پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
ماءالشعیر
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
[[پرونده:Tourtel Nearbeer.JPG|بندانگشتی|چپ|یک بطری آبجو بدون الکل و یا به عربی ماءالشعیر]] '''[[آبجو]] بدون الکل'''<ref>{{یادکرد فرهنگستان | مصوب=ماءالشعیر | بیگانه=non alcoholic beer | بیگانه در فارسی= | حوزه=علوم و فناوری غذا | دفتر=ششم | بخش=فارسی | سرواژه=ماءالشعیر}}</ref> (به عربی: ماءالشعیر)(به انگلیسی: Non-alcoholic beer) نوعی [[نوشابه|نوشیدنی گازدار غیرالکلی]] است که از عصارهٔ [[مالت (خوراکی)|مالت]] [[جو (گیاه)|جو]] بهدست میآید.<ref>[http://www.rismoon.com/moeensearchresult-fa.html?letter=&word=ماءالشعیر فرهنگ معین]</ref><ref name="asriran.com">[http://www.asriran.com/fa/news/79689/مصرف-ماءالشعير-باعث-رفع-خستگي-اعصاب-ميشود مرتضی صفوی، خبرگزاری فارس، سایت عصر ایران]</ref> در [[لغتنامه دهخدا]] ماءالشعیر یا [[آبجو]] اینگونه تعریف شدهاست: آب مقشر مطبوخ جو، [[دارو|داروئی]] که از مطبوخ جو حاصل کنند و به [[بیمار]] دهند، آبی که در آن جو ریزند و جوشانند.<ref name="لغتنامه دهخدا">[http://www.loghatnaameh.com/dehkhodaworddetail-528f8e4fa4e94a928d23c149a02ac86e-fa.html لغتنامه دهخدا]</ref> == فرایند تولید == [[آبجوسازی]] در دنیا با غلات مختلفی از جمله جو، گندم، ذرت، برنج، [[جو دوسر|یولاف]] و ارزن انجام میشود اما معمولترین دانه برای این کار جو است.<ref>{{یادکرد وب|عنوان=9 Important Grains That Affect the Flavours of Beer|نشانی=https://londonbeercompetition.com/en/blog/insights-1/9-important-grains-that-affect-the-flavours-of-beer-64.htm|وبگاه=London Beer Competition|بازبینی=2024-03-26|کد زبان=en}}</ref> جو پس از ورود به [[کارخانه]] پاک و تمیز میشود. پس از جدا شدن کلیهٔ ناخالصیها به مخازن شستوشو و ضدعفونی منتقل میشوند، سپس به سالن جوانهزنی هدایت شده و پس از پنج روز به کوره فرستاده میشوند. دمای سالن بین ۱۷ تا ۲۰ [[درجه سانتیگراد]] و رطوبت آن بالای ۷۰ درصد است که این شرایط باعث میشود تا جو بین ۹ تا ۱۱ میلیمتر جوانه زده و به [[مالت (خوراکی)|مالت]] تبدیل شود. بعد از آن مالت به واحد پخت میرود و در مخزنی ریخته شده، برای ۳۰ دقیقه خیس خورده، آسیاب شده و در تانک پخت ریخته میشود.{{مدرک}} مالت را همراه با آب به مدت ۳ ساعت و ۳۰ دقیقه و در دمای ۷۶ درجه سانتیگراد میپزند.{{مدرک}} سپس تانک فیلتراسیون منتقل شده و تفاله از آن جدا میشود. مایع بهدست آمده به تانک جوش منتقل شده و در آنجا عصارهٔ [[رازک]] و [[شکر]] به آن افزوده میشود. رازک ویژگیهای خاصی به این [[نوشیدنی]] میدهد. با [[رسوب]] [[پروتئین]] باعث شفافیت آن میشود [[عطر]] خاصی به آن میبخشد همچنین ته مزه تلخ ماءالشعیر یا آبجو مربوط به رازک است و نیز با خاصیت [[آنتیبیوتیک|آنتیبیوتیکی]] که به پایداری ماءالشعیر یا آبجو کمک میکند، موجبات ثبات این نوشیدنی را فراهم مینماید. مایع بهدست آمده به [[چیلر]] منتقل شده و در آنجا [[شوک حرارتی]] داده میشود تا از [[الکل|الکلی]] شدن جلوگیری شود. شربت بهدست آمده به سردخانه رفته و حجم آن با آب دو برابر شده، سپس وارد دستگاه فیلتراسیون میشود تا مایع شفافی به نام ماءالشعیر یا آبجو بهدست میآید. در سالن بستهبندی مایع بهدست آمده در [[بطری|شیشه]] یا [[قوطی]] ریخته شده و به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۷۲ درجه سانتیگراد [[پاستوریزه]] میشود.<ref name="behsite.ir"/><ref>{{یادکرد وب |url=http://www.pezeshkan.org/?p=12404 |title=تهران امروز، سایت پزشکان ایران |accessdate=۱۰ فوریه ۲۰۱۱ |archiveurl=https://web.archive.org/web/20120201145909/http://www.pezeshkan.org/?p=12404 |archivedate=۱ فوریه ۲۰۱۲ |dead-url=yes}}</ref> == خواص درمانی ماءالشعیر یا آبجو غیر-الکلی طبیعی و خالص == * افزایش [[ضریب هوشی]] * بازسازی و تأمین [[انرژی]] از دسترفتهٔ بدن * بهبود عملکرد خونرسانی [[قلب]] * خواص درمانی برای [[بارداری|خانمهای باردار]] و [[شیردهی|شیرده]] * جلوگیری از [[وبا]] * درمان [[یبوست]] * دفع [[سنگ کلیه]]، [[مدر|مُدِر]]، ضدعفونی کنندهٔ [[دستگاه گوارش]] و [[دستگاه تنفس]] * [[رشد]] [[مو]] و جلوگیری از [[ریزش مو|ریزش]] آن * رفع تشنگی * رفع [[خستگی (پزشکی)|خستگی]] اعصاب، رفع [[تنیدگی|اضطراب]] * کاهش ابتلا به [[پرفشاری خون]] * کاهش خطر [[بیماریهای قلب|بیماریهای قلبی]] و بعضی از انواع [[سرطان]] * محافظت از بدن در برابر [[سکته قلبی|سکتههای قلبی]] و [[سکته مغزی|مغزی]] * مفید برای [[پوست]]<ref name="asriran.com"/><ref>{{یادکرد وب |url=http://www.behsite.ir/articles/342/1804/ |title=معصومه سمنانی، پایگاه اطلاعرسانی تغذیهٔ و سلامت |accessdate=۱۰ فوریه ۲۰۱۱ |archiveurl=https://web.archive.org/web/20101224051716/http://www.behsite.ir/articles/342/1804/ |archivedate=۲۴ دسامبر ۲۰۱۰ |dead-url=yes}}</ref> == مضرات == * افزایش [[اسید فسفریک]] به کار رفته در این نوشیدنی، که بهصورت گازدار است، میتواند موجب [[پوکی استخوان]] و [[چاقی (بیماری)|اضافهوزن]] شود. * [[کربن دیاکسید|گاز کربنیک]] به کار رفته در این نوشیدنی نیز میتواند سبب پوکی استخوان شود. * [[رازک]] موجود در این فراوردهها به علت خواص هورمونی میتواند منجر به اختلالاتی در زنان (افزایش میل جنسی، اختلال سیکل ماهانه) و مردان (کاهش میل جنسی) شود.<ref>{{یادکرد وب |url=https://saednews.com/fa/post/khas-giae-razk-v-mzrat-an|title=خواص گیاه رازک و مضرات آن، ساعدنیوز |dead-url=yes}}</ref> * ترکیبات صنعتی و مصنوعی برای ساخت [[طعم]]های مختلف میوهای در ماءالشعیرها یا آبجوها بهکار میروند. ممکن است در بعضی از افراد، [[آلرژی]] ایجاد کنند.<ref>{{یادکرد وب |url=http://www.hamvatansalam.com/news153570.html |title=محمدرضا وفا، هموطن سلام |accessdate=۱۰ فوریه ۲۰۱۱ |archiveurl=https://web.archive.org/web/20120626134958/http://www.hamvatansalam.com/news153570.html |archivedate=۲۶ ژوئن ۲۰۱۲ |dead-url=yes}}</ref> == جستارهای وابسته == * [[آبجو]] == منابع == [https://nezafatnews.ir/category/nutrition/ رژیم و تغذیه]{{پانویس|۲}} {{آبجو}} {{ممنوعیت الکل}} {{الکل و سلامت}} [[رده:انواع آبجو]] [[رده:گونههای آبجو]] [[رده:ممنوعیت الکل]] [[رده:نوشیدنیهای غیرالکلی]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
الگوهای بهکاررفته در این صفحه:
ماءالشعیر
(
ویرایش
)
الگو:Cite web
(
ویرایش
)
الگو:DMCFACT
(
ویرایش
)
الگو:Dated maintenance category
(
ویرایش
)
الگو:FULLROOTPAGENAME
(
ویرایش
)
الگو:Hlist/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:Main other
(
ویرایش
)
الگو:Mbox
(
ویرایش
)
الگو:Navbox
(
ویرایش
)
الگو:Nocat
(
ویرایش
)
الگو:Ns has subpages
(
ویرایش
)
الگو:Pagetype
(
ویرایش
)
الگو:Stub other
(
ویرایش
)
الگو:Subpage other
(
ویرایش
)
الگو:Yesno
(
ویرایش
)
الگو:آبجو
(
ویرایش
)
الگو:الکل و سلامت
(
ویرایش
)
الگو:تشخیص فضای نام نمایش همه
(
ویرایش
)
الگو:ثابت
(
ویرایش
)
الگو:ثابت/رده
(
ویرایش
)
الگو:ردهبندینشده
(
ویرایش
)
الگو:مدرک
(
ویرایش
)
الگو:ممنوعیت الکل
(
ویرایش
)
الگو:پانویس
(
ویرایش
)
الگو:پانویس/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:پیوندزدایی
(
ویرایش
)
الگو:گرداننده رده
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد-فرهنگستان
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد فرهنگستان
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد وب
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد وب/هسته
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد کتاب
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد کتاب/هسته
(
ویرایش
)
پودمان:Arguments
(
ویرایش
)
پودمان:Category handler
(
ویرایش
)
پودمان:Category handler/blacklist
(
ویرایش
)
پودمان:Category handler/config
(
ویرایش
)
پودمان:Category handler/data
(
ویرایش
)
پودمان:Category handler/shared
(
ویرایش
)
پودمان:Check for unknown parameters
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/COinS
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Date validation
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Identifiers
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Utilities
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Whitelist
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/COinS
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Date validation
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Identifiers
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Utilities
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Whitelist
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/lang
(
ویرایش
)
پودمان:Date2en
(
ویرایش
)
پودمان:Delink
(
ویرایش
)
پودمان:Message box
(
ویرایش
)
پودمان:Message box/ambox.css
(
ویرایش
)
پودمان:Message box/configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Namespace detect
(
ویرایش
)
پودمان:Namespace detect/config
(
ویرایش
)
پودمان:Namespace detect/data
(
ویرایش
)
پودمان:Navbar
(
ویرایش
)
پودمان:Navbar/configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Navbar/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Navbox
(
ویرایش
)
پودمان:Navbox/configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Navbox/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:No globals
(
ویرایش
)
پودمان:Numeral converter
(
ویرایش
)
پودمان:Numeral converter2
(
ویرایش
)
پودمان:Pagetype
(
ویرایش
)
پودمان:Pagetype/config
(
ویرایش
)
پودمان:Set local argument names
(
ویرایش
)
پودمان:Template wrapper
(
ویرایش
)
پودمان:Unsubst
(
ویرایش
)
پودمان:Yesno
(
ویرایش
)
تغییر عرض محدود محتوا