پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
آشپزی آلمانی
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
[[پرونده:German Bratwürste.jpg|200px|بندانگشتی|چپ|سوسیس کبابشده (براتوورست) از محبوبترین غذاها در آلمان است]] '''آشپزی آلمانی''' شامل [[آشپزی]] خوراکیهای ملی [[آلمان]] است که در طول قرنها تکامل یافته و از منطقهای به منطقهٔ دیگر متفاوت است. در برخی از ناحیههای آلمان مانند [[بایرن]] و [[شوابن]] که در همسایگی آن واقع شده، غذاهایی از [[آشپزی اتریشی|اتریش]] و [[آشپزی سوئیسی|سوئیس]] مرسوم هستند. [[کتاب راهنمای میشلن]] در ۲۰۱۵ میلادی، به ۱۱ رستوران آلمان سه ستاره داده است، که بالاترین امتیاز است. همچنین ۳۸ رستوران دو ستاره و ۲۳۳ رستوران دیگر یک ستاره دریافت کردند. رستورانهای آلمان پس از فرانسه در جایگاه دوم تزیین غذا در جهان قرار گرفتند. == غذاهای گرم == === گوشت قرمز === [[پرونده:Sächsischer Sauerbraten.jpg|200px|بندانگشتی|چپ|گوشت ترش (گوشت خواباندهشده در شراب) همراه با سیبزمینی]] [[گوشت خوک]]، [[گوشت گاو|گاو]]، و [[ماکیان]] اصلیترین انواع گوشت مصرفی در آلمان هستند. گوشت خوک محبوبترین است. مصرفِ میانگینِ سالانه، ۵۹ کیلوگرم است. در میان ماکیان، مرغ مرسومترین است هرچند که [[اردک (غذا)|اردک]]، [[غاز]]، و [[گوشت بوقلمون|بوقلمون]] هم مصرف میشوند. [[گوشت شکار]]، بهویژه [[گراز]]، [[خرگوش صحرایی]] و [[گوشت گوزن|گوزن]] هم در دسترس است بهویژه در پاییز و زمستان. گوشت [[گوسفند]] و [[گوشت بز|بز]] کمتر محبوب است. گوشت معمولاً [[تفتآبپزی]] میشود. تفت در ماهیتابه هم وجود دارد هرچند که این شیوه در [[آشپزی فرانسوی]] و اتریشی ریشه دارد. چندین شیوهٔ پخت هم تکامل یافتهاست مانند تفت ترش که با قرار دادن گوشت در شراب انجام میشود. سنت ریشهداری برای تهیهٔ سوسیس در آلمان وجود دارد. در این کشور به سوسیس ''وورست'' {{به آلمانی|Wurst}} میگویند. بیشتر سوسیسها با روشهای طبیعی از گوشت خوک، گوسفند، یا بره درست میشوند که محبوبترینشان با گوشت خوک تهیه میشود. هزاران نوع سوسیس وجود دارد که در ناحیههای گوناگون متفاوت هستند. برخی از آنها عبارتند از وینی، سوسیس خون، سوسیس سیاه، سوسیس سفید مونیخ، که در [[بایرن]] محبوب است. [[سوسیس کاری]] هم در منطقههای شهری مانند [[برلین]]، [[هامبورگ]]، و [[منطقه رور]] پرطرفدار است. از سدهٔ سیزدهم میلادی قوانینی برای کنترل کیفیت و مواد استفاده شده در سوسیسها در آلمان تصویب شدهاست. === ماهی === [[پرونده:Geräucherte Sprotten.JPG|200px|بندانگشتی|چپ|[[ماهی خمسی]] دودی]] در میان ماهیهای آب شور، [[زغالماهی آلاسکا]] محبوبترین است. برخی از ماهیهای پرطرفدار آب شیرین، عبارتند از [[قزلآلا]]، [[اردکماهی (سرده)|اردکماهی]]، و [[لوتی اروپایی]]. بهطور تاریخی، [[خوراک دریایی|غذاهای دریایی]] در شمال آلمان رایجترند. امروزه [[ماهی تن]]، سالمن، و ساردین در سرتاسر کشور مصرف میشوند. پیش از [[انقلاب صنعتی]] و آلوده شدن آب رودهای [[راین (رود)|راین]]، [[رود البه|البه]]، و [[اودر]]، مصرف سالمون از رودها رایج بود. ماهی انگشتی غذایی محبوب است که با [[ماهی سفید]] مانند [[ماهی روغن]]، [[روغنماهی کوچک]]، [[زغالماهی]]، با [[خمیرابه]] و [[آرد سوخاری]] پخته میشود. === سبزیجات === سبزیجات بیشتر در [[خورش]]ها یا سوپهای سبزیجات استفاده میشوند. آنها همچنین بهعنوان کنارغذا کاربرد دارند. هویج، شلغم، اسفناج، نخود سبز، لوبیا، [[کلم بروکلی]] و انواع کلم رایج است. پیاز سرخ شده نیز در بسیاری از غذاهای گوشتی در سرتاسر کشور استفاده میشود. [[مارچوبه]]، بهویژه نوع سفید آن بهعنوان یک کنارغذا یا غذای [[اصلی]] استفاده میشود. گاهی در فصل مارچوبه رستورانها کل منو را به آن اختصاص میدهند. بهطور سنتی، فصل مارچوبه از اواسط آوریل آغاز میشود و در ۲۴ ژوئن [[پایان]] مییابد. == وعدههای غذایی == [[پرونده:Korb mit Brötchen.JPG|200px|بندانگشتی|چپ|نانهای لقمهای کوچک آلمانی (بروتشن)]] [[صبحانه]] معمولاً از نان، تست، یا لقمه با کره یا مارگارین، پنیر، مربا، عسل، [[تخممرغ|تخم مرغ]] (معمولاً آبپز) تشکیل شدهاست. نوشیدنیهای معمول در صبحانه عبارتند از قهوه، چای، شیر، کوکا یا [[آبمیوه|آب میوه]]. استفاده از گوشت خوک، گوشت نمکسود، کالباس، و انواعی از سوسیس رایج است. از میان پنیرها میتوان به [[پنیر گودا]] و [[پنیر خامهای]] اشاره کرد. بیشتر خوراکپزیها از نانهای لقمهای کوچکی که به آنها [[نان رول]] ''بروتشن'' (Brötchen) میگویند استفاده میکنند. بهویژه برای صبحانه تا مردم در راه مصرف کنند. بهطور سنتی [[ناهار]] وعدهٔ غذایی اصلی است که طرف ظهر خورده میشود. [[شام]] وعدهٔ کوچکتری است که معمولاً شامل انواعی از نان، گوشت، سوسیس، پنیر و انواعی از سبزیجات، مانند صبحانه است. وعدههای غذایی کوچکتر هم در طول روز وجود دارند. [[قهوه]] و کیک هم مرسوم است. با این وجود عادت غذایی در آلمان با گذشت زمان تغییر کردهاست. ناهار افراد در سر کار مانند صبحانهای دوم کوچک است و در عوض آنها تمایل دارند شامشان را گرم و در کنار خانواده صرف کنند. برای برخی، نه تنها در روستاها، روش سنتی غذا خوردن هنوز رعایت میشود. صبحانه ممکن است در آخر هفتهها گسترش یابد. از دههٔ ۱۹۹۰ میلادی [[چاشت]] صبحگاهی در یکشنبهها بهویژه در قهوهخانههای شهرها رایج است. == دسرها == [[پرونده:Rote Grütze Vanillesauce 1.jpg|بندانگشتی|[[بلغور قرمز]] [[هامبورگ|هامبورگی]] با سس وانیل]] [[بلغور قرمز|بَلغور قرمز]] نوعی [[پودینگ]] دانمارکی و آلمانی است که از [[بلغور (دانه)|بلغور]] و میوههای جنگلی تهیه میشود. در تهیه بلغور قرمز [[نشاسته سیبزمینی]] به کار میرود و به آن میوههایی چون [[انگورفرنگی سرخ]]، [[انگورفرنگی سیاه]]، [[رزبری قرمز]]، [[توتفرنگی]]، [[سیاه توت]]، [[بیلبری]] و [[گیلاس]] سیاه و مقداری شکر افزوده میشود. در خانوادههای سنتی گاه به جای نشاسته [[سیبزمینی|سیب زمینی]] از [[سمولینا]] و [[ساگو]] استفاده میکنند. == نوشیدنیها == [[پرونده:Weizenbier-ukko.jpg|200px|بندانگشتی|چپ|[[آبجوی گندم]] آلمانی]] [[آبجو]] در سرتاسر کشور بسیار محبوب است. برخی نواحی آبجوهای خاص خود را دارند. مثلاً در اطراف [[دوسلدورف]] ''آلتبیر'' که نوعی آبجوی تیره است مرسوم است و در [[کلن]] ''کولش'' مرسوم است که رنگ روشنتری دارد. پیش از اتحاد دو آلمان، آبجوی سیاه در [[جمهوری دموکراتیک آلمان]] پر طرفدار بود، ولی در [[آلمان غربی]] بهسختی یافت میشد؛ ولی اکنون این نوع آبجو در تمام کشور پرطرفدار است. == جستارهای وابسته == {{درگاه|آلمان}} == منابع == {{پانویس|چپچین=بله}} * {{یادکرد-ویکی|پیوند =//en.wikipedia.org/w/index.php?title=German_cuisine&oldid=استفاده.62|عنوان = German cuisine|زبان =انگلیسی|بازیابی =۲۷ مارس ۲۰۱۷}} == پیوند به بیرون == [[رده:آشپزی آلمانی]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
الگوهای بهکاررفته در این صفحه:
الگو:ISO 639 name en
(
ویرایش
)
الگو:ISO 639 name انگلیسی
(
ویرایش
)
الگو:Main other
(
ویرایش
)
الگو:Plainlinks
(
ویرایش
)
الگو:Yesno
(
ویرایش
)
الگو:به آلمانی
(
ویرایش
)
الگو:درگاه
(
ویرایش
)
الگو:عدد به
(
ویرایش
)
الگو:پانویس
(
ویرایش
)
الگو:پانویس/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:پیوند ساده
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد-ویکی
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد-ویکی/زبان
(
ویرایش
)
پودمان:Arguments
(
ویرایش
)
پودمان:Check for unknown parameters
(
ویرایش
)
پودمان:Lang
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/ISO 639 synonyms
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data/iana languages
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data/iana regions
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data/iana scripts
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data/iana suppressed scripts
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data/iana variants
(
ویرایش
)
پودمان:Numeral converter
(
ویرایش
)
پودمان:Portal
(
ویرایش
)
پودمان:Portal/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Unicode data
(
ویرایش
)
پودمان:Yesno
(
ویرایش
)
تغییر عرض محدود محتوا