پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
اسپرسو
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
{{بهبود منبع}} {{Infobox beverage | name = اسپرسو | image = Tazzina di caffè a Ventimiglia.jpg | alt = | caption = تصویر یک فنجان اسپرسو کلاسیک از ونتیمیلیا | type = داغ | origin = ایتالیا | introduced =۱۹۰۱ | color = سیاه }} تعریف اسپرسو، این [[نوشیدنی]] پرطرفدار و خوشمزه اونقدر که به نظر میرسد ساده نیست. تعاریف تخصصی و غیر تخصصی زیادی درباره اسپرسو وجود دارد. اما اکثر آنها یا اشتباه هستند یا کامل نیستند. برای اینکه تعریف دقیقی از اسپرسو داشته باشیم، اجازه بدهید برگردیم به خاستگاه اسپرسو و همه چیز را از اول مرور کنیم. اوایل قرن بیستم، در ایتالیا آقای لوئیجی بیزرا، اولین دستگاه اسپرسو ساز را خلق و به دنیا معرفی کرد. قبل از آن دستگاههای اسپرسو سازی که از نظر عملکرد شبیه موکاپاد بودند، طراحی و تولید شده بود. اما اختراع آقای بیزرا، انقلابی در صنعت [[قهوه]] بود که باعث دگرگونی صنعت قهوه نوشی در سرتاسر دنیا شد. دلیل خلق دستگاه اسپرسو، دم کردن قهوه در کوتاهترین زمان ممکن بود. این دستگاه به شما قهوه ای با غلظت بالا در زمانی کمتر از یک دقیقه میدهد و قهوه ای که با این دستگاه تولید میشود را اسپرسو نامیدند. اسپرسو پایه برخی از نوشیدنیها مانند [[کافه لاته]]، [[کاپوچینو]]، [[ماکیاتو:Caffè Macchiato|ماکیاتو]]، [[کافه موکا]] و [[کافه آمریکانو]] است. در تهیۀ [[کاپوچینو]] حتماً اسپرسو را بهکار میبرند اما در تهیۀ [[کافه لاته]] این امر ناگزیر نیست. میزان [[کافئین]] موجود در اسپرسو در واحد حجم از سایر نوشیدنیها بیشتر است و به این دلیل هم هست که بیشتر در مقیاسهای کوچک سرو میشود. یک اسپرسو ۶۰ میلیلیتری دارای ۸۰ الی ۱۵۰ میلیگرم کافئین است درحالیکه یک قهوه معمولی با حجم ۲۴۰ میلیلیتر داری ۹۵ الی ۲۰۰ میلیگرم کافئین است.<ref>[http://www.mayoclinic.com/health/caffeine/AN01211 How much caffeine is in your daily habit? – MayoClinic.com<!-- Bot generated title -->]</ref> همچنین مصرف همزمان این قهوه با [[نوشابه انرژیزا]] به دلیل مقادیر زیاد [[کافئین]] میتواند فرد را دچار تپش قلب و استرس کند.
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا