پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
کاپوچینو
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== تاریخچه و ریشهشناسی == در گذشته این نام به شباهت با رنگ قهوه ای که عادت [[کاپوچین]]ها بود اشاره داشت.<ref>{{cite web|url=http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=cappuccino |title=Cappuccino|website=etymonline.com}}</ref>و در این زمینه به رنگ نوشیدنی اشاره دارد که شیر در بخش کوچکی به قهوه تیره و دم کرده (امروزه بیشتر قهوه مخصوص کاپچینو) اضافه میشود.<ref>{{cite web|url=https://www.merriam-webster.com/words-at-play/where-do-we-get-cappuccino-from|title=Where Does the Name 'Cappuccino' Come From?|website=www.merriam-webster.com|access-date=2019-11-06}}</ref> ظاهر فیزیکی یک کاپوچینوی مدرن با کرم قهوه (غیر اسپرشو تلخ) و شیر بخارپز نتیجه تکامل طولانی این نوشیدنی است. طبق یک افسانه محبوب اما تأیید نشده، نام آن را به داستان یک [[کاپوچین]]، پدر مارکو دوآویانو، یک پیشگوی فریولیایی پیوند میزند که در سپتامبر ۱۶۸۳ توسط پاپ اینوسنت یازدهم به [[وین]]<nowiki/>فرستاده شد، با هدف متقاعد کردن قدرتهای اروپایی برای تشکیل ائتلافی علیه عثمانیهای مسلمان که آن را محاصره کرده بودند در یک [[کافه]] وینی، او برای اولین بار طعم بیش از حد تند قهوه را با شیر اصلاح کرد و نوشیدنی جدید به ایتالیایی کاپوچینو و به آلمانی کاپوزینر لقب گرفت.<ref>{{cite web|url=https://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2003/04/28/wmonk28.xml |archive-url=https://web.archive.org/web/20030822140927/http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=/news/2003/04/28/wmonk28.xml |url-status=dead |archive-date=2003-08-22 |title=Monk who gave cappuccino its name beatified |work=The Daily Telegraph |accessdate=2023-01-27}}</ref> وینیها نام «کاپوزینر» را احتمالاً در قرن ۱۸ بر روی نسخه اولیه آن که شامل خامه فرم گرفته و ادویههایی با منشأ ناشناخته بود، دادند. کاپوچینوی ایتالیایی تا دهه ۱۹۳۰ در خارج از ایتالیا ناشناخته بود. اگرچه درستتر است که نوشیدنی آن زمان را یک لاته ساده بنامیم، اما معلوم نیست واقعاً اوضاع چگونه پیش رفت. به نظر میرسد که شخصی یوهانس تئودات، صاحب یکی از اولین کافی شاپهای وینی، قبلاً با ترکیبهای جدیدی از نوشیدنیهای قهوه آزمایش کرده بود. فرضیه دیگر در واقع، ردیابی اختراع را به قهوهساز دیگری به نام فرانسیسک یرزی کولکزیکی بازمیدارد، که در سال ۱۶۸۵، هنوز در [[وین]]، مقادیر زیادی قهوه را که مسلمانان رها کرده بودند در اختیار گرفت و برای شیرینتر کردن آن، آن را با شیر و شیر آغشته کرد. عسل؛ همیشه طبق افسانه، همان نوع کیپفرل، دسری که قدمت آن به قرن سیزدهم برمیگردد و اجداد آن نیز میخورد. کیپفرلها (کروسان ایتالیایی استادانه تر و کروسان فرانسوی جدیدتر را میتوان فرزندان کیپفرل دانست) و شکل آنها شبیه به هلال است، بنابراین در تحقیر عثمانیهای مهاجم گاهی اوقات گفته میشود که در قهوهخانههای تریست و سایر مناطق ایتالیایی امپراتوری اتریش-مجارستان در اوایل قرن بیستم متولد شده است، پس از [[جنگ جهانی اول]] در سراسر ایتالیا و بعداً در سراسر جهان گسترش یافت. با این حال، وجود نوشیدنی قهوه مخلوط با شیر با نام کاپوچینو در ایتالیای مرکزی در قرن نوزدهم ثبت شده است.<ref name="Baedeker">{{cite book |last=Baedeker |first=Karl |date=1893 |title=Italy: Handbook for Travellers: Second Part, Central Italy and Rome |url=https://books.google.com/books?id=q-UaAAAAYAAJ |location=Leipzig |publisher=Karl Baedeker |page=XIX |quote="Caffè latte is coffee mixed with milk before being served (30-50c. ; cappuccino, or small cup, cheaper)."}}</ref> خاستگاه آن، در واقع، ارتباط نزدیکی با انتشار خود قهوه در اروپا و به ویژه در امپراتوری اتریش قرن هفدهم تا هجدهم دارد. در طول قرن هجدهم، به اصطلاح کاپوزینر با رایحههای جدید، ادویهها و [[خامه زدهشده|خامه زده شده]] در بالای آن غنی شد و بیش از همه در Friuli Venezia Giulia و در سراسر امپراتوری اتریش-مجارستان پخش شد. در [[پایان]] همان قرن، مد کاپوچینو عمدتاً بر تهیه دستی کف شیر روی آن متمرکز بود. اما تنها در آغاز قرن بیستم و با معرفی اولین دستگاههای قهوه اسپرسو در بازار بود که این نوشیدنی به لطف تهیه کف شیر از طریق خروجی بخار، شکل فعلی خود را به خود گرفت.<ref>{{cite web|url=https://it.m.wikipedia.org/wiki/Cappuccino_(bevanda)}}</ref><ref>{{cite web|url=https://en.m.wikipedia.org/wiki/Cappuccino}}</ref>
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا