پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
چای
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== ترکیب شیمیایی == از نظر فیزیکی، چای دارای خواص [[محلول]] و [[سوسپانسیون]] است. محلولی از تمام ترکیبات محلول در آب که از برگهای چای استخراج شده است، مانند [[پلی فنول]]ها و [[اسیدهای آمینه]]، اما زمانی که تمام اجزای نامحلول در نظر گرفته میشود، سوسپانسیون است مانند [[سلولز]] موجود. دم کرده چای یکی از نوشیدنیهای پرمصرف در سراسر جهان است. [[کافئین]] تقریباً ۳ درصد از وزن خشک چای را تشکیل میدهد که بسته به نوع، نام تجاری، و روش دم کردن، بین ۳۰ تا ۹۰ میلیگرم در هر فنجان ۲۵۰ میلیلیتری را شامل میشود. یک مطالعه نشان داد که محتوای کافئین در یک گرم چای سیاه بین ۲۲ تا ۲۸ میلیگرم و محتوای کافئین در یک گرم چای سبز بین ۱۱ تا ۲۰ میلیگرم است که این نشان دهنده تفاوت قابل توجهی در نقش فراوری در میزان کافئین است چای همچنین حاوی مقادیر کمی [[تئوبرومین]] و [[تئوفیلین]] است که محرک بوده و [[گزانتین|گزانتینهایی]] که مشابه کافئین هستند<ref>{{cite journal|last1=Graham|first1=HN|year=1992|title=Green tea composition, consumption, and polyphenol chemistry|journal=Preventive Medicine|volume=21|issue=3|pages=334–350|doi=10.1016/0091-7435(92)90041-f|pmid=1614995| issn=0091-7435}}</ref> چای سیاه و سبز فاقد مقادیر قابل توجهی از ماده مغذی ضروری هستند به استثنای [[منگنز]] که به میزان نیم میلیگرم در هر فنجان یا ۲۶ درصد از [[مقدار مواد مغذی مورد نیاز روزانه]] وجود دارد،<ref>{{cite web|url=http://nutritiondata.self.com/facts/beverages/3967/2|title=Tea, brewed, prepared with tap water [black tea], one cup, USDA Nutrient Tables, SR-21|publisher=Conde Nast|date=2014|access-date=25 October 2014|archive-url=https://web.archive.org/web/20141026201138/http://nutritiondata.self.com/facts/beverages/3967/2|archive-date=26 October 2014|url-status=live}}</ref> همچنین [[فلوراید]] گاهی در چای وجود دارد. انواع خاصی از «چای آجری» که از برگها و ساقههای قدیمی تهیه میشود، دارای بالاترین میزان فلوراید است که در اثر میزان بالای فلوراید در خاک، خاکهای اسیدی و دم کردن طولانی چای نسبت داده میشود و در صورت نوشیدن زیاد این نوع از چایها سلامتی انسان در معرض خطر قرار میگیرد<ref>{{cite journal|vauthors=Fung KF, Zhang ZQ, Wong JW, Wong MH|year=1999|title=Fluoride contents in tea and soil from tea plantations and the release of fluoride into tea liquor during infusion|url=https://archive.org/details/sim_environmental-pollution_1999_104_2/page/197|journal=Environmental Pollution|volume=104|issue=2|pages=197–205|doi=10.1016/S0269-7491(98)00187-0}}</ref> [[گس]] بودن در چای را میتوان به وجود [[پلیفنل|پلی فنول]]ها نسبت داد. اینها فراوانترین ترکیبات موجود در برگ چای هستند که ۳۰ تا ۴۰ درصد از ترکیب آنها را تشکیل میدهند. پلی فنولها شامل [[فلاونوید|فلاونوئیدها]]، [[اپیگالوکتشین گالات|اپی گالوکاتچین گالات]] (EGCG) و سایر [[کاتچین]]ها هستند. اگرچه تحقیقات بالینی اولیه در مورد اینکه آیا چای سبز یا سیاه ممکن است در برابر بیماریهای مختلف انسانی محافظت کند، انجام شده است، اما شواهدی وجود ندارد که نشان دهد پلی فنولهای چای تأثیری بر سلامتی یا کاهش خطر بیماری دارند.
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا