پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
قهوه باراکو
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
[[پرونده:Moon_Garden_(Tagaytay)_Kapeng_Barako.jpg|بندانگشتی| ''کاپنگ باراکو'' در تاگایتای، [[کاویته|کاویت]]]] '''''[[قهوه]] باراکو''''' ({{Lang-es|café varraco or café verraco}} یا '''قهوه باتانگاس''' نیز شناخته میشود، یک نوع قهوه است که در [[فیلیپین]]، به ویژه در استانهای [[باتانگا|باتانگاس]] و [[کاویته|کاویت]] رشد میکند. این نوع قهوه متعلق به گونه ''[[قهوه لیبریکا]] است.'' این اصطلاح همچنین برای اشاره به تمام قهوههایی که از آن استانها میآید استفاده میشود. ''باراکو'' در زبان فیلیپین به معنای " گل میخ " است و دارای طعم و عطر قوی که یادآور [[بادیان رومی|بادیان کوهی]] است. برخی از درختان باراکو از بزرگترین درختان قهوه کشت شده تجاری هستند که رشد تکثیر آن را دشوارتر میکند. این گونه به دلیل تولید و تقاضای کم در معرض خطر تلقی میشوند.<ref name="slowfood">{{Cite web|title=Barako Coffee|url=https://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/barako-coffee/|website=Slow Food Foundation for Biodiversity|accessdate=December 20, 2018}}</ref> == تاریخچه == قهوه باراکو در دهه ۱۷۴۰ توسط راهبان اسپانیایی به [[فیلیپین]] معرفی شد. در اصل در مناطق پست کوهپایهای لیپا، باتانگاس کاشته میشد. از آنجا به سایر مناطق استان گسترش یافت و باتانگاس برای قهوهاش در محلی شناخته شد. باراکو همچنین بهطور تاریخی از دهه ۱۸۶۰ به بعد به [[سان فرانسیسکو|سانفرانسیسکو]] در [[ایالات متحده آمریکا|ایالات متحده]] و به بخشهایی از اروپا صادر میشد و قیمت آن پنج برابر قیمت سایر دانههای قهوه آسیایی بود. در سال ۱۸۷۶، کشت باراکو به استان همسایه [[کاویته|کاویت]] گسترش یافت.<ref name="philcoff">{{Cite web|title=Our Coffee Heriage: Coffee's Rich History in the Philippines|url=http://philcoffeeboard.com/philippine-coffee/|website=Philippine Coffee|publisher=Philippine Coffee Board|accessdate=December 20, 2018}}</ref> فیلیپین به یکی از چهار تولیدکننده برتر قهوه در جهان در ۱۸۸۰ تبدیل شد، زیرا آفت زنگ قهوه مزارع را در سراسر جهان ویران کرد. با این حال، در سال ۱۸۸۹، صنعت [[تولید قهوه در فیلیپین]] نیز پس از گسترش زنگ قهوه از بین رفت. این امر باعث شد که بیشتر کشاورزان به سمت محصولات دیگر روی بیاورند. اما در آخر فقط چند نهال باراکو زنده مانند که اکثر آنها در شهر کاویت بودند. در اواسط قرن بیستم، تقاضای قهوه بار دیگر افزایش یافت، اما باراکو به دلیل دشواری کشت آن در مقایسه با انواع دیگر قهوه، بازگشتی نداشت. در عوض جهش جدید در تولید قهوه بر [[رقم (کشاورزی)|ارقام]] مقاوم در برابر آفت زنگ قهوه وارد شده از ایالات متحده متمرکز شدند.<ref name="philcoff"/><ref>{{Citation|last=Gutierrez|title=Save the Barako Coffee|url=http://english.ohmynews.com/articleview/article_view.asp?menu=c10400&no=302160&rel_no=1|access-date=January 25, 2007|publisher=[[OhmyNews]]|archive-date=۴ مارس ۲۰۰۷|archive-url=https://web.archive.org/web/20070304130929/http://english.ohmynews.com/articleview/article_view.asp?menu=c10400&no=302160&rel_no=1|url-status=dead}}</ref> == شرح دانه == [[پرونده:Liberica_coffee_beans,_roasted.jpg|چپ|بندانگشتی| دانه باراکو از میندورو، فیلیپین]] شکل دانه لوبیا باراکو از خانواده ''لیبریکا'' در میان گونههای تجاری دیگر (''[[قهوه عربیکا|عربیکا]]''، ''[[قهوه کانفورا|روبوستا]]'' و ''[[قهوه لیبریکا|اکسلسا]]'') منحصر به فرد است، و حالتی به شکل نامتقارن دارد، با یک طرف کوتاهتر از طرف دیگر، همانند «قلاب» مشخصه در نوک. شیار مرکزی نیز در مقایسه با سایر دانههای قهوه دندانهدارتر است. درختان باراکو بسیار بلند هستند و به ارتفاع {{Convert|20|m|ft|abbr=on}} میرسند. بیشتر اوقات کشاورزان با استفاده از نردبان مجبور به برداشت میشوند. در آخر اندازه گیلاس، دانهها و برگهای باراکو نیز از بزرگترین انواع قهوه هستند.<ref name="pdg">{{Cite web|title=Kapeng Barako: Can This Filipino Coffee Varietal Be Third Wave?|url=https://www.perfectdailygrind.com/2017/01/kapeng-barako-can-filipino-coffee-varietal-third-wave/|website=Perfect Daily Grind|date=January 25, 2017|accessdate=December 20, 2018|archive-date=۳۰ دسامبر ۲۰۱۹|archive-url=https://web.archive.org/web/20191230073016/https://www.perfectdailygrind.com/2017/01/kapeng-barako-can-filipino-coffee-varietal-third-wave/|url-status=dead}}</ref> گفته میشود طعم آن نسبت به [[قهوه کانفورا|روبوستا]] برتر است و بیشتر قهوه خورهای [[فیلیپینیها|فیلیپینی]] ''باراکو'' را به [[قهوه عربیکا|عربیکا]] ترجیح میدهند. ترکیبات ''عربیکا'' – ''واراکو'' و ''اکسلسا'' – ''واراکو'' محبوب هستند و فنجانی با طیف طعم وسیعتر ایجاد میکنند. طعمی متمایز و رایحهای قوی دارد که یادآور [[بادیان رومی|بادیان کوهی]] است.<ref name="slowfood"/><ref name="pdg"/> == کشت و حفاظت == باراکو تنها کمتر از ۲ درصد از قهوه تجاری تولید شده را تشکیل میدهد. در فیلیپین این نوع قهوه فراوان است و به ندرت صادر میشود، زیرا بیشتر تولیدات از مزارع کوچک حاصل میشود. اندازههای بزرگ درختان باراکو باعث میشود که آن را برای تولید و برداشت نسبت به انواع دیگر قهوه کمتر کارآمد کند، و باعث میشود اکثر کشاورزان مدرن از آن دوری کنند و در عوض [[رقم (کشاورزی)|ارقام]] [[قهوه کانفورا|ربوستا]] را پرورش دهند. با این حال، اخیراً علاقهای به احیای و حفظ باراکو وجود دارد، از جمله ترجیحات فزاینده برای آن در کافیشاپهای محلی فیلیپین.<ref name="pdg"/> == نحوه آمادهسازی == قهوه باراکو با استفاده از دستگاه [[قهوه دمی|دمآوری قطرهای]]، [[فرنچ پرس]] یا با ریختن آب داغ بر روی فیلتر با استفاده از یک تکه پارچه تهیه میشود. ''باراکو'' بهطور سنتی سیاه رنگ یا شیرین شده با شکر ''موسکووادو'' تهیه میشود. ''باراکو را'' میتوان برای تهیه [[اسپرسو]] و سایر نوشیدنیهای مبتنی بر اسپرسو نیز استفاده کرد. == منابع == {{پانویس|۲}}{{قهوه}} [[رده:آشپزی فیلیپینی]] [[رده:انواع دانه قهوه]] [[رده:فرهنگ کاویته]] [[رده:گیاگان فیلیپین]] [[رده:نوشیدنیهای داغ]] [[رده:نوشیدنیهای غیرالکلی]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
الگوهای بهکاررفته در این صفحه:
قهوه باراکو
(
ویرایش
)
الگو:Category-inline
(
ویرایش
)
الگو:Citation
(
ویرایش
)
الگو:Cite web
(
ویرایش
)
الگو:Convert
(
ویرایش
)
الگو:Hlist/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:Icon
(
ویرایش
)
الگو:Lang-es
(
ویرایش
)
الگو:Main other
(
ویرایش
)
الگو:Navbox
(
ویرایش
)
الگو:Yesno
(
ویرایش
)
الگو:آیکون
(
ویرایش
)
الگو:تبدیل
(
ویرایش
)
الگو:درگاه
(
ویرایش
)
الگو:سخ
(
ویرایش
)
الگو:سرخط
(
ویرایش
)
الگو:قهوه
(
ویرایش
)
الگو:پانویس
(
ویرایش
)
الگو:پانویس/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Arguments
(
ویرایش
)
پودمان:Break
(
ویرایش
)
پودمان:Check for unknown parameters
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/COinS
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Date validation
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Identifiers
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Utilities
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Whitelist
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Convert
(
ویرایش
)
پودمان:Convert/data
(
ویرایش
)
پودمان:Convert/text
(
ویرایش
)
پودمان:Date2en
(
ویرایش
)
پودمان:Icon
(
ویرایش
)
پودمان:Icon/data
(
ویرایش
)
پودمان:Navbar
(
ویرایش
)
پودمان:Navbar/configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Navbar/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Navbox
(
ویرایش
)
پودمان:Navbox/configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Navbox/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:No globals
(
ویرایش
)
پودمان:Numeral converter
(
ویرایش
)
پودمان:Portal
(
ویرایش
)
پودمان:Portal/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Set local argument names
(
ویرایش
)
پودمان:Yesno
(
ویرایش
)
تغییر عرض محدود محتوا