پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
چای
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== چای در ایران == [[پرونده:Tea Gardens, Gilan, Iran.jpg|انگشتدان|313x313px|کشتزار چای در [[گیلان]].|جایگزین=]] [[پرونده:Tea-224-nevit.jpg|بندانگشتی|چای منطقه خاورمیانه|جایگزین=|293x293پیکسل]] {{اصلی|چای در ایران}} امروزه مصرف چای، یکی از اجزای جدایی ناپذیر زندگی عادی مردم در [[ایران]] است. اما سابقه مصرف چای در ایران، کمتر از دو سده است.<ref>{{پک|دریابندری|ک=کتاب مستطاب آشپزی|ص=۴۳۷}}</ref> با این حال، برخی معتقدند که پیشینهٔ مصرف چای در [[ایران]] به سده دوم میلادی میرسد و برخی از جهانگردان از [[چایخانه]]هایی سخن گفتهاند که بزرگان و توانگران در آن جا جمع میشدند و چای مینوشیدند. {{مدرک}} مشخص نیست ایرانیان چه زمانی اولین بار با این نوشیدنی آشنا شدند. [[ابوریحان بیرونی]] در کتاب الصیدنه اش که در نیمهٔ اول سده پنجم نوشته شده، جزئیاتی در خصوص گیاه چای و استفاده از آن به عنوان نوشیدنی در تبت و چین آورده است. ظاهراً عادت چای نوشی تا سده هفتم هجری به غرب آسیا نرسیده و ممکن است مغولها در اشاعهٔ آن تأثیر داشته باشند. امیرکبیر، ممکن است نقشی در ترویج چای در ایران داشته باشد؛ او از دولت فرانسه دو دست ظروف چای خوری، شامل سماور نقرهای، و یک عدد دیگر را از تاجری روس دریافت کرد. امیر کبیر انحصار سماورسازی با یارانهٔ دولتی را به استادکاری در اصفهان اعطا کرد.<ref>{{یادکرد وب | عنوان=ČĀY – Encyclopaedia Iranica | وبگاه=Encyclopædia Iranica | تاریخ=1963-01-17 | سال=1963 | پیوند=http://www.iranicaonline.org/articles/cay-tea | کد زبان=en | تاریخ بازبینی=2015-05-01}}</ref> کشت چای در ایران، از سال [[۱۳۱۴ (قمری)|۱۳۱۴ هجری قمری]] آغاز شد. در این سال، یکی از رجال آن دوره به نام [[محمد میرزا کاشف السلطنه]] که به عنوان ژنرال کنسول ایران در [[هند]] مأمور به خدمت بود، توانست در بازگشت به ایران، چند بته چای را با زحمت فراوان وارد ایران کند. وی با توجه به مطالعاتی که بر روی انواع چای و نحوه کشت آنها نموده بود، شهر [[لاهیجان]] را به دلیل وجود هوای مناسب برای کشت چای انتخاب کرد.<ref>{{پک|دریابندری|ک=کتاب مستطاب آشپزی|ص=۴۳۷}}</ref> این شهر امروز به عنوان مرکز کشت چای در ایران درآمده است و انواع مختلف چای مانند چای ایرانی عطر گیلان در آنجا تولید میشود. مقبرهٔ کاشفالسلطنه در لاهیجان امروز به صورت گنجینهٔ تاریخ چای ایران در [[لاهیجان]] درآمده است. سهم ایران ۴ تا ۵/۴ درصد از مصرف کل چای جهان است. از سی و دو هزار هکتار مزارع چای ایران هشت درصد آن برای استان [[استان مازندران|مازندران]] و 92 درصد بقیه از آن [[استان گیلان|گیلان]] است.
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا