هلس: تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش |
جز The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles). |
||
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد) | |||
خط ۳: | خط ۳: | ||
== مشخصات طعم == | == مشخصات طعم == | ||
آبجوهای هلس معمولاً قوی، با شیرینی ملایم، رنگ روشن، و تلخی کم هستند. این نوع آبجو به دلیل فیلترشدن قبل از فرایند بطریشدن، شفاف هستند،<ref name="legalimage">{{cite web |last1=Jositz |first1=Heinrich |date=n.d. |title=Kleine feine Bierkunde |url=https://davidgiacomo.com/kleine-feine-bierkunde/ |access-date=2022-08-31 |website=davidgiacomo.com}}</ref> اگرچه برخی از رستورانها و آبجوسازیها نمونهٔ بدون فیلتر را نیز ارائه میدهند.<ref>{{cite news |author=<!--Staff writer(s); no by-line.--> |title=Helles & Dunkles: Die besten Berliner Bier-Brauereien, Brauhäuser & Biergärten |url=http://www.morgenpost.de/berlin-aktuell/article108440009/Die-besten-Berliner-Bier-Brauereien-Brauhaeuser-Biergaerten.html |newspaper=[[Berliner Morgenpost]] |date=2012-08-01 |access-date=2015-10-22 }}</ref><ref>[http://www.schanzenbraeu.de/biere.html Schanzenbräu Hell]</ref> هلس به سبک مونیخ نوعی آبجوی زرد است که با استفاده از [[آبجوسازی|تخمیر خنک]] با [[لاگر (نوشیدنی)|مخمری]] مانند ''Saccharomyces pastorianus''، رازک تلخ مانند هالرتاو و وزن مخصوص اصلی (قبل از تخمیر) بین ۱٫۰۴۴ و ۱٫۰۵۳ (۱۱ تا ۱۳ درجه پلاتو) فرآوری میشود. و بین ۴٫۵ تا ۶ درصد [[درصد الکل|الکل]] دارد. هلس نسبت به آبجوهای [[پیلزنر|پیلسنر]] آلمانی طعم هاپ کمتری دارد.<ref name=legalimage /> | آبجوهای هلس معمولاً قوی، با شیرینی ملایم، رنگ روشن، و تلخی کم هستند. این نوع آبجو به دلیل فیلترشدن قبل از فرایند بطریشدن، شفاف هستند،<ref name="legalimage">{{cite web |last1=Jositz |first1=Heinrich |date=n.d. |title=Kleine feine Bierkunde |url=https://davidgiacomo.com/kleine-feine-bierkunde/ |access-date=2022-08-31 |website=davidgiacomo.com}}</ref> اگرچه برخی از رستورانها و آبجوسازیها نمونهٔ بدون فیلتر را نیز ارائه میدهند.<ref>{{cite news |author=<!--Staff writer(s); no by-line.--> |title=Helles & Dunkles: Die besten Berliner Bier-Brauereien, Brauhäuser & Biergärten |url=http://www.morgenpost.de/berlin-aktuell/article108440009/Die-besten-Berliner-Bier-Brauereien-Brauhaeuser-Biergaerten.html |newspaper=[[Berliner Morgenpost]] |date=2012-08-01 |access-date=2015-10-22 }}</ref><ref>[http://www.schanzenbraeu.de/biere.html Schanzenbräu Hell]</ref> هلس به سبک مونیخ نوعی آبجوی زرد است که با استفاده از [[آبجوسازی|تخمیر خنک]] با [[لاگر (نوشیدنی)|مخمری]] مانند ''Saccharomyces pastorianus''، رازک تلخ مانند هالرتاو و وزن مخصوص [[اصلی]] (قبل از تخمیر) بین ۱٫۰۴۴ و ۱٫۰۵۳ (۱۱ تا ۱۳ درجه پلاتو) فرآوری میشود. و بین ۴٫۵ تا ۶ درصد [[درصد الکل|الکل]] دارد. هلس نسبت به آبجوهای [[پیلزنر|پیلسنر]] آلمانی طعم هاپ کمتری دارد.<ref name=legalimage /> | ||
== تاریخچه == | == تاریخچه == | ||
تا دههٔ ۱۹۶۰، هلس بهطور جهانی در مناطق آلمانیزبان در دسترس بود. در بسیاری از مناطق، هلس به آرامی با آبجوهایی به سبک [[پیلزنر|پیلسنر]]<ref name="derberater">{{Cite web|url=http://www.derberater.de/genuss-lebensart/trinken/bier/pils-oder-helles-wo-liegt-der-unterschied.htm|title=Pils oder Helles: Wo liegt der Unterschied?|last=Geyer|first=Tim|date=n.d.|website=derberater.de|accessdate=2015-10-22|archiveurl=https://web.archive.org/web/20151117021635/http://www.derberater.de/genuss-lebensart/trinken/bier/pils-oder-helles-wo-liegt-der-unterschied.htm|archivedate=2015-11-17}}</ref> جایگزین شد، که این جایگزینی بهواسطهٔ تغییر نوع ارائهٔ آبجوها از بشکهای به بطری نیز بود که مصرفکنندگان ترجیح میدادند از آبجوی بطریشده استفاده کنند. در مناطق خارج از جنوب آلمان، هلس در سال ۲۰۱۰ محبوبیت خود را به دست آورد، به ویژه در [[برلین]]، که تصویر سنتی آبجو مد روز شده است.<ref name=tagesspiegel>{{cite web |url=http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/augustiner-in-berlin-ein-helles-bitte/1864594.html |title=Augustiner in Berlin: Ein Helles, bitte |last1=Baumstieger |first1=Moritz |date=2010-06-20 |website=tagesspiegel.de |publisher=[[Der Tagesspiegel]] |access-date=2015-10-22 }}</ref> | تا دههٔ ۱۹۶۰، هلس بهطور جهانی در مناطق آلمانیزبان در دسترس بود. در بسیاری از مناطق، هلس به آرامی با آبجوهایی به سبک [[پیلزنر|پیلسنر]]<ref name="derberater">{{Cite web|url=http://www.derberater.de/genuss-lebensart/trinken/bier/pils-oder-helles-wo-liegt-der-unterschied.htm|title=Pils oder Helles: Wo liegt der Unterschied?|last=Geyer|first=Tim|date=n.d.|website=derberater.de|accessdate=2015-10-22|archiveurl=https://web.archive.org/web/20151117021635/http://www.derberater.de/genuss-lebensart/trinken/bier/pils-oder-helles-wo-liegt-der-unterschied.htm|archivedate=2015-11-17}}</ref> جایگزین شد، که این جایگزینی بهواسطهٔ تغییر نوع ارائهٔ آبجوها از بشکهای به [[بطری]] نیز بود که مصرفکنندگان ترجیح میدادند از آبجوی بطریشده استفاده کنند. در مناطق خارج از جنوب آلمان، هلس در سال ۲۰۱۰ محبوبیت خود را به دست آورد، به ویژه در [[برلین]]، که تصویر سنتی آبجو مد روز شده است.<ref name=tagesspiegel>{{cite web |url=http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/augustiner-in-berlin-ein-helles-bitte/1864594.html |title=Augustiner in Berlin: Ein Helles, bitte |last1=Baumstieger |first1=Moritz |date=2010-06-20 |website=tagesspiegel.de |publisher=[[Der Tagesspiegel]] |access-date=2015-10-22 }}</ref> | ||
== توزیع == | == توزیع == |
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۱۶
هِلِس (به آلمانی: Helles) یا هِل یک آبجوی لاگر روشن سنتی آلمانی است که عمدتاً در جنوب آلمان، به ویژه مونیخ تولید میشود. کلمهٔ آلمانی Hell را میتوان «روشن» یا «درخشان» ترجمه کرد.
مشخصات طعم[ویرایش | ویرایش مبدأ]
آبجوهای هلس معمولاً قوی، با شیرینی ملایم، رنگ روشن، و تلخی کم هستند. این نوع آبجو به دلیل فیلترشدن قبل از فرایند بطریشدن، شفاف هستند،[۱] اگرچه برخی از رستورانها و آبجوسازیها نمونهٔ بدون فیلتر را نیز ارائه میدهند.[۲][۳] هلس به سبک مونیخ نوعی آبجوی زرد است که با استفاده از تخمیر خنک با مخمری مانند Saccharomyces pastorianus، رازک تلخ مانند هالرتاو و وزن مخصوص اصلی (قبل از تخمیر) بین ۱٫۰۴۴ و ۱٫۰۵۳ (۱۱ تا ۱۳ درجه پلاتو) فرآوری میشود. و بین ۴٫۵ تا ۶ درصد الکل دارد. هلس نسبت به آبجوهای پیلسنر آلمانی طعم هاپ کمتری دارد.[۱]
تاریخچه[ویرایش | ویرایش مبدأ]
تا دههٔ ۱۹۶۰، هلس بهطور جهانی در مناطق آلمانیزبان در دسترس بود. در بسیاری از مناطق، هلس به آرامی با آبجوهایی به سبک پیلسنر[۴] جایگزین شد، که این جایگزینی بهواسطهٔ تغییر نوع ارائهٔ آبجوها از بشکهای به بطری نیز بود که مصرفکنندگان ترجیح میدادند از آبجوی بطریشده استفاده کنند. در مناطق خارج از جنوب آلمان، هلس در سال ۲۰۱۰ محبوبیت خود را به دست آورد، به ویژه در برلین، که تصویر سنتی آبجو مد روز شده است.[۵]
توزیع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
هلس در مناطق جنوبی آلمان مانند باواریا، فرانکونیا و بادن-وورتمبرگ از محبوبیت زیادی برخوردار است. در این مناطق علاوه بر اصطلاح هلس، از اشپتسیال، لندبیر، «لاگر مونیخی»، یا «اکسپورت» نیز استفاده میشود. هیچ تمایز واضحی بین لاگر و اکسپورت وجود ندارد، اگرچه اکسپورت معمولاً از نظر سبک به دورتموندر اکسپورت نزدیکتر است که درصد الکل کمی بالاتر از ۵٫۵٪ بهمنظور ماندگاری طولانی دارد.[۱]
منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- ↑ ۱٫۰ ۱٫۱ ۱٫۲ Jositz, Heinrich (n.d.). "Kleine feine Bierkunde". davidgiacomo.com. Retrieved 2022-08-31.
- ↑ "Helles & Dunkles: Die besten Berliner Bier-Brauereien, Brauhäuser & Biergärten". Berliner Morgenpost. 2012-08-01. Retrieved 2015-10-22.
- ↑ Schanzenbräu Hell
- ↑ Geyer, Tim (n.d.). "Pils oder Helles: Wo liegt der Unterschied?". derberater.de. Archived from the original on 2015-11-17. Retrieved 2015-10-22.
- ↑ Baumstieger, Moritz (2010-06-20). "Augustiner in Berlin: Ein Helles, bitte". tagesspiegel.de. Der Tagesspiegel. Retrieved 2015-10-22.