پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
کاپوچینو
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== ریشه نام و علم اشتقاق لغت == «کاپوچینو» از لاتین Caputium میآید که بعداً در آلمانی/اتریشی قرض گرفته شد و به Kapuziner تغییر یافت. این شکل کوچک کاپوچیو در ایتالیایی است، به معنای «کلاه» یا چیزی که سر را میپوشاند، بنابراین کاپوچینو در لغت به معنای «کاپوچین کوچک» است. [[File:Francisco de Zurbarán 057.jpg|thumb]] نام کاپوچینو نه از روی کاپوت بلکه از رنگ لباسهای کلاهدار راهبان [[کاپوچین]] گرفته شده است. (فرقه ای از راهبان [[کلیسای کاتولیک|کاتولیک]] معمولاً چهرهٔ رنگ پریدهای دارند و کلاه سیاهی بر سر میگذارند که در ایران به راهبان این فرقه «کبوشی» گفته میشد که کلمه کشیش از آن مشتق شده است.<ref>{{یادکرد وب |url=http://www.loghatnaameh.org/dehkhodaworddetail-ebe73a93a6cc495b87bbd190d53b0568-fa.html |title=دهخدا |accessdate=۱۸ دسامبر ۲۰۱۴ |archiveurl=https://web.archive.org/web/20141218164747/http://www.loghatnaameh.org/dehkhodaworddetail-ebe73a93a6cc495b87bbd190d53b0568-fa.html |archivedate=۱۸ دسامبر ۲۰۱۴ |dead-url=yes}}</ref><ref>دریابندری ۴۴۹</ref>)<ref>{{cite news|url=https://www.merriam-webster.com/words-at-play/where-do-we-get-cappuccino-from|title=Where Does the Name 'Cappuccino' Come From?|work=Merriam-Webster|access-date=2018-09-24}}</ref> این رنگ کاملاً متمایز است و کاپوچینی توصیف رایج رنگ قرمز قهوهای در قرن هفدهم اروپا بود. راهبان [[کاپوچین]] در قرن شانزدهم طرح خاصی را برای لباسهای سفارشات خود در رنگ و شکل کاپوت با الهام از [[فرانسیس آسیزی]] انتخاب کردند. لباسهای قرن سیزدهم حفظ شده است. کاپوت بلند و نوک تیز مشخصه بود و به زودی به برادران لقب «کاپوچین» (کلاه پوش) داد. با این حال، انتخاب رنگ قرمز-قهوه ای به عنوان رنگ جلیقه سفارش بود که در اوایل قرن هفدهم، «کاپوچین» نیز به عنوان یک اصطلاح برای یک رنگ خاص استفاده میشد. در حالی که فرانسیس آسیزی از پشم بیرنگ و سفید نشده برای لباسهای خود استفاده میکرد، کاپوچینها لباسهای خود را به گونه ای رنگ آمیزی میکردند که با آگوستینها، بندیکتینها، فرانسیسکنها و دیگر راستهها متفاوت باشد. کلمه کاپوچینو، به شکل ایتالیایی خود، در نوشتههای ایتالیایی در قرن نوزدهم آمده است و به عنوان قهوه سیاه با چند قطره شیر یا خامه توصیف میشود که به آن رنگ تنپوش کاپوچینیها را میدهد که نام آن را از آن گرفته است. ایتالیاییها کف شیر و قهوهٔ پاشیده شده روی آن را شبیه پشت سر راهبان کاپوچینو میدانند؛ به همین دلیل این نام را بر آن نهادهاند.<ref name="Monitore">{{cite journal |date=1885 |title=Atti della Santa Sede |journal=Il Monitore ecclesiastico |url=https://books.google.com/books?id=y9kvAAAAYAAJ |volume=IV |issue=I |location=Conversano |publisher=Presso la Direzione del Monitore Ecclesiastico |page=194 |quote="...un altro di bevere un cappuccino (caffè con latte)."}}</ref><ref name="Angiolini">{{cite book |last=Angiolini |first=Francesco |date=1897 |title=Vocabolario milanese-italiano coi segni per la pronuncia |url=https://books.google.com/books?id=PZMWAAAAMAAJ |location=Torino - Roma - Milano - Firenze - Napoli |publisher=Ditta G. B. Paravia e Comp. |page=183 |quote="Cappuccino: caffè nero con poche gocce di latte o panna che gli dànno il colore della tonaca dei cappuccini e da ciò prende il nome.."}}</ref> زبان آلمانی Kapuziner به عنوان یک نوشیدنی قهوه در قرن ۱۸ در اتریش ذکر شده است و در مدخلهای فرهنگ لغت از سال ۱۸۰۰ به بعد به عنوان «قهوه با شکر، [[زرده تخممرغ|زرده تخم مرغ]] و خامه» توصیف شده است. استفاده از شیر تازه در قهوه در کافهها و رستورانها یک پدیده جدیدتر (از قرن بیستم) است که زمانی که سرد کردن رایج شد، معرفی شد. استفاده از خامه کامل در گذشته بسیار دورتر شناخته شده است (اما نه در استفاده به عنوان خامه فرم گرفته [chantilly])، زیرا این محصولی بود که به راحتی ذخیره میشد و همچنین در پخت و پز و پخت و پز اغلب استفاده میشد؛ بنابراین، یک کاپوزینر با مقدار بسیار کمی خامه برای گرفتن رنگ کاپوچینی آماده شد. امروزه، کاپوزینر هنوز در کافههای سنتی وین سرو میشود، که قهوه سیاه را تنها با چند قطره خامه تشکیل میدهد (در برخی از مؤسسهها به شکل یک بسته خامه فرم گرفته شده است).
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا