پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
چای سبز
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
{{Infobox beverage | name = چای سبز | image = Green tea 3 appearances.jpg | caption = ۳ نمونه مختلف چای سبز: (از چپ به راست) برگهای خشک، برگهای تر، و به صورت مایع. (برگهای تر از برگهای خشک سبزترند) | type = [[چای]] | abv = | proof = | manufacturer = | distributor = | origin = [[چین]] | introduced = | discontinued = | colour = | flavour = | ingredients = [[کاملیا سیننسیس|برگ چای]] | variants = | related = | website = | region = [[شرق آسیا]] |نام=کاملیا سیننسیس}} '''چای سبز''' گونهای [[چای]] است که از برگها وجوانههای [[کاملیا سیننسیس]] که فرایند پژمردگی و اکسیده شدن چای معمولی را نگذرانده به دست میآید. چای سبز اصالتاً محصول چین است اما تولید و توزیع آن به سایر کشورهای [[شرق آسیا]] نیز سرایت کردهاست.<ref name="Khan2013">{{cite journal|vauthors=Khan N, Mukhtar H|date=2013|title=Tea and health: studies in humans|journal=Current Pharmaceutical Design|type=Literature Review|volume=19|issue=34|pages=6141–7|doi=10.2174/1381612811319340008|pmc=4055352|pmid=23448443}}</ref> انواع مختلفی از چای سبز وجود دارد که با توجه به تنوع استفاده، شرایط رشد، روشهای [[باغبانی]]، فرآوری تولید و زمان برداشت، تفاوتهای چشمگیری دارند. اگرچه تحقیقات زیادی در مورد اثرات احتمالی مصرف چای سبز بهطور مرتب انجام شدهاست، اما شواهد کمی مبنی بر تأثیر نوشیدن چای سبز بر سلامتی وجود داشته باشد. البته باید اضافه کرد در برخی افراد که مشکل فشار دارند، [[فشار خون]] را پایین میآورد.<ref>{{یادکرد وب|عنوان=Green Tea|نشانی=https://nccih.nih.gov/health/greentea|وبگاه=NCCIH|تاریخ=2006-05-01|بازبینی=2020-02-09|کد زبان=en}}</ref> == رنگ چای سبز == برخلاف [[چای سیاه]]، چای سبز فرایند [[اکسیداسیون]] ([[تخمیر]]) را طی نمیکند. عمل حرارت دادن و [[خشک کردن]] برگ چای قبل از تخمیر، باعث حفظ [[کلروفیل]] داخل برگ میشود. کلروفیل ماده ای است که باعث سبز شدن رنگ [[برگ|برگ گیاه]] میشود. از این رو چای سبز با کیفیت نباید برگهای [[قهوه]] ای داشته باشد؛ بنابراین زمانی که چای سبز با کیفیت را دم میکنید، رنگ چای در فنجان باید طیفی از [[سبز|رنگ سبز]] باشد (روشن یا تیره بودن رنگ چای دم کرده بستگی به زمان ماندنش داخل آب جوش دارد). رنگ طلایی یا قهوه ای چای سبز بعد از دم شدن نشانه کیفیت پایین برگ خشک شده این گیاه است. بعد از دم کشیدن در آب داغ، برگ چای به رنگ [[سبز]] در میآید. رنگ قهوه ای نشان دهنده این است که گیاه خوب فراوری نشدهاست. == تاریخچه چای سبز == تاریخچه چای سبز به قدمتهای بسیار دوری برمیگردد و از تاریخهای باستانی [[چین]] به عنوان نخستین محل کشت و مصرف [[چای]] گزارش میشود. این نوشیدنی، ابتدا به عنوان دارویی درمانی به کار میرفت و به طور متداول در مناطق گوناگون چین مصرف میشد. در طول زمان، چای سبز به عنوان نمادی از ثروت و شاهانهترین شکل مصرف چای در جامعه چینیها شناخته شد. در سدههای بعد، چای سبز به کشورهای دیگری چون [[ژاپن]] و [[کره جنوبی|کره]] هم وارد شد. در ژاپن، چای سبز به عنوان یک عنصر مهم در [[فرهنگ ژاپنی]] و تقدیری از هنر "سادگی" و "صداقت" به حساب میآید و به شکل "چای سره" در مراسم چای ژاپنی گنوانده میشود. در [[قرون وسطی]]، تجارت ابراز علاقه به چای به کشورهای اروپایی گسترش یافت و این [[نوشیدنی]] به عنوان یک نماد جدید از شاهانهترین طعمها شناخته شد. در اواخر قرن 17، [https://top10baz.com/green-tea/ چای سبز] و [[چای سیاه]] به صورت تجاری به اروپا وارد شد و در آنجا به سرعت پر طرفدار شد. از آن زمان به امروز، چای سبز به عنوان یک نوشیدنی محبوب در سراسر جهان شناخته میشود و به دلیل خواص بهداشتی و مفیدی که دارد، در تحقیقات علمی نیز مورد توجه قرار گرفته است. == طریقه صحیح دم کردن چای سبز == بسیار مهم است که چای سبز را به روش درست و اصولی دم کنید زیرا [[دم کردن]] نادرست چای سبز باعث میشود که هم چای طعم تلخی بگیرد و هم بخش زیادی از خواص خود را از دست بدهد. مهمترین نکتهای که باید در تهیه [[دمنوش|دمنوش]] چای سبز درنظر داشته باشید، این است که نباید آن را مانند چای سیاه در معرض حرارت مستقیم قرار دهید. برای تهیه این چای ابتدا باید آب را روی حرارت قرار دهید تا جوش بیاید. سپس زیر آن را خاموش کنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند تا دمای آن کمی کاهش یابد و به حدود ۸۰ درجه برسد. برای دو فنجان چای سبز، یک [[قاشق غذاخوری]] سرخالی چای داخل [[قوری]] بریزید و سپس آب ۸۰ درجه را به آن اضافه کنید. ۵ تا ۸ دقیقه زمان دهید تا چای سبزتان دم بکشد. پس از این مدت، چای سبز خوش طعم شما آماده است.<ref>[https://www.thekitchn.com/how-to-brew-green-tea-cooking-lessons-from-the-kitchn-203091/ How To Brew Green Tea]</ref> == خواص چای سبز == چای سبز سرشار از پلی فنول بوده که دارای خواص ضد التهابی است. که میتواند پوست تحریک شده شما را آرام کند. قرمزی ناشی از تحریک را کاهش دهد و همچنین تورم پوست شما را کم کند. استفاده از تونر یا ژل چای سبز برای زخمها یا [[آفتابسوختگی|آفتاب سوختگی]] همیشه مفید است.<ref>{{یادکرد وب|نشانی = https://borg.salon/benefits-of-green-tea-for-skin|عنوان = ۵ خاصیت عصاره چای سبز|ناشر = بورگ|تاریخ =دی 1400}}</ref> در واقع، تحقیقات نشان میدهد که استفاده موضعی از چای سبز میتواند بسیاری از م[[شکلات]] پوستی را حل کند.<ref>{{یادکرد ژورنال |author=<!--Staff writer(s); no by-line.--> |تاریخ= 2012|عنوان= Green tea in dermatology|پیوند= https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23346663|ژورنال= Skinmed|دوره=10|شماره= 6|صفحات= 352-355|تاریخ بازبینی=4 January 2022}}</ref><ref>{{یادکرد وب|عنوان=چای سبز|نشانی=https://giyahkala.com/product-tag/green-tea/|وبگاه=giyahkala|بازبینی=2023-05-31|کد زبان=fa-IR|نویسنده=بررسی خواص}}</ref> بیماریهای پوستی مانند [[پسوریازیس]]، روزاسه، [[درماتیت]] میتواند همراه [[خارش]] و تحریک کننده باشد. پلی فنولهای موجود در چای سبز میتوانند تولید روغن سبوم را کاهش دهند که علت [[اصلی]] بروز [[آکنه]] است. هنگامی که پوست شما تعادل در تولید چربی داشته باشد، خطر بروز [[آکنه]] کاهش میابد. مطالعه بر روی خواص [[ضد میکروبی]] چای سبز نشان میدهد که این چای میتواند به غشاهای باکتریایی که باعث آکنه یا سایر عفونتها میشوند آسیب برساند.<ref>{{یادکرد ژورنال |author=<!--Staff writer(s); no by-line.--> |تاریخ= 2010|عنوان= Botanicals in dermatology: an evidence-based review|پیوند= https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20509719|ژورنال= American journal of clinical dermatology|دوره=11|شماره= 4|صفحات= 247-267|doi= 10.2165/11533220-000000000-00000|تاریخ بازبینی=4 January 2022}}</ref> همچنین اپی گالوکاتچین گالات (EGCG) موجود در چای سبز قادر است سلولهای در حال مرگ پوست را جوان کند. همچنین سلولهای آسیب دیده پوست را ترمیم میکند و به شکلگیری سلولهای جدید کمک میکند که پوست شما را جوان نگه میدارد و از علائم پیری مانند خطوط ریز و [[چروک|چین و چروک]] جلوگیری میکند. یک مطالعه نشان داد که چای سبز برای جوانسازی پوست بسیار مؤثر است. این مقاله یک آزمایش کنترل شده از عصاره چای سبز را بررسی کرد که نتایج امیدوارکننده ای را در بهبود خاصیت ارتجاعی پوست نشان داد.<ref>{{یادکرد ژورنال |author=<!--Staff writer(s); no by-line.--> |تاریخ= 2009|عنوان= Green tea and red light--a powerful duo in skin rejuvenation|پیوند= https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19817517|ژورنال= Photomedicine and laser surgery|دوره=27|شماره= 6|صفحات= 969-971|doi= 10.1089/pho.2009.2547|تاریخ بازبینی=4 January 2022}}</ref> ==جستارهای وابسته== * [[چای ماچا]] == منابع == {{پانویس|۲}} * {{سخ}}{{ویکیگفتاورد}} {{ویکیواژه|چای}} {{آشپزی ژاپنی}}{{نوشیدنی-خرد}} [[رده:چای سبز| ]] [[رده:بازدارندههای مونوآمین اکسیداز]] [[رده:چای چینی]] [[رده:چای ژاپن]] [[رده:چای کره]] [[رده:چای نپال]] [[رده:چای]] [[رده:گیاهان دارویی|*]] [[رده:نوشیدنیها]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
الگوهای بهکاررفته در این صفحه:
چای سبز
(
ویرایش
)
الگو:Cite journal
(
ویرایش
)
الگو:Cite web
(
ویرایش
)
الگو:Hlist/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:Infobox
(
ویرایش
)
الگو:Infobox beverage
(
ویرایش
)
الگو:Main other
(
ویرایش
)
الگو:Navbox
(
ویرایش
)
الگو:Side box
(
ویرایش
)
الگو:Sister
(
ویرایش
)
الگو:Template other
(
ویرایش
)
الگو:User other
(
ویرایش
)
الگو:Wikidata
(
ویرایش
)
الگو:Yesno
(
ویرایش
)
الگو:آشپزی ژاپنی
(
ویرایش
)
الگو:الگوی خرد
(
ویرایش
)
الگو:الگوی خرد/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:جعبه اطلاعات نوشیدنی
(
ویرایش
)
الگو:سخ
(
ویرایش
)
الگو:سرخط
(
ویرایش
)
الگو:فهرست ساده/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:نوشیدنی-خرد
(
ویرایش
)
الگو:ویکیواژه
(
ویرایش
)
الگو:ویکیگفتاورد
(
ویرایش
)
الگو:پانویس
(
ویرایش
)
الگو:پانویس/styles.css
(
ویرایش
)
الگو:پروژه خواهر
(
ویرایش
)
الگو:کاربر دیگر
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد وب
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد وب/هسته
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد ژورنال
(
ویرایش
)
الگو:یادکرد ژورنال/هسته
(
ویرایش
)
پودمان:Arguments
(
ویرایش
)
پودمان:Asbox
(
ویرایش
)
پودمان:Break
(
ویرایش
)
پودمان:Buffer
(
ویرایش
)
پودمان:Check for unknown parameters
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/COinS
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Date validation
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Identifiers
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Utilities
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/Whitelist
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/en/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/COinS
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Date validation
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Identifiers
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Utilities
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/Whitelist
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/CS1/fa/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/lang
(
ویرایش
)
پودمان:Citation/lang/data/ISO 639-1
(
ویرایش
)
پودمان:Date2en
(
ویرایش
)
پودمان:Infobox
(
نمایش مبدأ
) (حفاظتشده)
پودمان:Infobox/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:InfoboxImage
(
نمایش مبدأ
) (حفاظتشده)
پودمان:Navbar
(
ویرایش
)
پودمان:Navbar/configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Navbar/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Navbox
(
ویرایش
)
پودمان:Navbox/configuration
(
ویرایش
)
پودمان:Navbox/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:No globals
(
ویرایش
)
پودمان:Numeral converter
(
ویرایش
)
پودمان:Numeral converter2
(
ویرایش
)
پودمان:Set local argument names
(
ویرایش
)
پودمان:Side box
(
ویرایش
)
پودمان:Side box/styles.css
(
ویرایش
)
پودمان:Template wrapper
(
ویرایش
)
پودمان:Wd
(
ویرایش
)
پودمان:Yesno
(
ویرایش
)
تغییر عرض محدود محتوا