پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
دوغ
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
{{جعبه اطلاعات نوشیدنی |نام =دوغ |نشانواره = |اندازه نشانواره = |نگاره =File:Köpüklü ayran (Foamy ayran).jpg |اندازه نگاره = |زیرنویس =یک لیوان دوغ ساده |گونه = <!-- نوشیدنی رژیمی، لیکور، نوشیدنی الکلی، یخچای، نوشابه، یا نوشیدنی غیر الکلی --> نوشیدنی غیر الکلی |تولید کننده = |پخشکننده = |خاستگاه = <!-- میتوانید از " |منطقه = " نیز استفاده کنید. -->{{ ایران}} |آغاز تولید = <!-- {{تاریخ آغاز و سن|سال|ماه|روز}} --> |پایان تولید = <!-- {{تاریخ پایان و سن|سال|ماه|روز}} --> |میزان الکل = |خلوص الکل = |رنگ =سفید |مزه =ترش مزه |استایل = |چگالی اولیه = <!-- اندازه اتانول اولیه --> |چگالی نهایی = <!-- اندازه اتانول نهایی --> |تلخی = <!-- یکای بینالمللی تلخی --> ندارد |مواد تشکیلدهنده = |انواع = |محصول همانند = |وبگاه = <!-- {{نشانی وب|example.com}} یا {{وبگاه رسمی|example.com}} --> |image_size=256}} [[پرونده:Tan-raffi kojian-IMG 3584.JPG|بندانگشتی|چپ|170px|دوغ در بطری پلاستیکی در ارمنستان. بر روی آن با [[حروف ارمنی]] و حروف [[سیریلیک]] «تان» نوشته شدهاست.]] '''دوغ''' یک [[نوشیدنی]] [[لبنیات|لبنی]] خنک و ملس است که معمولاً از ماست، آب و مواد تازه مانند سبزیجات، نعناع و سبزیجات دیگر تهیه میشود. دوغ خواصی از قبیل تقویت سیستم ایمنی بدن، آرامش بخشی به معده و جلوگیری از اسهال دارد. مصرف دوغ در فصلهای گرم توصیه میشود و معمولاً به عنوان نوشیدنی خنککننده و ترش کننده در برخی کشورها مصرف میشود.<ref name=":0">{{یادکرد وب|عنوان=معنی دوغ |نشانی=http://www.vajehyab.com/dehkhoda/دوغ|ناشر = لغتنامه دهخدا|بازبینی=2019-03-24}}</ref>نوشیدن دوغ هنگام غذا به خصوص غذاهای دارای گوشت بسیار خاصیت دارد زیرا باعث هضم سریع غذا میشود و چون دوغ و گوشت هر دو پروتئین هستند خوردن آنها با هم خواص بسیاری دارد.
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا