پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
نوشیدنی الکلی تقطیری
(بخش)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
[[پرونده:Liquor_Still_Frankfort_489226997.jpg|بندانگشتی| یک [[ویسکی]] قدیمی]] [[پرونده:Spirituosen-im-supermarkt.jpg|بندانگشتی| نمایش انواع مشروبات الکلی در یک سوپرمارکت]] [[پرونده:17-05-06-Miniaturen_RR79033.jpg|بندانگشتی| برخی از بطریهای مشروب تک نوشیدنی موجود در آلمان]] '''[[نوشیدنی]] الکلی تقطیری''' یک [[نوشیدنی الکلی|نوشیدنی الکلی است]] که از [[تقطیر]] [[دانه|غلات]]، [[میوه]]ها، [[ترهبار|سبزیجات]] یا [[شکر]] تولید میشود که قبلاً تخمیر الکلی را پشت سر گذاشتهاند. سایر اصطلاحات برای نوشیدنیی الکلیی تقطیری عبارتاند از: '''[[عرق (نوشیدنی)|عرق]]، نوشیدنی''' '''مقطر''' یا '''مشروب سخت'''. فرایند تقطیر، مایع را غلیظ میکند تا [[میزان الکل|الکل آن را از نظر حجم]] افزایش دهد.<ref name="Britannica">{{Cite encyclopedia|title=distilled spirit - alcoholic beverage|encyclopedia=Encyclopædia Britannica|url=https://www.britannica.com/eb/article-9106006/distilled-spirit}}</ref> از آنجایی که مشروبات الکلی (اتانول) به میزان قابل توجهی نسبت به سایر نوشیدنیهای الکلی حاوی الکل ([[اتانول]]) هستند، «سختتر» در نظر گرفته میشوند - در آمریکای شمالی، اصطلاح ''مشروب سخت'' گاهی برای تشخیص نوشیدنیهای ''الکلی'' مقطر از غیر مقطر استفاده میشود، در حالی که اصطلاح الکل در انگلستان. نمونههایی از مشروبات الکلی عبارتند از [[برندی|براندی]]، [[ودکا]]، [[ابسنت|آبسنت]]، [[جین (نوشیدنی)|جین]]، [[رام (نوشیدنی)|رام]]، [[تکیلا]] و [[ویسکی]]. مانند سایر نوشیدنیهای الکلی، مشروب معمولاً برای اثرات [[سایکو اکتیو|روانگردان]] الکل مصرف میشود. مشروب ممکن است به تنهایی مصرف شود (" تمیز ")، معمولاً در مقادیر کم. در شکل رقیقنشده، نوشیدنیهای مقطر اغلب کمی شیرین، تلخ هستند و معمولاً احساس سوزش در دهان با بوی قوی الکل ایجاد میکنند. طعم دقیق بین انواع مختلف مشروب و ناخالصیهای متفاوتی که آنها ایجاد میکنند متفاوت است. مشروب نیز اغلب به شکل رقیق شده، به عنوان مشروب طعم دار یا به عنوان بخشی از یک [[نوشیدنی مخلوط]] استفاده میشود. [[کوکتل]]ها دسته رایجی از نوشیدنی هستند که از مشروب استفاده میکنند. مصرف حاد مشروب باعث مسمومیت شدید الکل یا [[مستی|مسمومیت با الکل]] میشود که میتواند کشنده باشد. مصرف مداوم مشروبات الکلی در طول زمان با مرگ و میر بیشتر و سایر اثرات مضر سلامتی مرتبط است، حتی در مقایسه با سایر [[نوشیدنی الکلی|نوشیدنیهای الکلی]].<ref name="Korotayev">{{Cite journal|last=Korotayev|first=Andrey|last2=Khaltourina|first2=Daria|last3=Meshcherina|first3=Kira|last4=Zamiatnina|first4=Elena|date=2018|title=Distilled Spirits Overconsumption as the Most Important Factor of Excessive Adult Male Mortality in Europe|journal=Alcohol and Alcoholism|volume=53|issue=6|pages=742–752|doi=10.1093/alcalc/agy054|pmid=30113627|doi-access=free}}</ref><ref name="Klatsky pp. 585–595">{{Cite journal|last=Klatsky|first=A. L.|date=2003-09-15|title=Wine, Liquor, Beer, and Mortality|journal=American Journal of Epidemiology|publisher=Oxford University Press (OUP)|volume=158|issue=6|pages=585–595|doi=10.1093/aje/kwg184|issn=0002-9262|pmid=12965884|doi-access=free}}</ref>
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا