آب پرتقال: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی باریستا
 
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه
 
(۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۱: خط ۱:
{{Nutritional value|name=آب پرتغال|folate_ug=74|vitK_ug=0.2|vitE_mg=0.10|vitD_iu=0.0|vitD_ug=|vitC_mg=124.0|choline_mg=|vitB12_ug=0.00|vitB6_mg=0.099|iron_mg=0.50|pantothenic_mg=|niacin_mg=0.992|riboflavin_mg=0.074|thiamin_mg=0.223|lutein_ug=|betacarotene_ug=|vitA_iu=496|calcium_mg=27|magnesium_mg=27|caffeine=|opt3n=|noRDA=|source_usda=8289|source=|note=[https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2289?manu=&fgcd=&ds= Link to USDA Database entry]|opt4v=|opt4n=|opt3v=|opt2v=|manganese_mg=|opt2n=|opt1v=|opt1n=|zinc_mg=0.12|sodium_mg=2|potassium_mg=496|phosphorus_mg=42|vitA_ug=25|alcohol=|image=[[پرونده:Oranges and orange juice.jpg|250px]]|lactose=|omega3fat=|polyfat=0.099|monofat=0.089|transfat=|satfat=0.06|fat=0.50|fiber=0.50|sugars=20.83|protein=1.74|starch=|carbs=25.79|kJ=468|serving_size=248 g (1 cup)|caption=|image_alt=|image_size=<!-- Defaults to 235px -->|omega6fat=|tryptophan=|water=218.98|histidine=|hydroxyproline=|serine=|proline=|glycine=|glutamic acid=|aspartic acid=|alanine=|arginine=|threonine=|valine=|tyrosine=|phenylalanine=|cystine=|methionine=|lysine=|leucine=|isoleucine=|float=}}'''آب پرتقال''' یک نوشیدنی محبوب و پر طرفدار بین مردم است که از [[پرتقال|میوه پرتقال]] تهیه می‌شود. این نوشیدنی از سه روش حاصل می‌شود:
{{Nutritional value|name=آب پرتغال|folate_ug=74|vitK_ug=0.2|vitE_mg=0.10|vitD_iu=0.0|vitD_ug=|vitC_mg=124.0|choline_mg=|vitB12_ug=0.00|vitB6_mg=0.099|iron_mg=0.50|pantothenic_mg=|niacin_mg=0.992|riboflavin_mg=0.074|thiamin_mg=0.223|lutein_ug=|betacarotene_ug=|vitA_iu=496|calcium_mg=27|magnesium_mg=27|caffeine=|opt3n=|noRDA=|source_usda=8289|source=|note=[https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2289?manu=&fgcd=&ds= Link to USDA Database entry]|opt4v=|opt4n=|opt3v=|opt2v=|manganese_mg=|opt2n=|opt1v=|opt1n=|zinc_mg=0.12|sodium_mg=2|potassium_mg=496|phosphorus_mg=42|vitA_ug=25|alcohol=|image=[[پرونده:Oranges and orange juice.jpg|250px]]|lactose=|omega3fat=|polyfat=0.099|monofat=0.089|transfat=|satfat=0.06|fat=0.50|fiber=0.50|sugars=20.83|protein=1.74|starch=|carbs=25.79|kJ=468|serving_size=248 g (1 cup)|caption=|image_alt=|image_size=<!-- Defaults to 235px -->|omega6fat=|tryptophan=|water=218.98|histidine=|hydroxyproline=|serine=|proline=|glycine=|glutamic acid=|aspartic acid=|alanine=|arginine=|threonine=|valine=|tyrosine=|phenylalanine=|cystine=|methionine=|lysine=|leucine=|isoleucine=|float=}}'''آب پرتقال''' یک [[نوشیدنی]] محبوب و پر طرفدار بین مردم است که از [[پرتقال|میوه پرتقال]] تهیه می‌شود. این نوشیدنی از سه روش حاصل می‌شود:
# عصاره‌گیری [[میوه]] پرتقال (معمولاً تازه).
# عصاره‌گیری [[میوه]] پرتقال (معمولاً تازه).
# خشک کردن و پس از آن خیساندن [[پرتقال خشک]] شده.
# خشک کردن و پس از آن خیساندن [[پرتقال خشک]] شده.
خط ۱۴: خط ۱۴:
پرونده:Bloodorange1.jpg|یک لیوان آب پرتقال از نوع [[پرتقال خونی|خونی]]{{سخ}}
پرونده:Bloodorange1.jpg|یک لیوان آب پرتقال از نوع [[پرتقال خونی|خونی]]{{سخ}}
پرونده:Orange Juice (6864185363).jpg|اب پرتقال طبیعی
پرونده:Orange Juice (6864185363).jpg|اب پرتقال طبیعی
پرونده:Orange-lemon-apple juice (3076343801).jpg|آب پرتقال با آب سیب و لیمو
پرونده:Orange-lemon-apple juice (3076343801).jpg|آب پرتقال با [[آب سیب]] و لیمو
</gallery>
</gallery>


== منابع ==
== منابع ==
{{پانویس}}
{{پانویس}}
{{ویکی‌انبار-رده|Orange juice}}
 
{{مرکبات}}
{{آب‌میوه}}


[[رده:پرتقال‌ها]]
[[رده:پرتقال‌ها]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۳۱ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۳۱

آب پرتغال
ارزش غذایی به ازای هر 248 g (1 cup)
انرژی۴۶۸ کیلوژول (۱۱۲ کیلوکالری)
25.79
قند20.83
فیبر خوراکی0.50
0.50
اشباع0.06
چربی تک‌سیرنشده0.089
چربی غیراشباع چندگانه0.099
1.74
ویتامین‌ها
درصد ارزش روزانه
برابر ویتامین آ
۳٪
25 میکروگرم
ویتامین آ496 یکای بین‌المللی
ویتامین (B۱)
۱۹٪
0.223 میلی‌گرم
(B۲)
۶٪
0.074 میلی‌گرم
نیاسین (B۳)
۷٪
0.992 میلی‌گرم
ویتامین ب۶
۸٪
0.099 میلی‌گرم
فولیک (B۹)
۱۹٪
74 میکروگرم
ویتامین ب۱۲
۰٪
0.00 میکروگرم
ویتامین ث
۱۴۹٪
124.0 میلی‌گرم
ویتامین دی
۰٪
0.0 یکای بین‌المللی
ویتامین ئی
۱٪
0.10 میلی‌گرم
ویتامین کا
۰٪
0.2 میکروگرم
مواد معدنیمقدار
درصد ارزش روزانه
کلسیم
۳٪
27 میلی‌گرم
آهن
۴٪
0.50 میلی‌گرم
منیزیم
۸٪
27 میلی‌گرم
فسفر
۶٪
42 میلی‌گرم
پتاسیم
۱۱٪
496 میلی‌گرم
سدیم
۰٪
2 میلی‌گرم
روی
۱٪
0.12 میلی‌گرم
دیگر اجزاءمقدار
آب218.98

درصدهای تقریبی ارائه شده برای افراد بزرگسال از روی مرجع مصرف رژیم غذایی هستند.
منبع: مرکز داده غذای وزارت کشاورزی آمریکا

آب پرتقال یک نوشیدنی محبوب و پر طرفدار بین مردم است که از میوه پرتقال تهیه می‌شود. این نوشیدنی از سه روش حاصل می‌شود:

  1. عصاره‌گیری میوه پرتقال (معمولاً تازه).
  2. خشک کردن و پس از آن خیساندن پرتقال خشک شده.
  3. غلیظ کردن آب پرتقال و متعاقباً افزودن آب و تهیه آب میوه.

امروزه همچنین عبارت آب پرتقال به شکل محاوره‌ای و تجاری به آب پرتقال غلیظ شده که به صورت شربت غلیظ شده نیز به فروش می‌رسد گفته می‌شود.

سلامت[ویرایش | ویرایش مبدأ]

آب پرتقال سرشار از ویتامین ث (اسید اسکوربیک)، پتاسیم، تیامین، فسفر جی، ویتامین ب۹ (اسید فولیک) و ویتامین ب۶ می‌باشد. ویتامین ث در جذب آهن به بدن کمک می‌کند.[۱]

گالری[ویرایش | ویرایش مبدأ]

منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  1. مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیا. «Orange juice». در دانشنامهٔ ویکی‌پدیای انگلیسی، بازبینی‌شده در ۲۰ فوریه ۲۰۱۱.