پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
شربت (نوشیدنی)
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
[[پرونده:Sharbat.JPG|بندانگشتی|250px|چپ|دو گونه شربت [[ایران]]ی]] '''شربت''' گونهای [[آشامیدنی]] است که با پایهٔ [[آب]] و ترکیب افزودنیهای دیگر ساخته میشود. سادهترین نوع شربت آبی است که در آن [[قند]] را حل میکنند.<ref name=kfgjfdhg>{{یادکرد وب| نشانی = http://www.mibosearch.com/word.aspx?wName=شربت| عنوان = شربت| تاریخ بازدید = ۱۵ ژوئن ۲۰۱۰| ناشر = لغتنامه دهخدا}}{{پیوند مرده|date=دسامبر ۲۰۱۹ |bot=InternetArchiveBot}}</ref> از زمان قدیم تاکنون برای پذیرایی از مهمان از انواع شربت ها استفاده می شود. شربتهای سنتی به نوشیدنیهایی گفته میشود که با مواد طبیعی و به روش سنتی و ارگانیک تهیه میشوند. شربت های سنتی ایرانی، علاوه بر طعم عالی، خواص درمانی بسیاری نیز دارا میباشند. == انواع شربت == شربت ایرانی از مخلوط کردن آب، شکر و طعم دهنده ساخته میشود. طعمدهندهها طیف گوناگونی از میوهها و آب میوهها را تشکیل میدهند. علاوه بر [[میوه]]ها و آب میوهها، [[گیاه]]ان و [[گل]]ها را نیز با جوشاندن همراه با شیرینکننده به شربت تبدیل میکنند. گاهی نیز به شربت تخم گیاهان افزوده میشود، مانند شربت [[خاکشیر]] و شربت تخم شربتی که در مراسم مذهبی سرو میشود.<ref>{{یادکرد |فصل=شربت تخم شربتی |کتاب=هنر آشپزی |نویسنده = رزا منتظمی |ناشر =انتشارات کتاب ایران |شهر=تهران |صفحه=۷۹۴ |سال=۱۳۷۰ }}</ref> برخی از این شربتها خواص [[دارو]]یی نیز دارند و در کتب طب قدیم ذکری از آنها رفتهاست. مانند شربت گلاب، شربت [[بیدمشک]]، شربت بهارنارنج، شربت سکنجبین، شربت کاسنی، شربت زعفران، شربت [[بنفشه]]، شربت هفت بادام، شربت عرق [[نعناع]]، شربت کوکنار، شربت [[نیلوفر]]، شربت [[لیمو]]ی سفرجلی، شربت گل مکرر، شربت [[گل گاوزبان]]، شربت [[خشخاش]].<ref name=kfgjfdhg/> [[پرونده:Syrup-45.jpg|جایگزین=انواع شربت سنتی ایرانی|بندانگشتی|انواع [https://aabgin.com/blog/iranian-homemade-syrups/ شربت] ایرانی]] امروزه در کارخانجات صنعتی، شربتها از کنستانتره تازه میوهجات تهیه شده و پس از [[پاستوریزه]] شدن، در ظروف [[شیشه]]ای و [[پلاستیک]]ی به فروش میرسند. == طرز تهیه == شربت انواع [[میوه]] از جوشاندن میوه یا آب آن همراه با شیرینکنندهای مانند [[شکر]] یا [[عسل]] و قوام آوردن مخلوط به دست میآید. برخی از معروفترین شربتهای میوه عبارتند از شربت [[غوره]]، شربت [[انار]]، [[سکنجبین]]، شربت [[ریواس]]، شربت [[تمر هندی]]، شربت [[جو (گیاه)|جو]]، شربت [[بابونه]]، شربت [[بادام]].<ref name=kfgjfdhg/> برای آنکه ناخالصی شکر در حین تولید شربت گرفته شده و در نتیجه شربت شفافتر شود، به آن سفیده [[تخم مرغ]] اضافه میشود. در این حالت [[سفیده تخممرغ]] با جذب ناخالصیهای شکر شربت را [[شفاف]] نموده و خود به راحتی از شربت جدا میشود. برای جدا کردن ذرات سفیده تخم مرغ آن را از صافی عبور میدهند. برای خوشرنگ شدن شربت معمولاً در ظرف لعابی یا مسین پخته میشود.<ref>{{یادکرد |فصل=شربتها |کتاب=آشپزی و شیرینی پزی گلآرا |نویسنده = مینو تهمتن زاده |ناشر =انتشارات پل |شهر=تهران |صفحه=۲۷۳ |سال=۱۳۷۷ |شابک=964-91896-1-0 }}</ref> == طرز تهیه چند شربت ساده == '''شربت آلبالو:''' [[آلبالو]]<nowiki/>ها را شسته و پاک کنید. بهتر است هستههای آلبالو را هم جدا کنید. آلبالوهای هسته گرفته را بین ۲۴ تا ۴۸ ساعت در شکر بخوابانید و در یخچال نگهداری کنید، بهتر است از ظرف یا [[قابلمه]] لعابی استفاده کنید. آب را اضافه کنید و قابلمه را با شعله پخش کن روی حرارت بگذارید. شعله را خیلی کم نکنید چون رنگ شربت تیره میشود'''،''' و همینطور شعله را خیلی زیاد نکنید چون به سرعت میسوزد و قهوهای رنگ میشود. بایستی حواستان به شربت باشد و هم بزنید تا شکر در شربت کاملاً حل شود. بعد از حل شدن به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند تا قوام آید. از یک صافی استفاده کنید و آب شربت را در شیشه یا [[بطری]] نگهداری کنید. شربت [[آبلیمو]]: آب سرد را به همراه شکر درحد و باب طبع خورنده مخلوط میکنیم تا مخلوط یکدستی حاصل شود. آبلیموی طبیعی و پالپ دار را به مخلوط اضافه کرده و هم میزنیم. سپس چند تکه یخ در آن قرار داده و بعد از ۵ دقیقه مصرف میکنیم. == شربت توت فرنگی == بعد از شستن [[توتفرنگی|توت فرنگی]]<nowiki/>ها لایه به لایه توت فرنگی و شکرو میریزیم و ۱ تا ۱٫۵ ساعت به آن استراحت میدهیم. سپس قابلمه رو روی شعله قرار میدهیم تا [[مربا]] با حرارت ملایم شروع به پخت کند. بعد از جوش اومدن آن حرارت را کم کرده تا وقتی که قوام دلخواه به دست بیاید. == پذیرایی == بیشتر انواع شربتها خنک یا سرد سرو میشوند. معمولاً شربت رنگی غلیظ در تهلیوان ریخته شده و آب و یخ به آن اضافه میشود و قاشقی در شربت قرار داده میشود تا در موقع نوشیدن هم زده شود.<ref>{{یادکرد |کتاب=۵۰ نوع بستنی و نوشیدنی |نویسنده = پریا گوهریان |ناشر =انتشارات هانی |شهر=همدان |صفحه=۶۱ |سال=۱۳۷۸ |شابک=964-6879-10-1}}</ref> == منابع == {{پانویس|۲}} {{کتاب آشپزی|شربت قوام آمده}} [[رده:آشپزی آذری]] [[رده:آشپزی بنگالی]] [[رده:آشپزی ترکی]] [[رده:آشپزی عراقی]] [[رده:آشپزی نپالی]] [[رده:نوشیدنیهای ایران]] [[رده:نوشیدنیهای پاکستان]] [[رده:نوشیدنیهای ترکیه]] [[رده:نوشیدنیهای جمهوری آذربایجان]] [[رده:نوشیدنیهای غیرالکلی]] [[رده:نوشیدنیهای نپال]] [[رده:نوشیدنیهای هند]] [[رده:واژهها و عبارتهای عربی]] [[رده:نوشیدنیهای سریلانکا]] [[رده:آشپزی افغانستانی]] [[رده:آشپزی بحرینی]] [[رده:آشپزی کویتی]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
الگوهای بهکاررفته در این صفحه:
الگو:DMCFACT
(
ویرایش
)
الگو:Dated maintenance category
(
ویرایش
)
الگو:FULLROOTPAGENAME
(
ویرایش
)
الگو:Fix
(
ویرایش
)
الگو:Ifempty
(
ویرایش
)
الگو:Main other
(
ویرایش
)
الگو:Mbox
(
ویرایش
)
الگو:Nocat
(
ویرایش
)
الگو:Ns has subpages
(
ویرایش
)
الگو:Pagetype
(
ویرایش
)
الگو:Side box
(
ویرایش
)
الگو:Sister
(
ویرایش
)
الگو:Stub other
(
ویرایش
)
الگو:Subpage other
(
ویرایش
)
الگو:Yesno
(
ویرایش
)
الگو:اگر خالی
(
ویرایش
)
الگو:تشخیص فضای نام نمایش همه
(
ویرایش
)
الگو:ثابت
(
ویرایش
)
الگو:ثابت/رده
(
ویرایش
)
الگو:ردهبندینشده
(
ویرایش
)
الگو:فهرست ساده/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:پانویس
(
ویرایش
)
الگو:پانویس/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:پروژه خواهر
(
ویرایش
)
الگو:پیوند مرده
(
ویرایش
)
الگو:کتاب آشپزی
(
ویرایش
)
الگو:گرداننده رده
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد/هسته پودمان
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد وب
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد وب/هسته
(
ویرایش
)
پودمان:Arguments
(
ویرایش
)
پودمان:Category handler
(
ویرایش
)
پودمان:Category handler/blacklist
(
ویرایش
)
پودمان:Category handler/config
(
ویرایش
)
پودمان:Category handler/data
(
ویرایش
)
پودمان:Category handler/shared
(
ویرایش
)
پودمان:Check for unknown parameters
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/COinS
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Date validation
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Identifiers
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Utilities
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Whitelist
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/lang
(
ویرایش
)
پودمان:Message box
(
ویرایش
)
پودمان:Message box/ambox.css
(
ویرایش
)
پودمان:Message box/configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Namespace detect
(
ویرایش
)
پودمان:Namespace detect/config
(
ویرایش
)
پودمان:Namespace detect/data
(
ویرایش
)
پودمان:No globals
(
ویرایش
)
پودمان:Numeral converter
(
ویرایش
)
پودمان:Numeral converter2
(
ویرایش
)
پودمان:Pagetype
(
ویرایش
)
پودمان:Pagetype/config
(
ویرایش
)
پودمان:Side box
(
ویرایش
)
پودمان:Side box/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Template wrapper
(
ویرایش
)
پودمان:Unsubst
(
ویرایش
)
پودمان:Yesno
(
ویرایش
)
تغییر عرض محدود محتوا