سوسیس خون: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی باریستا
جز ۱ نسخه واردشده
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه
 
(۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
[[پرونده:Boudin3.jpg|بندانگشتی|200px|یک نوع سوسیس خون با نام ''بودین'' (قبل از پخت)]]
[[پرونده:Boudin3.jpg|بندانگشتی|200px|یک نوع سوسیس خون با نام ''بودین'' (قبل از پخت)]]
'''سوسیس خون، پودینگ سیاه یا پودینگ خون'''، نوعی [[سوسیس]] است که در نوعی [[آشپزی]] ویژه به نام [[آشپزی با خون]] (خون به عنوان [[ماده اولیه]]) تهیه می‌شود. در این نوع سوسیس، از [[خون]] به عنوان ماده اولیه استفاده کرده و آن را پس از مخلوط کردن با یک فیلر یا پر کننده، پخته یا خشک می‌کنند، تا نهایتاً پس از سرد کردن آن ماسیده و در حد سوسیس‌های بسته‌بندی سفت گردد. [[خون]] حیواناتی نظیر [[خوک]]<ref>{{یادکرد وب | عنوان=Blood Sausage Ravioli with Tender Nutmeg Pumpkin.(Recipe) | نشانی=http://www.highbeam.com/doc/1G1-72658361.html | ناشر=Art Culinaire | تاریخ=22 March 2001 | تاریخ بازبینی=20 November 2014 | نام=HANS-PETER | نام خانوادگی=FINK | کد زبان=en | archiveurl=https://web.archive.org/web/20150329044705/http://www.highbeam.com/doc/1G1-72658361.html | archivedate=۲۹ مارس ۲۰۱۵ | dead-url=yes }}</ref> و [[گاو]] کاربرد بیشتری در تهیه این نوع سوسیس دارد، خون [[گوسفند]] و [[بز]]<ref>{{یادکرد وب | عنوان=Reports Summarize Food Science Study Results from Federal University (Shelf Life of Cooked Goat Blood Sausage Prepared with the Addition of Heart and Kidney) | نشانی=http://www.highbeam.com/doc/1G1-378465566.html | ناشر=Food Weekly News | تاریخ=31 July 2014 | تاریخ بازبینی=20 November 2014 | کد زبان=en | archiveurl=https://web.archive.org/web/20150329044703/http://www.highbeam.com/doc/1G1-378465566.html | archivedate=۲۹ مارس ۲۰۱۵ | dead-url=yes }}</ref> نیز در برخی موارد در تهیه این نوع سوسیس‌ها استفاده می‌شود. خون [[اسب]] و [[ماکیان]]، مثل [[مرغ]]، [[خروس]] و [[اردک]]<ref>{{یادکرد وب | عنوان=On duck's-blood sausage and cockroaches; This column is not intended for the faint of stomach.(VARIETY)(BACKFENCE) | نشانی=http://www.highbeam.com/doc/1G1-91426125.html | ناشر=Star Tribune (Minneapolis, MN) | تاریخ=12 September 2002 | تاریخ بازبینی=20 November 2014 | نام=James | نام خانوادگی=Lileks | کد زبان=en | archiveurl=https://web.archive.org/web/20150329044707/http://www.highbeam.com/doc/1G1-91426125.html | archivedate=۲۹ مارس ۲۰۱۵ | dead-url=yes }}</ref> نیز به ندرت کاربرد دارند. در این نوع سیستم [[آشپزی]] از [[گوشت]]، انواع روغن، [[پیاز]]، پی، انواع [[نان]]، [[سیب زمینی شیرین]]، [[بلوط]]، [[جو (گیاه)|جو]] و [[جو دوسر|جو دو سر]] به عنوان پرکننده استفاده می‌شود.
'''سوسیس خون، [[پودینگ]] سیاه یا پودینگ خون'''، نوعی [[سوسیس]] است که در نوعی [[آشپزی]] ویژه به نام [[آشپزی با خون]] (خون به عنوان [[ماده اولیه]]) تهیه می‌شود. در این نوع سوسیس، از [[خون]] به عنوان ماده اولیه استفاده کرده و آن را پس از مخلوط کردن با یک فیلر یا پر کننده، پخته یا خشک می‌کنند، تا نهایتاً پس از سرد کردن آن ماسیده و در حد سوسیس‌های بسته‌بندی سفت گردد. [[خون]] حیواناتی نظیر [[خوک]]<ref>{{یادکرد وب | عنوان=Blood Sausage Ravioli with Tender Nutmeg Pumpkin.(Recipe) | نشانی=http://www.highbeam.com/doc/1G1-72658361.html | ناشر=Art Culinaire | تاریخ=22 March 2001 | تاریخ بازبینی=20 November 2014 | نام=HANS-PETER | نام خانوادگی=FINK | کد زبان=en | archiveurl=https://web.archive.org/web/20150329044705/http://www.highbeam.com/doc/1G1-72658361.html | archivedate=۲۹ مارس ۲۰۱۵ | dead-url=yes }}</ref> و [[گاو]] کاربرد بیشتری در تهیه این نوع سوسیس دارد، خون [[گوسفند]] و [[بز]]<ref>{{یادکرد وب | عنوان=Reports Summarize Food Science Study Results from Federal University (Shelf Life of Cooked Goat Blood Sausage Prepared with the Addition of Heart and Kidney) | نشانی=http://www.highbeam.com/doc/1G1-378465566.html | ناشر=Food Weekly News | تاریخ=31 July 2014 | تاریخ بازبینی=20 November 2014 | کد زبان=en | archiveurl=https://web.archive.org/web/20150329044703/http://www.highbeam.com/doc/1G1-378465566.html | archivedate=۲۹ مارس ۲۰۱۵ | dead-url=yes }}</ref> نیز در برخی موارد در تهیه این نوع سوسیس‌ها استفاده می‌شود. خون [[اسب]] و [[ماکیان]]، مثل [[مرغ]]، [[خروس]] و [[اردک]]<ref>{{یادکرد وب | عنوان=On duck's-blood sausage and cockroaches; This column is not intended for the faint of stomach.(VARIETY)(BACKFENCE) | نشانی=http://www.highbeam.com/doc/1G1-91426125.html | ناشر=Star Tribune (Minneapolis, MN) | تاریخ=12 September 2002 | تاریخ بازبینی=20 November 2014 | نام=James | نام خانوادگی=Lileks | کد زبان=en | archiveurl=https://web.archive.org/web/20150329044707/http://www.highbeam.com/doc/1G1-91426125.html | archivedate=۲۹ مارس ۲۰۱۵ | dead-url=yes }}</ref> نیز به ندرت کاربرد دارند. در این نوع سیستم [[آشپزی]] از [[گوشت]]، انواع روغن، [[پیاز]]، پی، انواع [[نان]]، [[سیب زمینی شیرین]]، [[بلوط]]، [[جو (گیاه)|جو]] و [[جو دوسر|جو دو سر]] به عنوان پرکننده استفاده می‌شود.


== نگارخانه ==
== نگارخانه ==
{{وسط‌چین}}
<gallery>
Dồi.jpg|نوعی سوسیس خون ویتنامی همراه با [[ریحان]] و [[نعنا]]
Korean.food-Sundae-01.jpg|نوعی سوسیس خون کُره‌ای
Morcilla cocida.jpg|نوعی سوسیس خون که در اسپانیا و آمریکای لاتین خورده می‌شود
</gallery>
{{پایان وسط‌چین}}
== پانویس ==
== پانویس ==
{{پانویس|چپ‌چین=بله}}
{{پانویس|چپ‌چین=بله}}


== منابع ==
== مناب ==
* {{یادکرد ویکی|عنوان =Black pudding |پیوند =http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_sausage  |زبان =انگلیسی | بازیابی =۱ دسامبر ۲۰۱۰}}
[[index.php?title=رده:آشپزی]]
{{ویکی‌انبار-رده|Black pudding}}
[[index.php?title=رده:آشپزی آرژانتینی]]
 
[[index.php?title=رده:آشپزی آلمانی]]
{{آشپزی-خرد}}
[[index.php?title=رده:آشپزی اروپایی]]
{{سوسیس}}
[[index.php?title=رده:آشپزی اروگوئه‌ای]]
[[رده:آشپزی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی اسکاتلندی]]
[[رده:آشپزی آرژانتینی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی انگلیسی]]
[[رده:آشپزی آلمانی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی اوکراینی]]
[[رده:آشپزی اروپایی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی ایرلند شمالی]]
[[رده:آشپزی اروگوئه‌ای]]
[[index.php?title=رده:آشپزی پورتوریکویی]]
[[رده:آشپزی اسکاتلندی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی تایوانی]]
[[رده:آشپزی انگلیسی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی روسی]]
[[رده:آشپزی اوکراینی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی شیلیایی]]
[[رده:آشپزی ایرلند شمالی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی فیلیپینی]]
[[رده:آشپزی پورتوریکویی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی مکزیکی]]
[[رده:آشپزی تایوانی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی ونزوئلایی]]
[[رده:آشپزی روسی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی ویتنامی]]
[[رده:آشپزی شیلیایی]]
[[index.php?title=رده:خون]]
[[رده:آشپزی فیلیپینی]]
[[index.php?title=رده:سوسیس]]
[[رده:آشپزی مکزیکی]]
[[index.php?title=رده:غذاهای حرام در دین اسلام]]
[[رده:آشپزی ونزوئلایی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی استونیایی]]
[[رده:آشپزی ویتنامی]]
[[index.php?title=رده:آشپزی ایتالیایی]]
[[رده:خون]]
[[رده:سوسیس]]
[[رده:غذاهای حرام در دین اسلام]]
[[رده:آشپزی استونیایی]]
[[رده:آشپزی ایتالیایی]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۳۸

یک نوع سوسیس خون با نام بودین (قبل از پخت)

سوسیس خون، پودینگ سیاه یا پودینگ خون، نوعی سوسیس است که در نوعی آشپزی ویژه به نام آشپزی با خون (خون به عنوان ماده اولیه) تهیه می‌شود. در این نوع سوسیس، از خون به عنوان ماده اولیه استفاده کرده و آن را پس از مخلوط کردن با یک فیلر یا پر کننده، پخته یا خشک می‌کنند، تا نهایتاً پس از سرد کردن آن ماسیده و در حد سوسیس‌های بسته‌بندی سفت گردد. خون حیواناتی نظیر خوک[۱] و گاو کاربرد بیشتری در تهیه این نوع سوسیس دارد، خون گوسفند و بز[۲] نیز در برخی موارد در تهیه این نوع سوسیس‌ها استفاده می‌شود. خون اسب و ماکیان، مثل مرغ، خروس و اردک[۳] نیز به ندرت کاربرد دارند. در این نوع سیستم آشپزی از گوشت، انواع روغن، پیاز، پی، انواع نان، سیب زمینی شیرین، بلوط، جو و جو دو سر به عنوان پرکننده استفاده می‌شود.

نگارخانه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

پانویس[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  1. FINK, HANS-PETER (22 March 2001). "Blood Sausage Ravioli with Tender Nutmeg Pumpkin.(Recipe)" (به انگلیسی). Art Culinaire. Archived from the original on 29 March 2015. Retrieved 20 November 2014.
  2. "Reports Summarize Food Science Study Results from Federal University (Shelf Life of Cooked Goat Blood Sausage Prepared with the Addition of Heart and Kidney)" (به انگلیسی). Food Weekly News. 31 July 2014. Archived from the original on 29 March 2015. Retrieved 20 November 2014.
  3. Lileks, James (12 September 2002). "On duck's-blood sausage and cockroaches; This column is not intended for the faint of stomach.(VARIETY)(BACKFENCE)" (به انگلیسی). Star Tribune (Minneapolis, MN). Archived from the original on 29 March 2015. Retrieved 20 November 2014.

مناب[ویرایش | ویرایش مبدأ]

index.php?title=رده:آشپزی index.php?title=رده:آشپزی آرژانتینی index.php?title=رده:آشپزی آلمانی index.php?title=رده:آشپزی اروپایی index.php?title=رده:آشپزی اروگوئه‌ای index.php?title=رده:آشپزی اسکاتلندی index.php?title=رده:آشپزی انگلیسی index.php?title=رده:آشپزی اوکراینی index.php?title=رده:آشپزی ایرلند شمالی index.php?title=رده:آشپزی پورتوریکویی index.php?title=رده:آشپزی تایوانی index.php?title=رده:آشپزی روسی index.php?title=رده:آشپزی شیلیایی index.php?title=رده:آشپزی فیلیپینی index.php?title=رده:آشپزی مکزیکی index.php?title=رده:آشپزی ونزوئلایی index.php?title=رده:آشپزی ویتنامی index.php?title=رده:خون index.php?title=رده:سوسیس index.php?title=رده:غذاهای حرام در دین اسلام index.php?title=رده:آشپزی استونیایی index.php?title=رده:آشپزی ایتالیایی