Artery Disease | volume = 27 | issue = 7 | pages = 566–572 | date = November 2016 | pmid = 27315099 | doi = 10.1097/MCA.0000000000000397 | url = https://eprints.whiterose.ac.uk/102280/1/Coffee_reduces_death_risk_after_acute_myocardial_infarction_a_meta_analysis_final_edition_1.docx | url-status = live | access-date = 23 February 2022 | s2cid = 7980392 | archive-url = https://web.archive.org/web/20220402171534/https://eprints.whiterose.ac.uk/102280/1/Coffee_reduces_death_risk_after_acute_myocardial_infarction_a_meta_analysis_final_edition_1.docx | archive-date = 2 April 2022}}</ref> تأثیر قهوه بر افرادی که [[فشار خون بالا]] دارند (چه افرادی که قهوه مصرف نمیکردند و چه آنهایی که متوسط مصرف روزانه داشتهاند) در قرن ۲۱ و در چندین بررسی ارزیابی شدهاست. یک بررسی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مصرف ۱ تا ۲ فنجان قهوه در روز هیچ تأثیری بر خطر ابتلا به فشار خون بالا ندارد و این در حالی است که، نوشیدن ۳ فنجان یا بیشتر در روز، میتواند این خطر را کاهش دهد.<ref name="delia">{{cite journal | vauthors = D'Elia L, La Fata E, Galletti F, Scalfi L, Strazzullo P | title = Coffee consumption and risk of hypertension: a dose-response meta-analysis of prospective studies | journal = European Journal of Nutrition | volume = 58 | issue = 1 | pages = 271–280 | date = February 2019 | pmid = 29222637 | doi = 10.1007/s00394-017-1591-z | url = https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-017-1591-z | url-status = live | access-date = 29 September 2020 | s2cid = 7264285 | archive-url = https://web.archive.org/web/20201106061545/https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-017-1591-z | archive-date = 6 November 2020}}</ref> یافتهای منطبق بر تجزیه و تحلیل سال ۲۰۱۷ نشان دادهاست که مصرف طولانی مدت (حداکثر ۷ فنجان قهوه در روز)، با کاهش ۹٪ خطر ابتلا به فشار خون بالا همراه بودهاست.<ref name="grosso">{{cite journal | vauthors = Grosso G, Micek A, Godos J, Pajak A, Sciacca S, Bes-Rastrollo M, Galvano F, Martinez-Gonzalez MA | display-authors = 6 | title = Long-Term Coffee Consumption Is Associated with Decreased Incidence of New-Onset Hypertension: A Dose-Response Meta-Analysis | journal = Nutrients | volume = 9 | issue = 8 | page = 890 | date = August 2017 | pmid = 28817085 | pmc = 5579683 | doi = 10.3390/nu9080890 | doi-access = free}}</ref> بررسی دیگری در سال ۲۰۱۸ نشان داد که خطر ابتلا به فشار خون بالا با افزایش مصرف ۱ تا ۸ فنجان قهوه در روز، در مقایسه با افرادی که هیچ قهوهای مصرف نمیکردند، تا حدود ۲٪ کاهش مییابد.<ref name="xie2018">{{cite journal | vauthors = Xie C, Cui L, Zhu J, Wang K, Sun N, Sun C | title = Coffee consumption and risk of hypertension: a systematic review and dose-response meta-analysis of cohort studies | journal = Journal of Human Hypertension | volume = 32 | issue = 2 | pages = 83–93 | date = February 2018 | pmid = 29302055 | doi = 10.1038/s41371-017-0007-0 | s2cid = 3515374}}</ref> در مقابل، یک بررسی نیز در سال ۲۰۱۱ نشان داد که نوشیدن ۱ تا ۳ فنجان قهوه در روز ممکن است اندکی خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.<ref name="zhang">{{cite journal | vauthors = Zhang Z, Hu G, Caballero B, Appel L, Chen L | title = Habitual coffee consumption and risk of hypertension: a systematic review and meta-analysis of prospective observational studies | journal = The American Journal of Clinical Nutrition | volume = 93 | issue = 6 | pages = 1212–1219 | date = June 2011 | pmid = 21450934 | doi = 10.3945/ajcn.110.004044 | doi-access = free}}</ref> [[European Society of Cardiology|انجمن اروپایی قلب و عروق]] در سال ۲۰۲۱ در زمینهٔ پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی بیان داشته که قهوه فیلتر نشده {{به انگلیسی|Non-filtered coffee}} حاوی [[کفستول]] و [[Kahweol|کاهوول]] افزایشدهندهٔ [[لیپوپروتئین کمچگالی]] {{نام علمی| LDL-C}} است و ممکن است با مصرف ۹ [[نوشیدنی]] یا بیشتر در روز، با افزایش ۲۵٪ خطر مرگ ناشی از [[تصلب شرایین]] {{نام علمی|ASVD}} همراه باشد. قهوه بدون فیلتر شامل قهوه دمکرده، یونانی، ترک و برخی از قهوههای [[اسپرسو]] میباشد. این انجمن در ادامه میافزاید، مصرف متوسط قهوه (۳ تا ۴ فنجان در روز) احتمالاً مضر نیست و شاید حتی، به نسبت مفید هم باشد.<ref>{{cite journal | vauthors = Visseren FL, Mach F, Smulders YM, Carballo D, Koskinas KC, Bäck M, Benetos A, Biffi A, Boavida JM, Capodanno D, Cosyns B, Crawford C, Davos CH, Desormais I, Di Angelantonio E, Franco OH, Halvorsen S, Hobbs FD, Hollander M, Jankowska EA, Michal M, Sacco S, Sattar N, Tokgozoglu L, Tonstad S, Tsioufis KP, van Dis I, van Gelder IC, Wanner C, Williams B | display-authors = 6 | title = 2021 ESC Guidelines on cardiovascular disease prevention in clinical practice | journal = European Heart Journal | volume = 42 | issue = 34 | pages = 3227–3337 | date = September 2021 | pmid = 34458905 | doi = 10.1093/eurheartj/ehab484 | doi-access = free}}</ref>
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا