پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
جگر (غذا)
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== جگر سیاه == {{اصلی|کبد}} جگر سیاه همان [[کبد]] است که [[سوختوساز]] مواد غذایی، شیمیایی، دارویی و سموم بدن یک [[دام (جانور)|دام]] در آن انجام میشود. این اندام محل ذخیرهٔ [[مواد مغذی معدنی|ریزمغذیها]] است. جگر دارای [[ویتامینهای گروه ب]] بهخصوص [[ویتامین ب۶|ب۶]]، [[ویتامین ب۱|ب۱]]، [[ویتامین ب۲|ب۲]] و [[ویتامین ب۱۲|ب۱۲]] و حاوی [[اسید فولیک|اسیدفولیک]]، [[آهن]] و [[روی]] است.<ref name=":0"/> با وجود این که پروتئین موجود در جگر سیاه، همردهٔ [[پروتئین]] [[گوشت قرمز]] است، آهن موجود در آن دو تا سه برابر آهن موجود در [[گوشت گاو]] است. این اندام همچنین سرشار از [[چربی]] است. با توجه به اینکه مقدار [[کلسترول]] جگر تقریباً دو برابر گوشت قرمز کمچرب است، اگر در یک روز ۱۰۰ گرم از آن مصرف شود، تقریباً ۱٫۵ برابر بیشتر از حد مجاز، کلسترول وارد بدن میشود. یک [[سیخ]] جگر حدود ۸۰ کالری انرژی داشته و در هر ۱۰۰ گرم آن ۱۸۵ کالری است و در همین میزان جگر [[سرخ کردن|سرخشده]] ۳۳۰ کالری انرژی به همراه مقدار بیشتر کلسترول قرار دارد.<ref name=":0">{{یادکرد وب|عنوان=ضمیمه خانواده. دانستنیهای دل و جگر.|نشانی=https://www.ettelaat.com/mobile/?p=4275&device=phone|وبگاه=روزنامه اطلاعات|بازبینی=2020-01-11|نویسنده=|کد زبان=|تاریخ=۲۱ دی ۱۳۹۸}}{{پیوند مرده}}</ref>
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا