پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
سیبزمینی شیرین
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
{{جعبه آرایه زیستی |نام =سیبزمینی شیرین |تصویر = Ipomoea batatas 006.JPG |پهنای تصویر = 240px |عنوان تصویر = سیبزمینی شیرین{ |فرمانرو = [[گیاه]]ان |شاخه رتبهبندینشده = [[گیاهان گلدار]] |رده رتبهبندینشده = [[دولپهایهای نو]] |راسته رتبهبندینشده = [[آستریدها]] |راسته = [[بادنجانسانان]] |تیره = [[پیچکیان]] |سرده = [[نیلوفر پیچ (سرده)|نیلوفر پیچ]] |گونه = '''''سیبزمینی شیرین''''' |نام دوجملهای = ''Ipomoea batatas'' |وضعکننده نام دوجملهای = [[کارل لینه]] }} '''سیبزمینی شیرین''' {{علمی|Ipomoea batatas}} گیاهی گلدار متعلق به خانواده [[پیچکیان]]است. داشتن، [[نشاسته]] بالا، مزه شیرین آن را به یک [[سیب زمینی]] ریشهای مهم تبدیل کردهاست.<ref>Purseglove, 1991</ref><ref name="Woolfe, 1992">Woolfe, 1992</ref> برگهای آن گاهی به عنوان [[سبزی]] خورده میشود. با اینکه [[خانواده]] آنها دارای ۵۰ سرده و ۱٬۰۰۰ گونه است اما مهمترین و کاربردیترین گونه آن همین سیبزمینی شیرین است و بقیه گونهها یا بهطور محلی استفاده میشوند یا سمی هستند. سیبزمینی شیرین رابطه دوری با [[سیبزمینی]] دارد. == تولید == {| class="wikitable" |- ! colspan=2| '''تولید (''میلیون تن'')'''<ref>[[فائو|آمار فائو]] (FAO)''[http://faostat.fao.org/site/339/default.aspx] {{Webarchive|url=https://web.archive.org/web/20110713020710/http://faostat.fao.org/site/339/default.aspx |date=۱۳ ژوئیه ۲۰۱۱ }}</ref>{{سخ}}۲۰۰۹ |- | {{CHN}} || ۸۰٫۵ |- | {{NGA}} || ۳٫۳ |- | {{UGA}} || ۲٫۷ |- | {{IDN}} || ۱٫۸۸ |- | {{VNM}} || ۱٫۳۲ |- | {{TZA}} || ۱٫۳۱ |- | {{IND}} || ۱٫۱ |- | {{JPN}} || ۱٫۰ |- |'''جهان''' || '''۱۰۶٫۵''' |} == ارزش غذایی == {{ارزش غذایی غذاهای رایج}} {{nutritional value | name=Sweet potato leaves, raw | float=left | kJ=۱۷۵ | protein=۲٫۴۹ گرم | fat=۰٫۵۱ گرم | carbs=۸٫۸۲ گرم | fiber=۵٫۳ گرم | calcium_mg=۷۸ | iron_mg=۰٫۹۷ | magnesium_mg=۷۰ | phosphorus_mg=۸۱ | potassium_mg=۵۰۸ | vitC_mg=۱۱ | thiamin_mg=۰٫۱۵۶ | riboflavin_mg=۰٫۳۴۵ | niacin_mg=۱٫۱۳ | pantothenic_mg=۰٫۲۲۵ | vitB6_mg=۰٫۱۹ | vitA_ug=۱۸۹ | betacarotene_ug=۲۲۱۷ | lutein_ug=۱۴۷۲۰ | vitK_ug=۳۰۲٫۲ | source_usda = ۱ | note=Direct link to database entry [http://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/3189?qlookup=11505&format=Full] }}{{پاککن}} == منابع == {{پانویس}} * Wikipedia contributors, "Sweet potato," Wikipedia, The Free Encyclopedia, http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Sweet_potato&oldid=446683384 (accessed August 27, 2011). == پیوند به بیرون == {{ویکیانبار|Sweet potato}} * [https://web.archive.org/web/20130208142657/http://www.sweetpotatoes.com/ سیبزمینیهای شیرین] {{آشپزی}} {{روز شکرگزاری}} [[رده:آرایه (زیستشناسی) نامگذاریشده توسط کارل لینه]] [[رده:آشپزی آلمانی]] [[رده:آشپزی ایتالیایی]] [[رده:آشپزی چینی]] [[رده:آشپزی فرانسوی]] [[رده:آشپزی ویتنامی]] [[رده:تجهها]] [[رده:ریشههای خوراکی]] [[رده:سبزیجات برگی]] [[رده:سیبزمینیهای شیرین]] [[رده:غذاهای اصلی]] [[رده:غذای روز شکرگزاری]] [[رده:کشاورزی مناطق حارهای]] [[رده:گل نیلوفر]] [[رده:گیاگان جامائیکا]] [[رده:محصولات کشاورزی از خاستگاه قاره آمریکا]] [[رده:نمادهای آلاباما]] [[رده:نمادهای کارولینای شمالی]] [[رده:نمادهای لوئیزیانا]] [[رده:گونههای امن NatureServe]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا