پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
کاپوچینو
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== هنر لاته، لاته آرت == لاته آرت یا هنر لاته، ایجاد طرح یا هنر روی سطح لاته است، همچنین میتوان آن را در شکل ساده با " کشیدن " در لایه بالایی فوم ایجاد یا تزئین کرد. به دلیل شرایط سختی که هم برای شات اسپرسو و هم شیر مورد نیاز است، ایجاد پیوسته هنر لاته دشوار است. این اصطلاح در مورد سایر نوشیدنیهای حاوی کف شیر مانند کاپوچینو و [[شکلات داغ]] نیز صدق میکند.<ref>{{cite web|url=https://en.m.wikipedia.org/wiki/Latte_art}}</ref> لاته آرت مخلوطی از دو کلوئید است [[کرما]] که[[امولسیون]]<nowiki/>روغن قهوه و قهوه دم شده است. [[میکروفوم]] که کف هوا در شیر است. شیر خود امولسیونی از چربی کره در آب است، در حالی که قهوه مخلوطی از مواد جامد قهوه در آب است. هیچیک از این کلوئیدها پایدار نیستند - کرم از اسپرسو متلاشی میشود، در حالی که میکروفوم به فوم خشکتر و شیر مایع جدا میشود - هر دو بهطور قابل توجهی در عرض چند ثانیه تجزیه میشوند، و بنابراین هنر لاته فقط برای مدت کوتاهی دوام میآورد.<ref>{{cite web|url=https://en.m.wikipedia.org/wiki/Latte_art}}</ref> قبل از افزودن شیر، شات اسپرسو باید سطحی قهوه ای مایل به کرم داشته باشد، امولسیونی که به عنوان کرما شناخته میشود. همانطور که فوم سفید از شیر بالا میرود تا با سطح قرمز/قهوه ای عکس برخورد کند، کنتراست ایجاد میشود و طرح ظاهر میشود. با ریختن شیر، کف از مایع جدا شده و به سمت بالا بالا میرود. اگر شات شیر و اسپرسو «درست» باشد، و پارچ در حین ریختن حرکت داده شود، کف بالا میآید تا طرحی روی سطح ایجاد کند. روش دیگر، ممکن است یک [[الگوی]] پس از ریختن شیر، نه در حین ریختن، با چوب حک شود.<ref>{{cite web|url=https://en.m.wikipedia.org/wiki/Latte_art}}</ref> مهمترین چیز در هنر آرت لاته حفظ طعم و کیفیت نوشیدنی است.<ref>{{cite web|url=http://coffeegeek.com/opinions/showreports/05-05-2008/20:05 |title=Anti Latte Art |publisher=CoffeeGeek |access-date=2011-10-26}}</ref> لاته آرت بهطور مستقل در کشورهای مختلف توسعه یافته است، به دنبال معرفی اسپرسو و توسعه [[میکروفوم]]، ترکیب کرم (که امولسیون روغن قهوه و قهوه دم شده است) و میکروفوم اجازه میدهد تا الگوی ایجاد شود. احتمالاً ابتدا در ایتالیا توسعه داده شد.<ref group="یادداشت">[[David Schomer]] {{Harv|Schomer|1994}} describes pitcher-shaking in latte art as "quite standard in the world of Italian espresso preparation", indicating that it was well established in Italy by this time.</ref> در ایالات متحده، لاته آرت در دهه ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰ در [[سیاتل]] توسعه یافت و به ویژه توسط دیوید شومر محبوبیت یافت.<ref>{{Citation |title=Latte art productions by Luigi Lupi (Caffé Musetti) |url=https://www.youtube.com/watch?v=yCytmfNIlEM |language=en |access-date=2022-11-04}}</ref> همزمان، در ایتالیا، لوئیجی لوپی تأثیر بسزایی در رواج هنر لاته داشت.<ref>{{Citation |title=Latte art productions by Luigi Lupi (Caffé Musetti) |url=https://www.youtube.com/watch?v=yCytmfNIlEM |language=en |access-date=2022-11-04}}</ref>لوئیجی لوپی و دیوید شومر پس ملاقات اواخر دهه ۱۹۹۰، روی لاته آرت برای بهبود تکنیک خود همکاری کردند.<ref>{{Cite web |last=Porte |first=Café |date=2021-09-24 |title=History of Latte Art or Decorated Cappuccino |url=https://en.porte.coffee/post/history-of-latte-art-or-decorated-cappuccino |access-date=2022-11-04 |website=Porte |language=en}}</ref>
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا