پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
الگو:ارزش غذایی غذاهای رایج
الگو
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
{| class="wikitable sortable collapsible collapsed" |+ درصد ارزش روزانه محتویات مغذی غذاهای رایج (خام و نپخته) در هر صد گرم |- ! colspan=1 | ! style="background: lightgray" colspan=2 | پروتئین ! style="background: lightpink" colspan=13 | ویتامینها ! style="background: lightblue" colspan=10 | کانیها (مواد معدنی) |- ! غذا ! {{پم|عنوان=درصد DV|مصرف مرجع رژیم غذایی|Dietary Reference Intake}}<ref>درصد ارزش روزانه به مفهوم DRI: Dietary Reference Intake. نکته : تمام ارزشهای غذایی شامل پروتئین به صورت درصد ارزش غذایی در هر 100 گرم از غذای مورد نظر هستند http://ndb.nal.usda.gov/ndb/nutrients/index</ref><ref>http://nutritiondata.self.com/</ref> ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="کیفیت پروتئین برحسب کامل بودن بدون تصفیه یا تعدیل برای هضم">Q<ref name="nutritiondata1">http://nutritiondata.self.com/topics/processing</ref></span> ! A ! B1 ! B2 ! B3 ! B5 ! B6 ! B9 ! B12 ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="Choline">Ch.</span> ! C ! D ! E ! K ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="کلسیم">[[کلسیم|Ca]]</span> ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="آهن">[[آهن (عنصر شیمیایی)|Fe]]</span> ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="منیزیم">[[منیزیم|Mg]]</span> ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="فسفر">[[فسفر|P]]</span> ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="پتاسیم">[[پتاسیم|K]]</span> ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="سدیم">[[سدیم|Na]]</span> ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="روی">[[روی (معدنی)|Zn]]</span> ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="مس">[[مس|Cu]]</span> ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="منگنز">[[منگنز|Mn]]</span> ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="سلنیم">[[سلنیم|Se]]</span> |- ! <span style="border-bottom: 1px dashed; padding-bottom: 2px;" title="حداکثر کاهش درصدی ارزشهای غذایی به دلیل جوشیدن بدون در نظر گرفتن گروه گیاهخواری حاوی شیر و تخم مرغ (ovo-lacto-vegetables group)">درصد کاهش ارزش بر اثر پختن<ref name="nutritiondata1"/><ref>{{یادکرد وب|نشانی=http://www.ars.usda.gov/SP2UserFiles/Place/80400525/Data/retn/retn06.pdf|عنوان = USDA Table of Nutrient Retention Factors, Release 6|تاریخ = دسامبر ۲۰۰۷|وبگاه = [[وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا|وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA)]]|ناشر = [[وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا|وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA)]]}}</ref></span> ! <!-- prot --> ! ! ۱۰ <!-- A --> ! ۳۰ <!-- B1 --> ! ۲۰ <!-- B2 --> ! ۲۵ <!-- B3 --> ! <!-- B5 --> ! ۲۵ <!-- B6 --> ! ۳۵ <!-- B9 --> ! ۰ <!-- B12 --> ! ۰ <!-- Ch --> ! ۳۰ <!-- C --> ! <!-- D --> ! <!-- E --> ! <!-- K --> ! ۱۰ <!-- Ca --> ! ۱۵ <!-- Fe --> ! ۲۰ <!-- Mg --> ! ۱۰ <!-- P --> ! ۲۰ <!-- K --> ! ۵ <!-- Na --> ! ۱۰ <!-- Zn --> ! ۲۵ <!-- Cu --> ! <!-- Mn --> ! <!-- Se --> |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | ذرت | style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[ذرت]] | ۲۰ | ۵۵ | ۱ | ۱۳ | ۴ | ۱۶ | ۴ | ۱۹ | ۱۹ | ۰ | ۰ |۰ |۰ |۰ |۱ |۱ |۱۱ |۳۱ |style="background: lightGray" |'''۳۴''' |۱۵ |۱ |۲۰ |۱۰ |style="background: lightGray" |'''۴۲''' | ۰ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | برنج | style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[برنج]] | ۱۴ | ۷۱ | ۰ | ۱۲ | ۳ | ۱۱ | style="background: lightGray" |'''۲۰''' | ۵ | ۲ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۱ | ۹ | ۶ | ۷ | ۲ | ۰ | ۸ | ۹ | style="background: lightGray" | '''۴۹''' | ۲۲ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | گندم | style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[گندم]] | ۲۷ | ۵۱ | ۰ | ۲۸ | ۷ | style="background: lightGray" |'''۳۴''' | style="background: lightGray" |'''۱۹''' | style="background: lightGray" |'''۲۱''' | ۱۱ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۳ | ۲۰ | ۳۶ | style="background: lightGray" |'''۵۱''' | ۱۲ | ۰ | ۲۸ | ۲۸ | style="background: lightGray" |'''۱۵۱''' | style="background: lightGray" |'''۱۲۸''' |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | سویا | style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[سویا|دانه سویا]] | style="background: lightGray" |'''۷۳''' | ۱۳۲ | ۰ | style="background: lightGray" |'''۵۸''' | style="background: lightGray" |'''۵۱''' | ۸ | ۸ | ۱۹ | style="background: lightGray" |'''۹۴''' | ۰ | style="background: lightGray" |'''۲۴''' | ۱۰ | ۰ | ۴ | style="background: lightGray" |'''۵۹''' | style="background: lightGray" |'''۲۸''' | style="background: lightGray" |'''۸۷''' | style="background: lightGray" |'''۷۰''' | style="background: lightGray" |'''۷۰''' | style="background: lightGray" |'''۵۱''' | ۰ | style="background: lightGray" |'''۳۳''' | style="background: lightGray" |'''۸۳''' | style="background: lightGray" |'''۱۲۶''' | ۲۵ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | نخود کفتری| style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[نخود کفتری]] | style="background: lightGray" |'''۴۳''' | ۹۱ | ۱ | style="background: lightGray" |'''۴۳''' | ۱۱ | ۱۵ | ۱۳ | ۱۳ | style="background: lightGray" |'''۱۱۴''' | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۱۳ | ۲۹ | style="background: lightGray" |'''۴۶''' | style="background: lightGray" |'''۳۷''' | style="background: lightGray" |'''۴۰''' | ۱ | ۱۸ | style="background: lightGray" |'''۵۳''' | style="background: lightGray" |'''۹۰''' | ۱۲ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | سیبزمینی| style="background:yellow" }} !style="background: khaki" |[[سیبزمینی]] | ۴ | ۱۱۲ | ۰ | ۵ | ۲ | ۵ | ۳ | ۱۵ | ۴ | ۰ | ۰ | style="background: lightGray" |'''۳۳''' | ۰ | ۰ | ۲ | ۱ | ۴ | ۶ | ۶ | ۱۲ | ۰ | ۲ | ۵ | ۸ | ۰ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | سیبزمینی شیرین | style="background:yellow" }} !style="background: khaki" |[[سیبزمینی شیرین]] | ۳ | ۸۲ | style="background: lightGray" |'''۲۸۴''' | ۵ | ۴ | ۳ | ۸ | ۱۰ | ۳ | ۰ | ۰ | ۴ | ۰ | ۱ | ۲ | ۳ | ۳ | ۶ | ۵ | ۱۰ | ۲ | ۲ | ۸ | ۱۳ | ۱ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | اسفناج| style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[اسفناج]] | ۶ | ۱۱۹ | style="background: lightGray" |'''۱۸۸''' | ۵ | ۱۱ | ۴ | ۱ | ۱۰ | style="background: lightGray" |'''۴۹''' | ۰ | ۴٫۵ | style="background: lightGray" |'''۴۷''' | ۰ | ۱۰ | style="background: lightGray" |'''۶۰۴''' | ۱۰ | ۱۵ | ۲۰ | ۵ | ۱۶ | ۳ | ۴ | ۶ | style="background: lightGray" |'''۴۵''' | ۱ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | شوید | style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[شوید]] | ۷ | ۳۲ | style="background: lightGray" |'''۱۵۴''' | ۴ | ۱۷ | ۸ | ۴ | ۹ | style="background: lightGray" |'''۳۸''' | ۰ | ۰ | style="background: lightGray" |'''۱۴۲''' | ۰ | ۰ | ۰ | style="background: lightGray" |'''۲۱''' | style="background: lightGray" |'''۳۷''' | ۱۴ | ۷ | ۲۱ | ۳ | ۶ | ۷ | style="background: lightGray" |'''۶۳''' | ۰ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | هویج | style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[هویج|هویجها]] | ۲ | | style="background: lightGray" |'''۳۳۴''' | ۴ | ۳ | ۵ | ۳ | ۷ | ۵ | ۰ | ۰ | ۱۰ | ۰ | ۳ | ۱۶ | ۳ | ۲ | ۳ | ۴ | ۹ | ۳ | ۲ | ۲ | ۷ | ۰ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | گواوا | style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[گواوا|گوآوا یا زیتون محلی چابهار]] | ۵ | ۲۴ | ۱۲ | ۴ | ۲ | ۵ | ۵ | ۶ | ۱۲ | ۰ | ۰ | style="background: lightGray" |'''۳۸۱''' | ۰ | ۴ | ۳ | ۲ | ۱ | ۵ | ۴ | ۱۲ | ۰ | ۲ | ۱۱ | ۸ | ۱ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | پاپایا| style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[پاپایا]] | ۱ | ۷ | ۲۲ | ۲ | ۲ | ۲ | ۲ | ۱ | ۱۰ | ۰ | ۰ | style="background: lightGray" |'''۱۰۳''' | ۰ | ۴ | ۳ | ۲ | ۱ | ۲ | ۱ | ۷ | ۰ | ۰ | ۱ | ۱ | ۱ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | کدو تنبل| style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[کدو تنبل]] | ۲ | ۵۶ | style="background: lightGray" |'''۱۸۴''' | ۳ | ۶ | ۳ | ۳ | ۳ | ۴ | ۰ | ۰ | ۱۵ | ۰ | ۵ | ۱ | ۲ | ۴ | ۳ | ۴ | ۱۰ | ۰ | ۲ | ۶ | ۶ | ۰ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | روغن آفتابگردان| style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[روغن آفتابگردان]] | ۰ | | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | style="background: lightGray" |'''۲۰۵''' | ۷ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | تخممرغ | style="background:yellow" }} !style="background: khaki" |[[تخممرغ]] | ۲۵ | ۱۳۶ | ۱۰ | ۵ | ۲۸ | ۰ | style="background: lightGray" |'''۱۴''' | ۷ | ۱۲ | style="background: lightGray" |'''۲۲''' | style="background: lightGray" |'''۴۵''' | ۰ | ۹ | ۵ | ۰ | ۵ | ۱۰ | ۳ | ۱۹ | ۴ | ۶ | ۷ | ۵ | ۲ |style="background: lightGray" | '''۴۵''' |- {{#ifeq: {{PAGENAME}} | شیر (خوراکی) | style="background:yellow" }} ! style="background: khaki" |[[شیر (خوراکی)|شیر]] | ۶ | ۱۳۸ | ۲ | ۳ | ۱۱ | ۱ | ۴ | ۲ | ۱ | ۷ | ۲٫۶ | ۰ | ۰ | ۰ | ۰ | ۱۱ | ۰ | ۲ | ۹ | ۴ | ۲ | ۳ | ۱ | ۰ | ۵ |- |} درصد کاهش ارزش بر اثر پختن : حداکثر کاهش درصدی ارزشهای غذایی به دلیل جوشیدن بدون در نظر گرفتن گروه [[گیاهخواری حاوی شیر و تخم مرغ|گیاهخواری حاوی شیر و تخم مرغ (ovo-lacto-vegetables group)]]. <noinclude> توضیحات الگو : {{چپچین}} Original desc (have been pushed to the title attribute of headers) :<br/> Ch. = Choline; Ca = Calcium; Fe = Iron; Mg = Magnesium; P = Phosphorus; K = Potassium; Na = Sodium; Zn = Zinc; Cu = Copper; Mn = Manganese; Se = Selenium; %DV = % daily value i.e. % of DRI ([[Dietary Reference Intake]]) Note: All nutrient values including protein are in %DV per 100 grams of the food item. Significant values are highlighted in light Gray color and bold letters.<ref>http://ndb.nal.usda.gov/ndb/nutrients/index</ref><ref>http://Nutritiondata.self.com</ref> Cooking reduction = % Maximum typical reduction in nutrients due to boiling without draining for ovo-lacto-vegetables group<ref>{{Cite web|url=http://www.ars.usda.gov/SP2UserFiles/Place/80400525/Data/retn/retn06.pdf|title = USDA Table of Nutrient Retention Factors, Release 6|date = Dec 2007|accessdate = |website = USDA|publisher = USDA.}}</ref><ref>http://nutritiondata.self.com/topics/processing</ref> Q = Quality of Protein in terms of completeness without adjusting for digestability.<ref>http://nutritiondata.self.com/topics/processing</ref> {{پایان چپچین}} <templatedata> { "params": {}, "description": "ارزشهای مواد غذایی برای مقایسه. " } </templatedata> </noinclude>
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا