پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
قهوه یزدی
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== شیوه تهیه == بر اساس دستوری که قهوهپزان خانه امام حسینی نزدیک به دو قرن است که رعایت میکنند، شیوه معیار برای طبخ این قهوه آن چیزی است که در خانه امام حسینی تهیه میشود و به این شرح است: برای تهیه قهوه یزدی، بصورت سنتی، قهوه را با '''آسیاب سنگی'''، آسیاب کرده و سپس آنرا تفت میدهند. سپس با توجه به حجمی که قرار است قهوه تهیه شود، آنرا در '''دیگ مسی'''، در آب حل کرده و روی آتشِ تند به جوش میآورند. در این مدت که قهوه چندین ساعت جوش (چهار تا شش ساعت) میزند، باید بطور مداوم همزده شود تا سرریز نکند. پس از پخت، قهوه زغال گداخته شده داخل آن انداخته شده و سپس با پارچه حریر صاف میشود تا ناخالصیها و پسماند قهوه از مایع بدست آمده جدا شود. سپس به آن شکر اضافه شده و مجددا به پخت ادامه میدهند تا قهوه جا بیافتد و به غلظت مورد نظر برسد؛ کمی پیش از توزیع قهوه به میهمانان و عزاداران به آن گلاب و هلِ ساییده شده اضافه میشود. این قهوه را با قوریهای مسی و در فنجان یا استکانهای کوچک، همانند فنجانِ قهوه ترک، و گاه به همراه کیک یزدی تعارف میکنند..<ref name=":0">{{یادکرد کتاب|عنوان=کتاب مستطاب آشپزی؛ از سیرتاپیاز|نام=نجف|نام خانوادگی=دریابندری|پیوند نویسنده=نجف دریابندری|ناشر=کارنامه|شابک=9789644310126}}</ref><ref>{{یادکرد خبر |نام خانوادگی۱=دانشی |نام۱=کبری |عنوان=شیرین کامی قهوه تلخ با طعم یزدی |نشانی=https://www.irna.ir/news/83476927/شیرین-کامی-قهوه-تلخ-با-طعم-یزدی |تاریخ بازبینی= ۳ فوریه ۲۰۲۰ |خبرگزاری=ایرنا |تاریخ=۲۶ شهریور ۱۳۹۸}}</ref>
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا