پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
بورک
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
: {{Infobox prepared food | name = بورک | image = File:Evböreği.jpg | caption = بورک خانگی، پر شده با گوشت، پیاز سرخ شده و [[فلفل دلمهای]] | alt = | alternate_name = Börek | country = | region = [[آلبانی]]، [[ارمنستان]]، [[ایران]]، [[بوسنی و هرزگوین]]، [[بلغارستان]]، [[کرواسی]]، [[قبرس]]، [[یونان]]، [[عراق]]، [[اسرائیل]]، [[اردن]]، [[لبنان]]، [[شام (سرزمین)|شام]]، [[دولت فلسطین]]، [[صربستان]]، [[سوریه]]، [[تونس]]، [[ترکیه]]، [[الجزایر]] | creator = | course = | type = [[پای]] | served = | main_ingredient = [[خمیر فیلو]] یا خمیر [[پای]]; [[پنیر]]، گوشت یا سبزیجات | variations = | calories = | other = | no_commons = true }} '''بورَک''' متشکل است از یک نوع خمیر نان یا شیرینی بنام [[خمیر فیلو]] و مواد گوناگونی که در داخل این خمیر قرار میگیرند. به آن '''بروکاس''' هم گفتهاند. این نوع خوراکی در سرزمینهای عثمانی سابق رایج است. نام بورک از واژه فارسی بورک یا بوره آمدهاست.<ref>Nişanyan - Türkçe Etimolojik Sözlük: [https://www.nisanyansozluk.com/?k=börek&view=annotated börek]. accessed: 26 April 2021.</ref> در بندرعباس و سواحل شمالی خلیجفارس و [[دریای عمان]] نیز بورَک از نوعی [[سبزی]] خودرو در گندمزارها به نام «بجندک» تهیه میشود که با [[سیرداغ]] و [[پیازداغ]] مخلوط کرده و در خمیر [[کلوچه]] جای میدهند و در تنور میپزند. == جستارهای وابسته == * [[پیراشکی]] * [[سمبوسه]] * [[بورک سیستانی]] == منابع == {{پانویس|چپچین=بله}} * {{یادکرد-ویکی|پیوند =//en.wikipedia.org/w/index.php?title=Börek&oldid=805032565|عنوان = Börek|زبان =انگلیسی|بازیابی =۱۹ اکتبر ۲۰۱۷}} {{-}} == پیوند به بیرون == * [https://asrturkiye.com/%d8%b7%d8%b1%d8%b2-%d8%aa%d9%87%db%8c%d9%87-%d8%a8%d9%88%d8%b1%da%a9-%d9%82%d8%a7%d8%b1%da%86-%d9%88-%d8%a7%d8%b3%d9%81%d9%86%d8%a7%d8%ac-%d9%81%db%8c%d9%84%d9%85/ طرز تهیه بورک] {{انبار-رده}} {{کتاب آشپزی|بروکاس}} {{غذای خیابانی}} {{آشپزی ترکیه}} {{آشپزی لبنانی}} {{آشپزی لوانتین}} [[رده:آشپزی آشوری]] [[رده:آشپزی آلبانیایی]] [[رده:آشپزی اردنی]] [[رده:آشپزی ارمنستانی]] [[رده:آشپزی استونیایی]] [[رده:آشپزی اسرائیلی]] [[رده:آشپزی اسلواک]] [[رده:آشپزی اسلوونیایی]] [[رده:آشپزی الجزایری]] [[رده:آشپزی اوکراینی]] [[رده:آشپزی ایرانی]] [[رده:آشپزی بالکان]] [[رده:آشپزی بلاروسی]] [[رده:آشپزی بلغاری]] [[رده:آشپزی تونسی]] [[رده:آشپزی چکی]] [[رده:آشپزی خاورمیانهای]] [[رده:آشپزی روسی]] [[رده:آشپزی رومانیایی]] [[رده:آشپزی سوری]] [[رده:آشپزی صربستانی]] [[رده:آشپزی عثمانی]] [[رده:آشپزی عراقی]] [[رده:آشپزی فلسطینی]] [[رده:آشپزی قبرسی]] [[رده:آشپزی کردی]] [[رده:آشپزی کرواتی]] [[رده:آشپزی لبنانی]] [[رده:آشپزی لتونیایی]] [[رده:آشپزی لهستانی]] [[رده:آشپزی لیبیایی]] [[رده:آشپزی لیتوانیایی]] [[رده:آشپزی مجاری]] [[رده:آشپزی مراکشی]] [[رده:آشپزی مصری]] [[رده:آشپزی مقدونیه]] [[رده:آشپزی مونتهنگروییها]] [[رده:ترکیه]] [[رده:شیرینی عربی]] [[رده:شیرینی]] [[رده:شیرینیهای ترکی]] [[رده:شیرینیهای یونانی]] [[رده:غذاهای آسیای مرکزی]] [[رده:غذاهای شکمپر]] [[رده:واژهها و عبارتهای ترکی]] [[رده:آشپزی اتریشی]] [[رده:آشپزی آلمانی]] [[رده:آشپزی عربستان سعودی]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا