پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
سکنجبین
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
[[پرونده:Kahoo sekanjebin.jpg|200px|بندانگشتی|چپ|کاهو سکنجبین که معمولاً در روز [[سیزدهبهدر]] خورده میشود.]] '''سکنجبین''' [[واژه معرب|معرب]] '''سکنگبین''' یکی از نوشیدنیهای بسیار قدیمی و سنتی از [[سرکه]] و شهد [[میانگبین|انگبین]] یا امروزه [[شکر]] است.<ref name=":0">{{یادکرد وب|کد زبان=fa|تاریخ=26 خرداد 1402|نشانی=https://www.mashreghnews.ir/news/1499552|عنوان=نقش شربت سکنجبین در سلامتی بدن|تاریخ بازبینی=12 July 2023}}</ref> [[ابن سینا]] در باب سکنجبین رسالهای تحت عنوان «منافع الشراب المسمی سکنجبین» به [[زبان عربی]] نوشتهاست.<ref>{{یادکرد کتاب|عنوان=منافع الشراب المسمی سکنجبین|پیوند=https://ketabpedia.com/تحميل/سكنجبين-منافع-الشراب-المسمي-سكنجبين؛/|نام=حسین بن عبدالله|نام خانوادگی=ابن سینا}}</ref> == طرز تهیه سکنجبین == سرکه طبیعی یک واحد، عسل یا شکر ۲ واحد، آب ۴ واحد، یا آنقدر که لازم باشد با توجه به غلظت مورد نظر را مخلوط کرده و میجوشانند تا قوام یک چهارم یا یک پنجم برسد.<ref name=":0"/> در تهیه سکنجبین از عرق نعنا یا خود [[نعنا]] را نیز استفاده میکنند تا از عطر و خواص آن بهرهمند شد. این شربت با [[:en:Gastrique|سس گستریک]] در [[آشپزی فرانسوی]] و [[:en:Agrodolce|سس آگرودولچه]] در [[آشپزی ایتالیایی]] شباهتهایی دارد ولی نحوهٔ تهیه و کاربرد آن به نوعی منحصر به فرهنگ غذایی [[ایران بزرگ]] است. == منابع == {{پانویس}} * [[فرهنگ عمید]]- تألیف حسن عمید- جلد دوم [[رده:انگبین]] [[رده:سالادها]] [[رده:سرکه]] [[رده:نوشیدنیها]] [[رده:نوشیدنیهای ایران]] [[رده:ویکیسازی رباتیک]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا