پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
اثرات قهوه بر سلامتی
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
{{Infobox beverage | name = اثرات قهوه بر سلامتی | image = پرونده:A small cup of coffee.JPG | caption = یک فنجان قهوه | type = گرم یا سرد (معمولاً گرم) | origin = [[یمن]]<ref>* {{Cite book |last=Ukers |first=William Harrison |url=https://books.google.com/books?id=4O_RAAAAMAAJ |title=All About Coffee |date=1922 |publisher=Tea and Coffee Trade Journal Company |pages=5 |language=en}} * {{Cite book |url=https://books.google.com/books?id=GSw7AAAAIAAJ |title=Johns Hopkins University Studies in Historical and Political Science |date=1967 |publisher=Johns Hopkins University Press |pages=25 |language=en}} * {{Cite book |last=Elzebroek |first=A. T. G. |url=https://books.google.com/books?id=YvU1XnUVxFQC |title=Guide to Cultivated Plants |date=2008 |publisher=[[CAB International|CABI]] |isbn=978-1-84593-356-2 |pages=7 |language=en}}</ref> | introduced = در حدود قرن پانزدهم میلادی | color = سیاه، قهوهای تیره، قهوهای روشن، بژ }} '''اثرات قهوه بر سلامتی''' ({{lang-en|Health effects of coffee}}) [[قهوه]] شامل فواید و همچنین خطرات مختلفی برای سلامتی است.<ref>{{Cite web |title=Coffee - Brewing, Roasting, Varieties {{!}} Britannica |url=https://www.britannica.com/topic/coffee/Using-coffee |access-date=2023-07-09 |website=www.britannica.com |language=en}}</ref> یک بررسی فراتحلیل در قالبی فراگیر در سال ۲۰۱۷ نشان داد که نوشیدن قهوه بهطور کلی در سطوح معمول مصرف، ایمن است و احتمال بیشتری دارد که نتایج سلامتی را بهبود بخشد. در این زمینه، استثناهایی وجود دارند مثل افزایش خطر احتمالی برای زنانی که شکستگی استخوان دارند و احتمال خطر سقط خودبهخودی یا پدیدهٔ کوچک برای سن باروری در طول دوران بارداری.<ref name="poole">{{cite journal | vauthors = Poole R, Kennedy OJ, Roderick P, Fallowfield JA, Hayes PC, Parkes J | title = Coffee consumption and health: umbrella review of meta-analyses of multiple health outcomes | journal = BMJ | volume = 359 | pages = j5024 | date = November 2017 | pmid = 29167102 | pmc = 5696634 | doi = 10.1136/bmj.j5024}}{{open access}}</ref> نتایج حاصلشده به دلیل کیفیت پایین مطالعه و تفاوت سن، جنسیت، وضعیت سلامتی و همچنین میزان قهوهٔ مصرفی پیچیده بودهاست.<ref name="poole"/> == فشار خون و بیماریهای قلب و عروقی == مصرف متوسط قهوه، یک عامل خطر برای [[بیماری سرخرگ کرونری]] قلب نیست.<ref name="pmid 18707777">{{cite journal | vauthors = Wu JN, Ho SC, Zhou C, Ling WH, Chen WQ, Wang CL, Chen YM | title = Coffee consumption and risk of coronary heart diseases: a meta-analysis of 21 prospective cohort studies | journal = International Journal of Cardiology | volume = 137 | issue = 3 | pages = 216–225 | date = November 2009 | pmid = 18707777 | doi = 10.1016/j.ijcard.2008.06.051}}</ref> یک فراتحلیل در سال ۲۰۱۲ به این نتیجه رسید که افرادی که مقادیر متوسطی قهوه مینوشند، میزان نارسایی قلبی کمتری داشتند، همچنین، بیشترین تأثیر برای افرادی مشاهده شدهاست که بیش از ۴ فنجان در روز مینوشیدند.<ref>{{cite journal | vauthors = Mostofsky E, Rice MS, Levitan EB, Mittleman MA | title = Habitual coffee consumption and risk of heart failure: a dose-response meta-analysis | journal = Circulation: Heart Failure | volume = 5 | issue = 4 | pages = 401–405 | date = July 2012 | pmid = 22740040 | pmc = 3425948 | doi = 10.1161/CIRCHEARTFAILURE.112.967299}}</ref> فراتحلیل جداگانه در سال ۲۰۱۴ به این نتیجه رسید که [[بیماری قلبی-عروقی]]، مانند بیماری عروق کرونر و سکته مغزی، با ۳ تا ۵ فنجان قهوه بدون کافئین {{به انگلیسی|non-decaffeinated coffee}} در روز کاهش مییابد.<ref name="Ding2014">{{cite journal | vauthors = Ding M, Bhupathiraju SN, Satija A, van Dam RM, Hu FB | title = Long-term coffee consumption and risk of cardiovascular disease: a systematic review and a dose-response meta-analysis of prospective cohort studies | journal = Circulation | volume = 129 | issue = 6 | pages = 643–659 | date = February 2014 | pmid = 24201300 | pmc = 3945962 | doi = 10.1161/circulationaha.113.005925}}</ref> یک فراتحلیل نیز در سال ۲۰۱۶ نشان داد که مصرف قهوه با کاهش خطر مرگ در بیمارانی که [[سکته قلبی]] داشتهاند مرتبط است.<ref>{{cite journal | vauthors = Brown OI, Allgar V, Wong KY | title = Coffee reduces the risk of death after acute myocardial infarction: a meta-analysis | journal = Coronary Artery Disease | volume = 27 | issue = 7 | pages = 566–572 | date = November 2016 | pmid = 27315099 | doi = 10.1097/MCA.0000000000000397 | url = https://eprints.whiterose.ac.uk/102280/1/Coffee_reduces_death_risk_after_acute_myocardial_infarction_a_meta_analysis_final_edition_1.docx | url-status = live | access-date = 23 February 2022 | s2cid = 7980392 | archive-url = https://web.archive.org/web/20220402171534/https://eprints.whiterose.ac.uk/102280/1/Coffee_reduces_death_risk_after_acute_myocardial_infarction_a_meta_analysis_final_edition_1.docx | archive-date = 2 April 2022}}</ref> تأثیر قهوه بر افرادی که [[فشار خون بالا]] دارند (چه افرادی که قهوه مصرف نمیکردند و چه آنهایی که متوسط مصرف روزانه داشتهاند) در قرن ۲۱ و در چندین بررسی ارزیابی شدهاست. یک بررسی در سال ۲۰۱۹ نشان داد که مصرف ۱ تا ۲ فنجان قهوه در روز هیچ تأثیری بر خطر ابتلا به فشار خون بالا ندارد و این در حالی است که، نوشیدن ۳ فنجان یا بیشتر در روز، میتواند این خطر را کاهش دهد.<ref name="delia">{{cite journal | vauthors = D'Elia L, La Fata E, Galletti F, Scalfi L, Strazzullo P | title = Coffee consumption and risk of hypertension: a dose-response meta-analysis of prospective studies | journal = European Journal of Nutrition | volume = 58 | issue = 1 | pages = 271–280 | date = February 2019 | pmid = 29222637 | doi = 10.1007/s00394-017-1591-z | url = https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-017-1591-z | url-status = live | access-date = 29 September 2020 | s2cid = 7264285 | archive-url = https://web.archive.org/web/20201106061545/https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-017-1591-z | archive-date = 6 November 2020}}</ref> یافتهای منطبق بر تجزیه و تحلیل سال ۲۰۱۷ نشان دادهاست که مصرف طولانی مدت (حداکثر ۷ فنجان قهوه در روز)، با کاهش ۹٪ خطر ابتلا به فشار خون بالا همراه بودهاست.<ref name="grosso">{{cite journal | vauthors = Grosso G, Micek A, Godos J, Pajak A, Sciacca S, Bes-Rastrollo M, Galvano F, Martinez-Gonzalez MA | display-authors = 6 | title = Long-Term Coffee Consumption Is Associated with Decreased Incidence of New-Onset Hypertension: A Dose-Response Meta-Analysis | journal = Nutrients | volume = 9 | issue = 8 | page = 890 | date = August 2017 | pmid = 28817085 | pmc = 5579683 | doi = 10.3390/nu9080890 | doi-access = free}}</ref> بررسی دیگری در سال ۲۰۱۸ نشان داد که خطر ابتلا به فشار خون بالا با افزایش مصرف ۱ تا ۸ فنجان قهوه در روز، در مقایسه با افرادی که هیچ قهوهای مصرف نمیکردند، تا حدود ۲٪ کاهش مییابد.<ref name="xie2018">{{cite journal | vauthors = Xie C, Cui L, Zhu J, Wang K, Sun N, Sun C | title = Coffee consumption and risk of hypertension: a systematic review and dose-response meta-analysis of cohort studies | journal = Journal of Human Hypertension | volume = 32 | issue = 2 | pages = 83–93 | date = February 2018 | pmid = 29302055 | doi = 10.1038/s41371-017-0007-0 | s2cid = 3515374}}</ref> در مقابل، یک بررسی نیز در سال ۲۰۱۱ نشان داد که نوشیدن ۱ تا ۳ فنجان قهوه در روز ممکن است اندکی خطر ابتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.<ref name="zhang">{{cite journal | vauthors = Zhang Z, Hu G, Caballero B, Appel L, Chen L | title = Habitual coffee consumption and risk of hypertension: a systematic review and meta-analysis of prospective observational studies | journal = The American Journal of Clinical Nutrition | volume = 93 | issue = 6 | pages = 1212–1219 | date = June 2011 | pmid = 21450934 | doi = 10.3945/ajcn.110.004044 | doi-access = free}}</ref> [[European Society of Cardiology|انجمن اروپایی قلب و عروق]] در سال ۲۰۲۱ در زمینهٔ پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی بیان داشته که قهوه فیلتر نشده {{به انگلیسی|Non-filtered coffee}} حاوی [[کفستول]] و [[Kahweol|کاهوول]] افزایشدهندهٔ [[لیپوپروتئین کمچگالی]] {{نام علمی| LDL-C}} است و ممکن است با مصرف ۹ [[نوشیدنی]] یا بیشتر در روز، با افزایش ۲۵٪ خطر مرگ ناشی از [[تصلب شرایین]] {{نام علمی|ASVD}} همراه باشد. قهوه بدون فیلتر شامل قهوه دمکرده، یونانی، ترک و برخی از قهوههای [[اسپرسو]] میباشد. این انجمن در ادامه میافزاید، مصرف متوسط قهوه (۳ تا ۴ فنجان در روز) احتمالاً مضر نیست و شاید حتی، به نسبت مفید هم باشد.<ref>{{cite journal | vauthors = Visseren FL, Mach F, Smulders YM, Carballo D, Koskinas KC, Bäck M, Benetos A, Biffi A, Boavida JM, Capodanno D, Cosyns B, Crawford C, Davos CH, Desormais I, Di Angelantonio E, Franco OH, Halvorsen S, Hobbs FD, Hollander M, Jankowska EA, Michal M, Sacco S, Sattar N, Tokgozoglu L, Tonstad S, Tsioufis KP, van Dis I, van Gelder IC, Wanner C, Williams B | display-authors = 6 | title = 2021 ESC Guidelines on cardiovascular disease prevention in clinical practice | journal = European Heart Journal | volume = 42 | issue = 34 | pages = 3227–3337 | date = September 2021 | pmid = 34458905 | doi = 10.1093/eurheartj/ehab484 | doi-access = free}}</ref> == گوارش == یک بررسی در سال ۱۹۹۹ نشان دادهاست که قهوه باعث [[سوءهاضمه]] نمیشود اما ممکن است [[رفلاکس معده]] را تقویت کند.<ref name=":0">{{cite journal | vauthors = Boekema PJ, Samsom M, van Berge Henegouwen GP, Smout AJ | title = Coffee and gastrointestinal function: facts and fiction. A review | journal = Scandinavian Journal of Gastroenterology. Supplement | volume = 34 | issue = 230 | pages = 35–39 | date = 1999 | pmid = 10499460 | doi = 10.1080/003655299750025525}}</ref> بررسی ۲ مطالعهٔ بالینی بر روی افرادی که تحت بهبودی (ریکاوری) پس از [[Abdominal surgery|جراحیهای شکمی]]، [[لاپاراتومی]]، [[روده بزرگ]] یا جراحیهای [[پزشکی زنان|گایناکولوژی]] بودهاند نشان دادهاست که مصرف قهوه برای افزایش عملکرد [[لوله گوارش]] بعد از عمل، بیخطر و مؤثر است.<ref name="Cornwall">{{cite journal | vauthors = Cornwall HL, Edwards BA, Curran JF, Boyce S | title = Coffee to go? The effect of coffee on resolution of ileus following abdominal surgery: A systematic review and meta-analysis of randomised controlled trials | journal = Clinical Nutrition | volume = 39 | issue = 5 | pages = 1385–1394 | date = May 2020 | pmid = 31253438 | doi = 10.1016/j.clnu.2019.06.003 | s2cid = 195766007}}</ref><ref name="Eamudomkarn 2018">{{cite journal |last1=Eamudomkarn |first1=Nuntasiri |last2=Kietpeerakool |first2=Chumnan |last3=Kaewrudee |first3=Srinaree |last4=Jampathong |first4=Nampet |last5=Ngamjarus |first5=Chetta |last6=Lumbiganon |first6=Pisake |title=Effect of postoperative coffee consumption on gastrointestinal function after abdominal surgery: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials |journal=[[Scientific Reports]] |language=en |date=2018 |volume=8 |at=17349 |issue=1| pmid = 30478433 | pmc = 6255780 | doi = 10.1038/s41598-018-35752-2 |doi-access=free | bibcode = 2018NatSR...817349E}}</ref> قهوه در برخی افراد، ظرف چند دقیقه پس از مصرف ممکن است باعث [[Gastrocolic reflex|واکنش گوارشی]]{{نام علمی|Gastrocolic reflex}} گردد.<ref name="Eamudomkarn 2018"/><ref name="Sloots 2004">{{cite journal |last1=Sloots |first1=Cornelius E.J. |last2=Felt-Bersma |first2=Richelle J.F. |last3=West |first3=Rachel L. |last4=Kuipers |first4=Ernst J. |title=Stimulation of defecation: Effects of coffee use and nicotine on rectal tone and visceral sensitivity |url=https://archive.org/details/sim_scandinavian-journal-of-gastroenterology_2005-07_40_7/page/808 |journal=[[Scandinavian Journal of Gastroenterology]] |language=en |date=2005 |volume=40 |issue=7 |pages=808–813 |doi=10.1080/00365520510015872|pmid=16109656 |s2cid=23622961}}</ref><ref name="Dulskas 2015">{{cite journal |last1=Dulskas |first1=Audrius |last2=Klimovskij |first2=Michail |last3=Vitkauskiene |first3=Marija |last4=Samalavicius |first4=Narimantas |date=2015 |title=Effect of Coffee on the Length of Postoperative Ileus After Elective Laparoscopic Left-Sided Colectomy |journal=[[Diseases of the Colon & Rectum]] |volume=58 |issue=11 |pages=1064–1069 |doi=10.1097/DCR.0000000000000449 |pmid=26445179|s2cid=45213244}}</ref><ref name="Nehlig 2022">{{Cite journal |last1=Nehlig |first1=Astrid |date=2022 |title=Effects of Coffee on the Gastro-Intestinal Tract: A Narrative Review and Literature Update |journal=[[Nutrients (journal)|Nutrients]] |volume=14 |issue=2 |page=399 |doi=10.3390/nu14020399 |pmc=8778943 |pmid=35057580 |doi-access=free}}</ref> با همهٔ این احوال، سازوکار خاص عمل و ترکیبات شیمیایی مسئول هنوز ناشناخته هستند.<ref name="Francis 2023">{{cite magazine |last=Francis |first=Ali |title=Why Does Coffee Make You Poop? |magazine=[[Bon Appétit]] |language=en |url=https://www.bonappetit.com/story/coffee-poop |date=2023-08-18 |access-date=2023-10-27 |url-status=live |archive-url=https://web.archive.org/web/20230820161536/https://www.bonappetit.com/story/coffee-poop |archive-date=2023-08-20}}</ref> == فیبریلاسیون دهلیزی == مطالعه سلامت زنان، افزایش خطر [[فیبریلاسیون دهلیزی]] را با مصرف ۲ تا ۳ فنجان قهوهٔ حاوی کافئین در روز نشان دادهاست،<ref>{{cite journal | vauthors = Conen D, Chiuve SE, Everett BM, Zhang SM, Buring JE, Albert CM | title = Caffeine consumption and incident atrial fibrillation in women | journal = The American Journal of Clinical Nutrition | volume = 92 | issue = 3 | pages = 509–514 | date = September 2010 | pmid = 20573799 | pmc = 2921535 | doi = 10.3945/ajcn.2010.29627}}</ref> هر چند، مطالعات دیگر نشانگر هیچ تأثیر یا اثر حفاظتی نبود.<ref name="Chieng_2022">{{cite journal | vauthors = Chieng D, Canovas R, Segan L, Sugumar H, Voskoboinik A, Prabhu S, Ling LH, Lee G, Morton JB, Kaye DM, Kalman JM, Kistler PM | display-authors = 6 | title = The impact of coffee subtypes on incident cardiovascular disease, arrhythmias, and mortality: long-term outcomes from the UK Biobank | journal = European Journal of Preventive Cardiology | volume = 29| issue = 17| date = September 2022 | pages = 2240–2249 | pmid = 36162818 | doi = 10.1093/eurjpc/zwac189}}</ref> == بیماری پارکینسون == فراتحلیلها بهطور مداوم نشان دادهاند که مصرف طولانیمدت قهوه، با خطر ابتلای کمتر به [[بیماری پارکینسون]] مرتبط است.<ref name="poole"/> == دیابت نوع ۲ == [[مرور سیستماتیک]] و [[فراتحلیل]] ۲۸ مطالعهٔ بلندمدت با مشارکت بیش از ۱ میلیون شرکتکننده، نشان دادهاست که مصرف هر فنجان قهوهٔ حاوی کافئین با ۹٪ و همچنین قهوهٔ فاقد کافئین با ۶٪ کاهش خطر ابتلا به [[دیابت نوع ۲]] مرتبط بودهاست.<ref name="Ding2014-24459154">{{cite journal | vauthors = Ding M, Bhupathiraju SN, Chen M, van Dam RM, Hu FB | title = Caffeinated and decaffeinated coffee consumption and risk of type 2 diabetes: a systematic review and a dose-response meta-analysis | journal = Diabetes Care | volume = 37 | issue = 2 | pages = 569–586 | date = February 2014 | pmid = 24459154 | pmc = 3898757 | doi = 10.2337/dc13-1203 | type = Systematic Review & Meta-Analysis}}</ref> == سرطان == تحقیقات مداوم در زمینهٔ اثرات مصرف قهوه بر خطر ابتلا به سرطان بهطور کلی نشان دادهاست که هیچ تأثیری در این رابطه وجود ندارد<ref name="xie">{{cite journal | vauthors = Xie F, Wang D, Huang Z, Guo Y | title = Coffee consumption and risk of gastric cancer: a large updated meta-analysis of prospective studies | journal = Nutrients | volume = 6 | issue = 9 | pages = 3734–3746 | date = September 2014 | pmid = 25237829 | pmc = 4179186 | doi = 10.3390/nu6093734 | doi-access = free}}</ref><ref name="akter">{{cite journal | vauthors = Akter S, Kashino I, Mizoue T, Matsuo K, Ito H, Wakai K, Nagata C, Nakayama T, Sadakane A, Tanaka K, Tamakoshi A, Sugawara Y, Sawada N, Inoue M, Tsugane S, Sasazuki S | display-authors = 6 | title = Coffee drinking and colorectal cancer risk: an evaluation based on a systematic review and meta-analysis among the Japanese population | journal = Japanese Journal of Clinical Oncology | volume = 46 | issue = 8 | pages = 781–787 | date = August 2016 | pmid = 27174958 | doi = 10.1093/jjco/hyw059 | url = https://academic.oup.com/jjco/article/46/8/781/1751204 | url-status = live | access-date = 24 September 2019 | doi-access = free | archive-url = https://web.archive.org/web/20190929053050/https://academic.oup.com/jjco/article/46/8/781/1751204 | archive-date = 29 September 2019}}</ref> و در مورد سرطانی خاص، مثل سرطان کبد، تأثیر اندک و ناچیزی مشاهده شدهاست.<ref name="bravi">{{cite journal | vauthors = Bravi F, Tavani A, Bosetti C, Boffetta P, La Vecchia C | title = Coffee and the risk of hepatocellular carcinoma and chronic liver disease: a systematic review and meta-analysis of prospective studies | journal = European Journal of Cancer Prevention | volume = 26 | issue = 5 | pages = 368–377 | date = September 2017 | pmid = 27111112 | doi = 10.1097/cej.0000000000000252 | s2cid = 25243023}}</ref><ref name="Zhao">{{cite journal | vauthors = Zhao LG, Li ZY, Feng GS, Ji XW, Tan YT, Li HL, Gunter MJ, Xiang YB | display-authors = 6 | title = Coffee drinking and cancer risk: an umbrella review of meta-analyses of observational studies | journal = BMC Cancer | volume = 20 | issue = 1 | pages = 101 | date = February 2020 | pmid = 32024485 | pmc = 7003434 | doi = 10.1186/s12885-020-6561-9 | doi-access = free}}</ref> == بیماریهای کبدی == شواهد اولیه نشان میدهد که مصرف قهوه ممکن است اثری حفاظتی در برابر پیشرفت [[بیماریهای کبدی]] داشته باشد. هر چند، سازوکار (مکانیزم) احتمالی چنین تأثیری نامشخص است.<ref name="Wadhawan">{{cite journal | vauthors = Wadhawan M, Anand AC | title = Coffee and Liver Disease | journal = Journal of Clinical and Experimental Hepatology | volume = 6 | issue = 1 | pages = 40–46 | date = March 2016 | pmid = 27194895 | pmc = 4862107 | doi = 10.1016/j.jceh.2016.02.003}}</ref> == سلامت روان == [[سرویس سلامت ملی]] انگلستان توصیه میکند که اجتناب از مصرف قهوه ممکن است [[اضطراب]] را کاهش دهد.<ref name="nhs2019">{{cite web |date=19 December 2018 |title=Self-help: Generalised anxiety disorder in adults |url=https://www.nhs.uk/conditions/generalised-anxiety-disorder/self-help/ |url-status=live |archive-url=https://web.archive.org/web/20190127152609/https://www.nhs.uk/conditions/generalised-anxiety-disorder/self-help/ |archive-date=27 January 2019 |access-date=27 January 2019 |publisher=National Health Service, UK}}</ref> در بیماران روانپزشکی مزمن، [[کافئین]] (مادهٔ فعال [[اصلی]] موجود در قهوه) با ایجاد اضطراب مرتبط است.<ref name="Winston_2005">{{cite journal |vauthors=Winston AP |year=2005 |title=Neuropsychiatric effects of caffeine |journal=Advances in Psychiatric Treatment |volume=11 |issue=6 |pages=432–439 |doi=10.1192/apt.11.6.432 |doi-access=free}}</ref><ref>{{cite journal | vauthors = Vilarim MM, Rocha Araujo DM, Nardi AE | title = Caffeine challenge test and panic disorder: a systematic literature review | journal = Expert Review of Neurotherapeutics | volume = 11 | issue = 8 | pages = 1185–1195 | date = August 2011 | pmid = 21797659 | doi = 10.1586/ern.11.83 | s2cid = 5364016}}</ref> در دوزهای بالا، معمولاً بیشتر از ۳۰۰ میلیگرم، کافئین علاوه بر ایجاد اضطراب، در وخیمتر شدن آن نیز مؤثر است.<ref name="pmid 12204388">{{cite journal | vauthors = Smith A | title = Effects of caffeine on human behavior | url = https://archive.org/details/sim_food-and-chemical-toxicology_2002-09_40_9/page/1243 | journal = Food and Chemical Toxicology | volume = 40 | issue = 9 | pages = 1243–1255 | date = September 2002 | pmid = 12204388 | doi = 10.1016/S0278-6915(02)00096-0}}</ref> برای برخی از افراد، قطع مصرف کافئین میتواند بهطور قابلتوجهی اضطراب را کاهش دهد.<ref name="pmid 2727208">{{cite journal | vauthors = Bruce MS, Lader M | title = Caffeine abstention in the management of anxiety disorders | url = https://archive.org/details/sim_psychological-medicine_1989-02_19_1/page/211 | journal = Psychological Medicine | volume = 19 | issue = 1 | pages = 211–214 | date = February 1989 | pmid = 2727208 | doi = 10.1017/S003329170001117X | s2cid = 45368729}}</ref> [[Caffeine-induced anxiety disorder|اختلال اضطراب ناشی از مصرف کافئین]]، زیرمجموعهای از [[اختلال اضطراب|اختلالهای اضطراب]] ناشی از مواد یا داروها است.<ref name="Addicott">{{cite journal | vauthors = Addicott MA | title = Caffeine Use Disorder: A Review of the Evidence and Future Implications | journal = Current Addiction Reports | volume = 1 | issue = 3 | pages = 186–192 | date = September 2014 | pmid = 25089257 | pmc = 4115451 | doi = 10.1007/s40429-014-0024-9}}</ref> طیف گروههایی که ممکن است بیشتر از همه تحت تأثیر مصرف کافئین قرار گیرند، نوجوانان و کسانی هستند که پیشتر دچار اختلالهای اضطرابی بودهاند.<ref name="O’Neill2016">{{cite journal | vauthors = O'Neill CE, Newsom RJ, Stafford J, Scott T, Archuleta S, Levis SC, Spencer RL, Campeau S, Bachtell RK | display-authors = 6 | title = Adolescent caffeine consumption increases adulthood anxiety-related behavior and modifies neuroendocrine signaling | journal = Psychoneuroendocrinology | volume = 67 | pages = 40–50 | date = May 2016 | pmid = 26874560 | pmc = 4808446 | doi = 10.1016/j.psyneuen.2016.01.030}}</ref> تحقیقات اولیه امکان وجود رابطهٔ مفید میان مصرف قهوه و کاهش افسردگی را نشان دادهاست.<ref name="poole"/><ref name="Wang_2016">{{cite journal | vauthors = Wang L, Shen X, Wu Y, Zhang D | title = Coffee and caffeine consumption and depression: A meta-analysis of observational studies | journal = The Australian and New Zealand Journal of Psychiatry | volume = 50 | issue = 3 | pages = 228–242 | date = March 2016 | pmid = 26339067 | doi = 10.1177/0004867415603131 | s2cid = 23377304}}</ref><ref name="Grosso_2016">{{cite journal | vauthors = Grosso G, Micek A, Castellano S, Pajak A, Galvano F | title = Coffee, tea, caffeine and risk of depression: A systematic review and dose-response meta-analysis of observational studies | journal = Molecular Nutrition & Food Research | volume = 60 | issue = 1 | pages = 223–234 | date = January 2016 | pmid = 26518745 | doi = 10.1002/mnfr.201500620}}</ref> تحقیقات مقدماتی طولانی مدت، از جمله ارزیابی علائم [[زوال عقل]] و [[Cognitive impairment|اختلالهای شناختی]] به دلیل مصرف قهوه در افراد مسن، بهطور عمده به دلیل کیفیت پایین مطالعات بدون نتیجه بودهاست.<ref name="poole"/><ref>{{cite journal | vauthors = Panza F, Solfrizzi V, Barulli MR, Bonfiglio C, Guerra V, Osella A, Seripa D, Sabbà C, Pilotto A, Logroscino G | display-authors = 6 | title = Coffee, tea, and caffeine consumption and prevention of late-life cognitive decline and dementia: a systematic review | journal = The Journal of Nutrition, Health & Aging | volume = 19 | issue = 3 | pages = 313–328 | date = March 2015 | pmid = 25732217 | doi = 10.1007/s12603-014-0563-8 | hdl = 11586/145493 | s2cid = 8376733 | hdl-access = free}}</ref> == جستارهای وابسته == * [[کافئینیسم]] == منابع == {{پانویس|چپچین=بله|۲}} * {{یادکرد-ویکی|پیوند =//en.wikipedia.org/w/index.php?title=Health_effects_of_coffee&oldid=1193606056|عنوان = Health effects of coffee|زبان =انگلیسی|بازیابی =۲۳ ژانویه ۲۰۲۴}} [[رده:علوم تغذیه]] [[رده:قهوه]] [[رده:کافئین]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
الگوهای بهکاررفته در این صفحه:
اثرات قهوه بر سلامتی
(
ویرایش
)
الگو:Cite book
(
ویرایش
)
الگو:Cite journal
(
ویرایش
)
الگو:Cite magazine
(
ویرایش
)
الگو:Cite web
(
ویرایش
)
الگو:ISO 639 name en
(
ویرایش
)
الگو:ISO 639 name انگلیسی
(
ویرایش
)
الگو:Infobox
(
ویرایش
)
الگو:Infobox beverage
(
ویرایش
)
الگو:Lang
(
ویرایش
)
الگو:Lang-en
(
ویرایش
)
الگو:Main other
(
ویرایش
)
الگو:Open access
(
ویرایش
)
الگو:Plainlinks
(
ویرایش
)
الگو:Template other
(
ویرایش
)
الگو:User other
(
ویرایش
)
الگو:Wikidata
(
ویرایش
)
الگو:Yesno
(
ویرایش
)
الگو:به انگلیسی
(
ویرایش
)
الگو:به زبان دیگر
(
ویرایش
)
الگو:جعبه اطلاعات نوشیدنی
(
ویرایش
)
الگو:عدد به
(
ویرایش
)
الگو:نام علمی
(
ویرایش
)
الگو:پانویس
(
ویرایش
)
الگو:پانویس/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:پیوند ساده
(
ویرایش
)
الگو:کاربر دیگر
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد-ویکی
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد-ویکی/زبان
(
ویرایش
)
پودمان:Arguments
(
ویرایش
)
پودمان:Check for unknown parameters
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/COinS
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Date validation
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Identifiers
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Utilities
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Whitelist
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Date2en
(
ویرایش
)
پودمان:Infobox
(
نمایش مبدأ
) (حفاظتشده)
پودمان:Infobox/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:InfoboxImage
(
نمایش مبدأ
) (حفاظتشده)
پودمان:Lang
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/ISO 639 synonyms
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data/iana languages
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data/iana regions
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data/iana scripts
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data/iana suppressed scripts
(
ویرایش
)
پودمان:Lang/data/iana variants
(
ویرایش
)
پودمان:No globals
(
ویرایش
)
پودمان:Numeral converter
(
ویرایش
)
پودمان:Unicode data
(
ویرایش
)
پودمان:Wd
(
ویرایش
)
پودمان:Yesno
(
ویرایش
)
تغییر عرض محدود محتوا