پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
جگر (غذا)
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
{{nutritionalvalue|r|kJ=۵۶۱|prote n=۲۷ گرم|fat=۳٫۷ گرم|carbs=۲٫۵ گرم|iron_mg=۲۳|sodium_mg=۸۷|panthothenic_mg=۶٫۷|niacin_mg=۱۵|riboflavin_mg=۳|folate_ug=۲۱۲|vitB6_mg=۰٫۷|vitB12_ug=۲۶|vitA_ug=۶۵۰۰|vitC_mg=۲۳|source_usda=۱|right=۱|note=جگر گوساله و جگر مرغ قابل مقایسهاند|image=[[پرونده:Spices of Turkey (liver shish kebab).jpg|200px]]|name=جگر}}'''جگر''' [[پستانداران]]، [[پرنده|پرندگان]] و [[ماهی]]ها توسط انسان به عنوان [[خوراک]] استفاده میگردد. جگر [[گاو]]، [[گوساله]]، [[ورزا]]، [[مرغ]]، [[غاز]]، [[خوک]] و [[ماهی روغن]] در کشورهای جهان بنابر سنتهای آشپزیشان، در [[فروشگاه]]<nowiki/>ها و [[قصاب]]ی<nowiki/>ها عرضه و استفاده میشود. جگر جانداران از منابع غذایی چون [[آهن]]، [[مس]]، [[ویتامینهای گروه ب]] و [[ویتامین آ|رتینول]] غنی هستند.<ref>{{یادکرد وب|عنوان=Dorschleber roh {{!}} Kalorien {{!}} Nährwerte {{!}} Analyse {{!}} Lebensmittel - ernaehrung.de|نشانی=http://www.ernaehrung.de/lebensmittel/de/T045100/Dorschleber-roh.php|وبگاه=www.ernaehrung.de|بازبینی=2019-05-09|archiveurl=https://web.archive.org/web/20190509082553/http://www.ernaehrung.de/lebensmittel/de/T045100/Dorschleber-roh.php|archivedate=۹ مه ۲۰۱۹|dead-url=no}}</ref> پخت جگر از راه [[تنوری کردن]]، [[کباب|کباب کردن]]، [[جوشاندن]]، [[تفت روغن داغ]] و [[کباب کردن شبکهای]] انجام میگردد. همچنین گاهی جگر بهصورت خام در [[ساشیمی]] و [[آشپزی لبنانی]] استفاده میگردد. حجم بالای [[ویتامین آ]] در جگر در صورت مصرف بیش از حد باعث [[مسمومیت]] [[هیپرویتامینوز آ]] میگردد.
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا