پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
قهوه فوری
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== خواص قهوه فوری == * تأثیر قهوه فوری در سرطان مثانه و دیابت نوع دوم اینطور به نظر میرسد که مصرف قهوه فوری همانند قهوه معمولی در کاهش خطر ابتلا به [[دیابت نوع دوم]] مؤثر میباشد.<ref>{{cite journal|last1=van Dam|first1=R. M.|last2=Willett|first2=W. C.|last3=Manson|first3=J. E.|last4=Hu|first4=F. B.|title=Coffee, Caffeine, and Risk of Type 2 Diabetes: A prospective cohort study in younger and middle-aged U.S. women|url=https://archive.org/details/sim_diabetes-care_2006-02_29_2/page/398|journal=Diabetes Care|volume=29|issue=2|year=2006|pages=398–403|issn=0149-5992|doi=10.2337/diacare.29.02.06.dc05-1512}}</ref> از سوی دیگر، طبق پژوهشهای پزشکی و سرطان شناسی مشاهده شده که قهوه فوری در مقایسه با قهوه طبیعی بهخاطر برخورداری از مواد مصنوعی و شیمیایی خطر ابتلا به [[سرطان مثانه]] در زنان و مردان را افزایش میدهد. با این حال، تحقیقات کنونی نشان میدهد که هیچ نوع رابطه خاصی بین نوشیدن قهوه طبیعی و سرطان مثانه وجود ندارد.<ref>{{cite web|url=http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19077567 |title=Alcohol, coffee, and bladder cancer risk: … [Eur J Cancer Prev. 2009] - PubMed — NCBI |publisher=Ncbi.nlm.nih.gov |date=2012-05-24 |accessdate=2012-10-22}}</ref> این پژوهشها نشان میدهد که قهوه فوری میتواند دارای آکریلامید بیشتری نسبت به قهوه طبیعی باشد. [[آکریلآمید]]، فرآوردهٔ جانبی واکنشهای شیمیایی حاصل از برشته کردن دانههای قهوه است که هم نوروتوکسیک است و هم سرطانزا. سایر روشهای پخت با حرارت بالا نیز میتوانند آکریلامید تولید کنند مثلاً [[سیبزمینی سرخکرده|سیب زمینی سرخ کرده]] آکریلامید زیادی دارد. میزان آکریلامید در قهوه فوری بسیار کمتر از مقداری است که بتواند آسیبی به سلامتی بزند اما در مقایسه با قهوهی معمولی، قهوهی فوری میزان بالاتری از آکریلامید را داراست که مصرف آن در دراز مدت میتواند ریسک ابتلا به سرطان را افزایش دهد. برای توضیح دقیق ارتباط میان آکریلامید غذایی و ریسک سرطان به مطالعات گستردهتری نیاز است. اما بیشتر پژوهشهای انجام شده نشان داده آکریلامید قهوه فوری، در کوتاه مدت خطری ندارد و بهتر است جهت پیشگیری از عوارض احتمالی آن قهوه معمولی را به قهوه فوری ترجیح دهید. چیزی که کاملاً مشخص است این است که مصرف قهوهی معمولی در حد متعادل برای سلامتی بسیار مفید بوده و منبع خوبی از آنتیاکسیدانهاست. همین میتواند هرگونه خطر بالقوهٔ ناشی از [[آکریلآمید|آکریلامید]] اندک آن را خنثی کند.<ref>{{یادکرد وب|نشانی=https://www.yjc.ir/fa/news/6555945/تفاوت-قهوه-فوری-با-قهوه-معمولی-چیست|عنوان=باشگاه خبرنگاران جوان|تاریخ بازدید=۴ اسفند ۱۳۹۷}}</ref> * تأثیر قهوه فوری در جذب آهن قهوه فوری بیشتر از قهوه معمولی باعث کاهش جذب آهن در روده میشود. نوشیدن یک فنجان قهوه فوری با یک وعده غذایی، جذب آهن در روده را از ۵٫۸۸٪ به ۰٫۹۷٪ کاهش میدهد که در مقایسه با جذب ۱٫۶۴٪ برای قهوه معمولی بسیار کمتر است.<ref name=Morck1983>{{cite journal |vauthors=Morck TA, Lynch SR, Cook JD |title=Inhibition of food iron absorption by coffee |journal=Am. J. Clin. Nutr. |volume=37 |issue=3 |pages=416–20 |date=March 1983 |pmid=6402915 |doi=10.1093/ajcn/37.3.416 |url=https://archive.org/details/sim_american-journal-of-clinical-nutrition_1983-03_37_3/page/416}}</ref> با این حال، هیچ کاهشی در جذب آهن در زمانی که قهوه فوری یک ساعت قبل از غذا مصرف شود دیده نشدهاست.<ref name=Morck1983/> * قهوه فوری، آکریلامید بیشتری دارد
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا