پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
شکلات
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== در ایران == قدیمیترین کارخانه شکلات سازی در ایران را شاید بتوان به کاظم کوزهکنانی منتسب کرد. کارخانهٔ شکلاتسازی «گلزار» را وی در سال ۱۳۱۱ خورشیدی در [[مشهد]] تأسیس کرد. [[کارخانه]] در سال ۱۳۱۳ خورشیدی حدود ۵۰ [[مَن]] شکلات تولید میکرد.<ref>{{یادکرد وب|عنوان=گذری بر تأسیس نخستین کارخانههای صنعتی در مشهد|نشانی=https://shahraranews.ir/fa/news/95245|وبگاه=شهرآرانیوز|تاریخ=1400-10-20|بازبینی=2022-08-03|کد زبان=fa|نام خانوادگی=}}</ref> نخستین کارخانه شکلاتسازی در تبریز در سال ۱۳۲۴ بهدست دو برادر [[راهاندازی (پروژه)|راهاندازی]] شد. فراورده این [[کارخانه]] تا دورانی تنها [[آبنبات]] و [[تافی]] برای بچهها بود؛ که پستر به نام «[[شرکت صنعتی داداش برادر|داداش برادر]]» شناخته شد. نزدیک به هزار واحد صنعتی با ظرفیت تولید سالانه نزدیک به ده میلیون [[تن (یکا)|تن]] [[شیرینی]] و شکلات در ایران فعالیت دارند؛ ولی حجم تولید آنها نزدیک ۵۰ درصد ظرفیت آنهاست و نزدیک ۲۰ درصد از آنچه تولید میکنند به خارج [[صادرات|صادر]] میشود. صادرات شکلات ایرانی در [[دهه ۱۳۸۰ (خورشیدی)]] افزایش چشمگیری داشتهاست.<ref>{{یادکرد وب|نویسنده=|نشانی=http://www.foodna.ir/15286-fa.html|عنوان=پنج درصد صادرات غیرنفتی به شیرینی و شکلات تعلق دارد|تاریخ بازدید=2022-08-03|archiveurl=https://web.archive.org/web/20110602131921/http://foodna.ir/15286-fa.html|archivedate=۲ ژوئن ۲۰۱۱|dead-url=yes|کد زبان=fa|وبگاه=شبکه خبری صنایع غذایی ایران}}</ref>
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا