دوبل اسپرسو (Double Espresso): تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی باریستا
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه ویرایشگر دیداری
جز The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).
 
(۷ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
{{بهبود منبع}}
{{بهبود منبع}}


دوبل اسپرسو (Double Espresso) یک نوشیدنی قهوه پرقدرت است که از دو شات [[اسپرسو]] تشکیل شده است. اسپرسو نوعی [[قهوه]] غلیظ است که با فشار بالای آب داغ از میان دانه‌های قهوه آسیاب‌شده تهیه می‌شود. در دوبل اسپرسو، به‌جای یک شات، دو شات اسپرسو به‌طور همزمان تهیه می‌شود، که باعث افزایش مقدار قهوه، غلظت، و میزان کافئین آن می‌شود.
دوبل اسپرسو (Double Espresso) یک [[نوشیدنی]] قهوه پرقدرت است که از دو شات [[اسپرسو]] تشکیل شده است. اسپرسو نوعی [[قهوه]] غلیظ است که با فشار بالای آب داغ از میان دانه‌های قهوه آسیاب‌شده تهیه می‌شود. در دوبل اسپرسو، به‌جای یک شات، دو شات اسپرسو به‌طور همزمان تهیه می‌شود، که باعث افزایش مقدار قهوه، غلظت، و میزان کافئین آن می‌شود.


{{Infobox beverage|name=دوبل اسپرسو (Double Espresso)|image=Ottimo espresso - sempre doppio - @ Isso É Café no Mirante Nove de Julho (29802117673).jpg|alt=|caption=تصویر یک فنجان اسپرسو دبل کلاسیک از [[ونتیمیلیا]]|type=داغ|origin=[[ایتالیا]]|introduced=۱۹۰۱|color=سیاه}}
{{Infobox beverage|name=دوبل اسپرسو     (Double Espresso)|image=Ottimo espresso - sempre doppio - @ Isso É Café no Mirante Nove de Julho (29802117673).jpg|alt=|caption=تصویر یک فنجان اسپرسو دبل کلاسیک از [[ونتیمیلیا]]|type=داغ|origin=[[ایتالیا]]|introduced=۱۹۰۱|color=سیاه}}


== نحوه تهیه ==
== نحوه تهیه اسپرسو ==
[[پرونده:Linea_doubleespresso.jpg|پیوند=https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:Linea_doubleespresso.jpg|جایگزین=دبل اسپرسو|بندانگشتی|262x262پیکسل|دو شات اسپرسو در حال عصاره گیری با اسپرسو صنعتی]]
[[پرونده:Linea_doubleespresso.jpg|پیوند=https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:Linea_doubleespresso.jpg|جایگزین=دبل اسپرسو|بندانگشتی|262x262پیکسل|دو شات اسپرسو در حال عصاره گیری با اسپرسو صنعتی]]
برای درست کردن دوبل اسپرسو، حدود 14 تا 18 گرم قهوه آسیاب‌شده استفاده می‌شود (تقریباً دو برابر مقدار اسپرسوی معمولی). آب داغ با فشار زیاد (حدود 9 بار) از این مقدار قهوه عبور می‌کند و در حدود 60 میلی‌لیتر اسپرسو به دست می‌آید. زمان استخراج، مشابه اسپرسوی معمولی، حدود 25 تا 30 ثانیه است.
برای درست کردن دوبل اسپرسو، حدود 14 تا 18 گرم قهوه آسیاب‌شده استفاده می‌شود (تقریباً دو برابر مقدار اسپرسوی معمولی). آب داغ با فشار زیاد (حدود 9 بار) از این مقدار قهوه عبور می‌کند و در حدود 60 میلی‌لیتر اسپرسو به دست می‌آید. زمان استخراج، مشابه اسپرسوی معمولی، حدود 25 تا 30 ثانیه است.
{{Infobox nutritional value|name=قهوه، دم کرده، اسپرسو، تهیه شده در رستوران|kJ=8.4|carbs=0.|fat=0.2|protein=0.1|magnesium_mg=80|riboflavin_mg=0.2|niacin_mg=5.2|water=97.8 g|opt1n=Theobromine|opt1v=0 mg|opt2n=Caffeine|opt2v=212 mg|note=[https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/171891/nutrients Link to Full USDA Nutrient Report]}}


== ویژگی‌های طعمی ==
== ویژگی‌های طعمی ==
خط ۱۳: خط ۱۵:


== تفاوت با اسپرسوی معمولی ==
== تفاوت با اسپرسوی معمولی ==
تفاوت اصلی بین دوبل اسپرسو و اسپرسوی معمولی در مقدار قهوه و حجم نهایی نوشیدنی است. اسپرسوی معمولی تنها یک شات قهوه است که حدود 30 میلی‌لیتر حجم دارد، در حالی که دوبل اسپرسو از دو شات تهیه شده و حدود 60 میلی‌لیتر حجم دارد. این به معنی افزایش دو برابری کافئین و غلظت قهوه است.
تفاوت [[اصلی]] بین دوبل اسپرسو و اسپرسوی معمولی در مقدار قهوه و حجم نهایی نوشیدنی است. اسپرسوی معمولی تنها یک شات قهوه است که حدود 30 میلی‌لیتر حجم دارد، در حالی که دوبل اسپرسو از دو شات تهیه شده و حدود 60 میلی‌لیتر حجم دارد. این به معنی افزایش دو برابری کافئین و غلظت قهوه است.


== محبوبیت و کاربردها ==
== محبوبیت و کاربردها ==
خط ۲۰: خط ۲۲:
== جمع‌بندی ==
== جمع‌بندی ==
دوبل اسپرسو یک نوشیدنی قهوه قوی و پرانرژی است که برای افرادی مناسب است که به دنبال طعمی خالص‌تر و کافئین بیشتری هستند. این نوشیدنی ساده اما تأثیرگذار به دلیل غلظت و طعم برجسته‌اش، در میان دوستداران قهوه محبوبیت زیادی دارد.
دوبل اسپرسو یک نوشیدنی قهوه قوی و پرانرژی است که برای افرادی مناسب است که به دنبال طعمی خالص‌تر و کافئین بیشتری هستند. این نوشیدنی ساده اما تأثیرگذار به دلیل غلظت و طعم برجسته‌اش، در میان دوستداران قهوه محبوبیت زیادی دارد.
== منبع ==
# http://www.mayoclinic.com/health/caffeine/AN01211
# http://books.google.com/books?id=2wpvOZXC32wC&printsec=frontcover&dq=espresso#v=onepage&q&f=false
# http://www.coffeeresearch.org/espresso/definitions.htm

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۱۰

دوبل اسپرسو (Double Espresso) یک نوشیدنی قهوه پرقدرت است که از دو شات اسپرسو تشکیل شده است. اسپرسو نوعی قهوه غلیظ است که با فشار بالای آب داغ از میان دانه‌های قهوه آسیاب‌شده تهیه می‌شود. در دوبل اسپرسو، به‌جای یک شات، دو شات اسپرسو به‌طور همزمان تهیه می‌شود، که باعث افزایش مقدار قهوه، غلظت، و میزان کافئین آن می‌شود.

دوبل اسپرسو (Double Espresso)
تصویر یک فنجان اسپرسو دبل کلاسیک از ونتیمیلیا
گونهداغ
خاستگاهایتالیا
آغاز تولید۱۹۰۱
رنگسیاه

نحوه تهیه اسپرسو[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دبل اسپرسو
دو شات اسپرسو در حال عصاره گیری با اسپرسو صنعتی

برای درست کردن دوبل اسپرسو، حدود 14 تا 18 گرم قهوه آسیاب‌شده استفاده می‌شود (تقریباً دو برابر مقدار اسپرسوی معمولی). آب داغ با فشار زیاد (حدود 9 بار) از این مقدار قهوه عبور می‌کند و در حدود 60 میلی‌لیتر اسپرسو به دست می‌آید. زمان استخراج، مشابه اسپرسوی معمولی، حدود 25 تا 30 ثانیه است.

قهوه، دم کرده، اسپرسو، تهیه شده در رستوران
ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی۸٫۴ کیلوژول (۲٫۰ کیلوکالری)
0.
0.2
0.1
ویتامین‌ها
درصد ارزش روزانه
(B۲)
۱۷٪
0.2 میلی‌گرم
نیاسین (B۳)
۳۵٪
5.2 میلی‌گرم
مواد معدنیمقدار
درصد ارزش روزانه
منیزیم
۲۳٪
80 میلی‌گرم
دیگر اجزاءمقدار
آب97.8 g
Theobromine0 mg
Caffeine212 mg

درصدهای تقریبی ارائه شده برای افراد بزرگسال از روی مرجع مصرف رژیم غذایی هستند.

ویژگی‌های طعمی[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دوبل اسپرسو نسبت به اسپرسوی معمولی طعم قوی‌تر، غلیظ‌تر، و تلخ‌تری دارد. با وجود تلخی بیشتر، به دلیل فرآیند مناسب استخراج، ممکن است طعم‌های شیرین طبیعی و لطیف قهوه نیز بهتر نمایان شوند. این نوشیدنی برای افرادی که به دنبال طعم خالص و قوی قهوه هستند، بسیار مناسب است.

تفاوت با اسپرسوی معمولی[ویرایش | ویرایش مبدأ]

تفاوت اصلی بین دوبل اسپرسو و اسپرسوی معمولی در مقدار قهوه و حجم نهایی نوشیدنی است. اسپرسوی معمولی تنها یک شات قهوه است که حدود 30 میلی‌لیتر حجم دارد، در حالی که دوبل اسپرسو از دو شات تهیه شده و حدود 60 میلی‌لیتر حجم دارد. این به معنی افزایش دو برابری کافئین و غلظت قهوه است.

محبوبیت و کاربردها[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دوبل اسپرسو یک انتخاب محبوب در میان دوستداران قهوه است و معمولاً به‌صورت خالص مصرف می‌شود. همچنین از آن به‌عنوان پایه‌ای برای تهیه نوشیدنی‌های دیگر مانند لاته، کاپوچینو، ماکیاتو و بسیاری از انواع قهوه‌های ترکیبی استفاده می‌شود.

جمع‌بندی[ویرایش | ویرایش مبدأ]

دوبل اسپرسو یک نوشیدنی قهوه قوی و پرانرژی است که برای افرادی مناسب است که به دنبال طعمی خالص‌تر و کافئین بیشتری هستند. این نوشیدنی ساده اما تأثیرگذار به دلیل غلظت و طعم برجسته‌اش، در میان دوستداران قهوه محبوبیت زیادی دارد.

منبع[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  1. http://www.mayoclinic.com/health/caffeine/AN01211
  2. http://books.google.com/books?id=2wpvOZXC32wC&printsec=frontcover&dq=espresso#v=onepage&q&f=false
  3. http://www.coffeeresearch.org/espresso/definitions.htm