پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
نوشیدنی الکلی تقطیری
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
== تاریخچه تقطیر == === تاریخ اولیه === [[پرونده:Zosimos_distillation_equipment.jpg|بندانگشتی| تجهیزات تقطیر مورد استفاده کیمیاگر قرن سوم زسیموس پانوپلیس، از نسخه خطی [[زبان یونانی میانه|یونانی بیزانسی]] ''Parisinus graecus 2327.''<ref>{{Cite web|last=Berthelot|first=Marcelin|date=1887|title=Collection des anciens alchimistes grecs|url=https://archive.org/details/collectiondesanc01bert|location=Paris|page=161}}</ref>]] شواهد اولیه از تقطیر از لوحهای [[زبان اکدی|اکدی]] مربوط به سال قبل از میلاد بهدست میآید. ۱۲۰۰ قبل از میلاد، عملیات عطرسازی را توصیف میکند، و شواهد متنی ارائه میدهد که شکل اولیه و ابتدایی تقطیر را [[تمدن بابل|بابلیهای]] [[بینالنهرین]] باستان میشناختند. شواهد اولیه از تقطیر نیز از [[کیمیا|کیمیاگران]] کار در [[اسکندریه]]، [[مصر (استان روم)|مصر روم]]، در قرن اول بهدست میآید. [[آب مقطر]] در قرن دوم پس از میلاد توسط [[اسکندر افرودیسی|اسکندر آفرودیزیاس]] توصیف شد.<ref name="Taylor">{{Cite journal|last=Taylor|first=F. Sherwood|author-link=F. Sherwood Taylor|year=1945|title=The Evolution of the Still|journal=Annals of Science|volume=5|issue=3|page=186|doi=10.1080/00033794500201451|issn=0003-3790}}</ref> کیمیاگران در [[مصر (استان روم)|مصر روم]] در قرن سوم از دستگاه تقطیر [[انبیق|آلمبیک]] یا [[دستگاه تقطیر|ثابت]] استفاده میکردند. تقطیر در [[شبهقاره هند|شبه قاره هند]] باستان شناخته شده بود، که از [[قرع|مخازن]] و گیرندههای سفالی پخته شده در [[تاکسیلا]] و [[چارسده|چارسادا]] در [[پاکستان]] مدرن، مشهود است که قدمت آن به قرون اولیه دوران مسیحیت بازمیگردد. این "تصاویر [[منطقه گنداره|گاندارا]] " تنها قادر به تولید مشروب بسیار ضعیف بودند، زیرا هیچ وسیله کارآمدی برای جمعآوری بخارات در حرارت کم وجود نداشت.<ref name="habib">[[Irfan Habib]] (2011), [https://books.google.com/books?id=K8kO4J3mXUAC&pg=PA55 ''Economic History of Medieval India, 1200-1500'', page 55], [[Pearson Education]]</ref> تقطیر در [[چین]] میتوانست در طول سلسله [[دودمان هان|هان شرقی]] (قرن ۱ تا ۲) آغاز شود، اما طبق شواهد باستانشناسی، تقطیر نوشیدنیها در سلسلههای [[دودمان جین (۱۲۳۴–۱۱۱۵)|جین]] (قرن ۱۲ تا ۱۳) و [[دودمان سونگ|سانگ سانگ]] (قرن ۱۰ تا ۱۳) آغاز شد. تقطیر منجمد شامل منجمد کردن نوشیدنی الکلی و سپس حذف یخ است. تکنیک انجماد محدودیتهایی در جغرافیا و پیادهسازی داشت که میزان استفاده گسترده از این روش را محدود میکرد. === تقطیر شراب === [[پرونده:Brewing_and_distillation_industries._(_1858-_).jpg|راست|بندانگشتی| تصویری از روشهای صنعت آبجوسازی و تقطیر در انگلستان، ۱۸۵۸]] در هند، تقطیر واقعی الکل از [[خاورمیانه]] معرفی شد و در قرن چهاردهم در [[سلطاننشین دهلی|سلطان نشین دهلی]] مورد استفاده قرار گرفت.<ref name="habib"/><ref>{{Cite news|date=19 April 2022|title=India's Most Popular Liquors: ভারতের সব থেকে জনপ্রিয় মদ কোনগুলি জানেন, রইল তালিকা|work=The Bengali Chronicles|url=https://thebengalichronicles.com/international/russian-vodka-ban-in-us-and-canada-16563.html|accessdate=10 August 2022|archive-date=۱۰ اوت ۲۰۲۲|archive-url=https://web.archive.org/web/20220810112629/https://thebengalichronicle.com/most-wanted-alcohol-bavarage-brand-in-india-pst/|url-status=dead}}</ref> آثار Taddeo Alderotti (1223-1296) روشی را برای تغلیظ الکل شامل [[تقطیر جزء به جزء|تقطیر کسری]] مکرر از طریق دستگاه خنککننده با آب توصیف میکنند که با آن خلوص الکل ۹۰٪ بهدست میآید. در سال ۱۴۳۷، «آب سوخته» ([[برندی|براندی]]) در سوابق شهرستان Katzenelnbogen در آلمان ذکر شدهاست.<ref>[http://www.graf-von-katzenelnbogen.com/begriffe.html graf-von-katzenelnbogen.com] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20210126140943/http://www.graf-von-katzenelnbogen.com/begriffe.html |date=۲۶ ژانویه ۲۰۲۱}}, see entry at ''Trinkglas''.</ref> === مقررات دولتی === ==== تولید ==== تقطیر مشروبات الکلی به عنوان یک سرگرمی برای استفاده شخصی در برخی کشورها از جمله نیوزلند<ref>{{Cite news|last=Austin|first=Kim|date=16 September 2011|title=Distilling your own spirits: A drop of the easier stuff|url=https://www.nzherald.co.nz/aucklander/lifestyle/news/article.cfm?c_id=1503372&objectid=11040946|accessdate=20 May 2020}}</ref> و هلند قانونی است. {{Efn|In the Netherlands, the ABV of the distilled drink must be under 15% ABV without a license.|name=Note|group=note}} در [[ایالات متحده آمریکا|ایالات متحده]]، تقطیر مشروبات الکلی بدون مجوز غیرقانونی است. در برخی از مناطق ایالات متحده، فروش دستگاه بدون مجوز نیز غیرقانونی است. با این وجود، همه ایالتها به افراد غیرمجاز اجازه میدهند خودشان آبجو درست کنند، و برخی نیز به افراد غیرمجاز اجازه میدهند شراب خود را بسازند (اگرچه ساخت آبجو و شراب نیز در برخی از حوزههای قضایی محلی ممنوع است). ==== فروش ==== برخی کشورها و حوزههای قضایی زیرملی فروش برخی از الکلهای با درصد بسیار بالا را که معمولاً به عنوان [[عرق دوآتشه|روح خنثی]] شناخته میشود، محدود یا ممنوع میکنند. به دلیل قابل اشتعال بودن (به زیر مراجعه کنید) مشروبات الکلی با محتوای الکل بالای ۷۰ درصد حجمی مجاز به حمل و نقل در هواپیما نیستند.<ref>{{Cite web|title=App-1 Appendix on DANGEROUS GOODS|url=https://www.icao.int/safety/DangerousGoods/Working%20Group%20of%20the%20Whole/WP.50.AppB.pdf|accessdate=20 May 2020|publisher=[[ICAO]]}}</ref> === تقطیر میکرو === تقطیر ریز (همچنین به عنوان تقطیر دستی شناخته میشود) به دنبال جنبش آبجوی آبجوی مصنوعی در دهههای آخر قرن بیستم، دوباره به عنوان یک روند در ایالات متحده ظهور کرد. در مقابل، امکانات تقطیر در مقیاس بزرگ هرگز در اسکاتلند غالب نبود، بنابراین سنت تقطیر در مقیاس کوچک هرگز در بازار [[ویسکی اسکاچ|ویسکی اسکاتلندی]] از بین نرفت.
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا