پرش به محتوا
منوی اصلی
منوی اصلی
انتقال به نوار کناری
نهفتن
فهرست
صفحه اصلی-توضیحات
تغییرات اخیر
مقالهٔ تصادفی
راهنما دربارهٔ مدیاویکی
جستجو
جعبه ابزار
زبان ها
ویکی باریستا
جستجو
جستجو
ایجاد حساب
ورود
ابزارهای شخصی
ایجاد حساب
ورود
صفحههایی برای ویرایشگرانی که از سامانه خارج شدند
بیشتر بدانید
مشارکتها
بحث
در حال ویرایش
کباب ترکی
صفحه
بحث
فارسی
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
ابزارها
ابزارها
انتقال به نوار کناری
نهفتن
عملها
خواندن
ویرایش
ویرایش مبدأ
نمایش تاریخچه
عمومی
پیوندها به این صفحه
تغییرات مرتبط
صفحههای ویژه
اطلاعات صفحه
هشدار:
شما وارد نشدهاید. نشانی آیپی شما برای عموم قابل مشاهده خواهد بود اگر هر تغییری ایجاد کنید. اگر
وارد شوید
یا
یک حساب کاربری بسازید
، ویرایشهایتان به نام کاربریتان نسبت داده خواهد شد، همراه با مزایای دیگر.
بررسی ضدهرزنگاری. این قسمت را پر
نکنید
!
{{Infobox food | name = کباب ترکی | image = File:Doner kebab, Istanbul, Turkey.JPG | image_size = 240 | caption = بریدن گوشت کباب ترکی از [[سیخگردانی|تف گردان]] در [[استانبول]] (۲۰۱۲ میلادی) | country = [[امپراتوری عثمانی]] | region = [[آناتولی]] (امروزه در ترکیه) | creator = | course = میانوعده یا غذای اصلی | served = گرم | main_ingredient = [[گوشت گوسفندی]]، [[گوشت گاو]]، [[گوشت مرغ]]، یا (به ندرت) [[گوشت خوک]] | variations = [[اسکندر کباب]]، [[شاورما]]، [[جایرو]]، [[تاکو آل پاستور]] }} [[پرونده:Döner kebab slicing.jpg|thumb]] [[پرونده:Doener berlin kraeuter.jpg|190px|بندانگشتی|چپ|شیوهٔ متداول سرو دونر کباب در آلمان]] '''دونِر کباب'''، '''دونَر کباب''' یا '''کَباب تُرکی''' (به [[ترکی استانبولی]]: Döner kebab)، نوعی [[کباب]] است که با بریدن گوشتی (گوشت گوسفند، گوساله، بوقلمون، مرغ و...) که در دور [[آتش]] به حالت عمودی در حال گشتن است به دست میآید. دونر به ترکی یعنی چرخنده و چرخان؛ و گاهی پس از سرو با [[روغن حیوانی]] یا [[کرهٔ حیوانی]] در ظرفهای پرسی استفاده میشود. این غذا در کشورهای [[خاورمیانه]] طرفداران بسیاری دارد. == مواد مورد لازم == === برای ۳ نفر === * گوشت فیله مرغ ۳۰۰ گرم * [[قارچ]] ورقه شده ۲۰۰ گرم * [[پیاز]] خرد شده ۲ عدد * [[فلفل دلمهای]] خرد شده ۲ عدد * [[گوجه فرنگی]] خرد شده ۲ عدد * [[سیر]] ۱ حبه * [[زعفران]] آب شده ۱ قاشق غذاخوری * روغن مایع ۳ قاشق غذاخوری * آب لیمو ۲ قاشق غذاخوری * [[نمک]] و فلفل به میزان لازم == طرز تهیه == گوشت فیله مرغ را به قطعات کوچک برش داده و سپس با آب لیمو، زعفران، نمک و فلفل مزه دار کنید. درون تابه یک قاشق روغن ریخته و روی حرارت قرار دهید. پیاز را کمی تفت دهید تا نرم شود. [[پیاز]] را از تابه خارج کرده، فلفل دلمهای و سپس قارچ را همراه با یک قاشق آب لیمو تفت دهید. حرارت باید زیاد باشد تا قارچ آب نیندازد. سپس گوجه فرنگی را تفت دهید. در تابه دیگری مرغ مزه دار شده را با یک قاشق [[روغن]] تفت دهید. همه مواد را با هم مخلوط کرده و یک حبه سیر را روی مواد رنده کنید. نمک و فلفل بزنید و این مواد را داخل نانهای ساندویچ قرار دهید و همراه با کاهو و خیارشور میل کنید، یا اینکه میتوانید مواد را داخل دیس ریخته و کمی پنیر رنده شده روی آن بریزید و سرو کنید. این غذا را میتوانید با فیله یا راسته [[گوشت گوسفند]] یا گوساله نیز تهیه کنید. برای پخت این غذا نیازی به روغن زیاد نیست، فقط کف تابه را کمی چرب کنید تا مواد حالت کبابی پیدا کنند؛ بنابراین بهتر است مواد را در تابه چدنی سرخ کنید. == نکات تغذیه ای == اگر در پخت این غذا از روغن کمی استفاده شود، غذای بسیار مناسبی برای افراد چاق خواهد بود. سعی کنید مواد را کمی تفت دهید و زیاد سرخ نکنید. این غذا به دلیل داشتن چند نوع سبزی، منبع خوبی از ویتامینها و املاح است. انرژی کل این غذا، ۹۰۰ کیلوکالری است. == در سراسر جهان == === آلمان === {{main|آشپزی آلمانی}} کباب ترکی از محبوبترین [[غذای فوری|غذاهای فوری]] در [[آلمان]] است. این غذا از دهه ۱۹۷۰ میلادی و توسط مهاجرانی از [[ترکهای آلمان|ترکیه در آلمان]] معرفی شد. در حال حاضر بیش از ۱۵۰۰۰ مرکز عرضه کباب ترکی در [[آلمان]] روزانه در حدود ۴۰۰ [[تن (یکا)|تن]] از این غذا را به فروش میرسانند. قیمت هر وعده کباب ترکی معمولی در آلمان در حدود ۵ تا ۸ [[یورو]] میباشد.<ref name="huff">{{یادکرد وب | عنوان=Doner kebab becomes Germany's favorite fast food | نشانی=http://www.huffingtonpost.com/huff-wires/20100408/eu-travel-trip-germany-doner-kebab-craze/ | ناشر=huffingtonpost | تاریخ=8 April 2010 | تاریخ بازبینی=15 August 2013 | نام=KIRSTEN | نام خانوادگی=GRIESHABER | کد زبان=en}}</ref><ref name="nyt">{{یادکرد وب | عنوان=For Germans, a Kebab Filled With Social Significance | نشانی=http://www.nytimes.com/1996/06/26/garden/for-germans-a-kebab-filled-with-social-significance.html | ناشر=[[نیویورک تایمز|The New York Times]] | تاریخ=26 June 1996 | تاریخ بازبینی=۱۵ اوت ۲۰۱۳ | نام=STEPHEN | نام خانوادگی=KINZER | کد زبان=en}}</ref><ref name="usato">{{یادکرد وب | عنوان=Doner kebab becomes Germany's favorite fast food | نشانی=http://usatoday30.usatoday.com/travel/destinations/2010-04-11-germany-doner-kebab_N.htm | ناشر=[[یواسای تودی|USA TODAY]] | تاریخ=4 November 2010 | تاریخ بازبینی=۱۵ اوت ۲۰۱۳ | نام=Kirsten | نام خانوادگی=Grieshaber | کد زبان=en}}</ref><ref name="dwde">{{یادکرد وب | عنوان=German Kebab Company Plans Döner Domination | نشانی=http://www.dw.de/german-kebab-company-plans-döner-domination/a-907303 | ناشر=[[دویچه وله|Deutsche Welle]] | تاریخ=2 July 2003 | تاریخ بازبینی=۱۵ اوت ۲۰۱۳ | کد زبان=en}}</ref> == نگارخانه == <gallery> پرونده:Zwei Doener Kebab.JPG|کباب ترکی بر روی پایه گردان پرونده:Kebab as served in Norway.jpg|شیوه متداول سرو کباب ترکی در [[نروژ]] پرونده:Donerkebab01.jpg|کباب ترکی همراه با پنیر و سیبزمینی سرخ کرده در [[مادرید]]، [[اسپانیا]] پرونده:Kebab Snackpack - Sydney.JPG|یک پرس کباب ترکی در [[سیدنی]]، [[استرالیا]] پرونده:Döner kebap in Ankara, Turkey.jpg|کباب ترکی با برنج در رستوران های آنکارا </gallery> == جستارهای وابسته == * [[کباب]] * [[اسکندر کباب]] * [[کباب کوبیده]] * [[کباب برگ]] * [[دوروم (ساندویچ)|دوروم]] * [[شاورما]] == پانویس == {{پانویس}} == منابع == {{ویکیانبار-رده|Döner kebab}} {{ویکیکتاب|کتاب آشپزی/کباب ترکی}} * نسرین بوجاری، ۶۰نوع کباب، همدان، نشر طلا، ۱۳۸۶. {{دادههای کتابخانهای}} {{موضوعات سینکیانگ}} {{غذای فوری}} {{غذای خیابانی}} {{آشپزی ترکیه}} {{ساندویچها}} [[رده:آشپزی آلمانی]] [[رده:آشپزی استرالیایی]] [[رده:آشپزی پاکستانی]] [[رده:آشپزی ترکی]] [[رده:آشپزی خاورمیانهای]] [[رده:آشپزی عربی]] [[رده:آشپزی مدیترانهای]] [[رده:آشپزی مکزیکی]] [[رده:آشپزی یونانی]] [[رده:اختراعهای ترکیهای]] [[رده:ساندویچها]] [[رده:ساندویچهای گرم]] [[رده:غذاهای حاضری پاکستان]] [[رده:غذاهای حاضری]] [[رده:غذاهای ملی]] [[رده:غذای خیابانی]] [[رده:کبابها]] [[رده:گوشت کبابشده خاورمیانهای]] [[رده:گوشت]]
خلاصه:
لطفاً توجه داشته باشید که همهٔ مشارکتها در ویکی باریستا ممکن است توسط دیگر مشارکتکنندگان تغییر یابند، ویرایش یا حذف شوند. اگر نمیخواهید نوشتههایتان بیرحمانه ویرایش شوند؛ بنابراین، آنها را اینجا ارائه نکنید.
شما همچنین به ما تعهد میکنید که خودتان این را نوشتهاید یا آن را از یک منبع با مالکیت عمومی یا مشابه آزاد آن برداشتهاید (
ویکی باریستا:حق تکثیر
را برای جزئیات بیشتر ببینید).
کارهای دارای حق تکثیر را بدون اجازه ارائه نکنید!
لغو
راهنمای ویرایش
(در پنجرهٔ تازه باز میشود)
تغییر عرض محدود محتوا