پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
پرورش قهوه در سایه
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
[[File:Shade grown coffee in Guatemala.jpg|thumb|upright=1.5|alt=Coffee plants under a canopy of trees.|پرورش قهوه در سایه در [[گواتمالا]]]] '''پرورش قهوه در سایه''' ({{lang-en|Shade-grown coffee}}) تولید نوعی قهوه است که از [[قهوه (گیاه)|گیاهان قهوه]] که زیر [[تاجپوش|سایبان درختان]] رشد کردهاند، به دست آمده است. [[تاجپوش|سایبانی]] در ابعاد مختلف، برای کشت و پرورش قهوه در سایه، توسط درختان سایه انداز، ایجاد شده است. به خاطر اینکه در این روش، از اصول اکولوژی طبیعی برای ترویج همزیستی با اکولوژیکی طبیعی بهره گرفته میشود، پرورش [[قهوه]] در سایه میتواند به عنوان شاخه ای از [[کشت پایا]] یا [[دارکشتورزی]] مطرح شود. قهوه تولید شده، میتواند تحت عنوان «پرورش یافته در سایه»، برای فروش عرضه گردد. == پیشینه == قهوه (به خصوص قهوه عربیکا) یک درخت کوچک یا درختچه ای است که در زیراُشکوب جنگل، در محیط طبیعی و بکر آنجا، رشد میکند و از دیرباز، قهوه تولید شدهای برای عرضه تجاری بود که زیر سایه درختان دیگر، به دست آمده بود. از اواسط دههٔ ۱۹۷۰،<ref>{{Cite web|url=http://nationalzoo.si.edu/scbi/migratorybirds/fact_sheets/?id=1|title=Why Migratory Birds are Crazy for Coffee - Smithsonian Migratory Bird Center|date=February 4, 2017|archive-url=https://web.archive.org/web/20170204044032/http://nationalzoo.si.edu/scbi/migratorybirds/fact_sheets/?id=1|archive-date=2017-02-04}}</ref> به منظور افزایش تولید محصول، نوعی از درختان و درختچههای جدید که در مقابل نور آفتاب مقاوم بوده و در برابر وقوع بیماریهای قارچی، به ویژه در برابر زنگ گیاهی قهوه (''Hemileia vastatrix'') که توسط نوعی قارچ ایجاد میشود، ایمن تر و قویتر شده بودند، تولید شده و رواج یافتند. == جستارهای وابسته == * [[کشاورزی پایدار]] == پانویس == * {{یادکرد-ویکی|پیوند =//en.wikipedia.org/w/index.php?title=Shade-grown_coffee&oldid=1139139592|عنوان = Shade-grown coffee|زبان =انگلیسی|بازیابی =۵ مارس ۲۰۲۳}} == منابع == {{پانویس|چپچین=بله}} [[رده:تولید قهوه]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا