آیس کافی: تفاوت میان نسخهها
جز The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles). |
جز The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles). برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
[[File:Blue Bottle, Kyoto Style Ice Coffee (5909775445).jpg|thumb|یخ قهوه به سبک کیوتو سرو میشود. آب با دمای اتاق به مدت ۸ ساعت روی قهوه آسیابشده چکانده میشود و سپس روی یخ رقیق میشود.]] | [[File:Blue Bottle, Kyoto Style Ice Coffee (5909775445).jpg|thumb|یخ قهوه به سبک کیوتو سرو میشود. آب با دمای اتاق به مدت ۸ ساعت روی قهوه آسیابشده چکانده میشود و سپس روی یخ رقیق میشود.]] | ||
'''آیس کافی''' (از {{lang-en|Ice coffee}}، به معنی «قهوهٔ یخی») یا '''کافه گلاسه''' (از {{lang-fr|café glacé}}) یا '''یخ[[قهوه]]''' (مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی)<ref>{{یادکرد فرهنگستان | مصوب=یخقهوه | بیگانه=iced coffee, ice coffee | بیگانه در فارسی= | حوزه=علوم و فنّاوری غذا | دفتر=دهم | بخش=فارسی | سرواژه=یخقهوه}}</ref> یک [[نوشیدنی]] قهوهٔ سرد است مانند [[کافه موکا]] و [[کافه لاته]]. | '''آیس کافی''' (از {{lang-en|Ice coffee}}، به معنی «قهوهٔ یخی») یا '''[[کافه]] گلاسه''' (از {{lang-fr|café glacé}}) یا '''یخ[[قهوه]]''' (مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی)<ref>{{یادکرد فرهنگستان | مصوب=یخقهوه | بیگانه=iced coffee, ice coffee | بیگانه در فارسی= | حوزه=علوم و فنّاوری غذا | دفتر=دهم | بخش=فارسی | سرواژه=یخقهوه}}</ref> یک [[نوشیدنی]] قهوهٔ سرد است مانند [[کافه موکا]] و [[کافه لاته]]. | ||
== در کشورها == | == در کشورها == |
نسخهٔ کنونی تا ۷ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۳:۳۵
آیس کافی (از انگلیسی: Ice coffee، به معنی «قهوهٔ یخی») یا کافه گلاسه (از فرانسوی: café glacé) یا یخقهوه (مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی)[۱] یک نوشیدنی قهوهٔ سرد است مانند کافه موکا و کافه لاته.
در کشورها[ویرایش | ویرایش مبدأ]
تایلند[ویرایش | ویرایش مبدأ]
در تایلند این نوشیدنی با قهوه سیاه و شیرین، خامه غلیظ و هل سبز تهیه میشود. آیس کافی تایلندی گاهی با خامه فُرمگرفته و کمی پودر دارچین یا بادیان و وانیل سرو میشود. این نوشیدنی در رستورانهای تایلندی بعد از غذاهای تند سفارش داده میشود و طرفدار دارد.
منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- ↑ «یخقهوه» [علوم و فنّاوری غذا] همارزِ «iced coffee, ice coffee»؛ منبع: گروه واژهگزینی. جواد میرشکاری، ویراستار. دفتر دهم. فرهنگ واژههای مصوب فرهنگستان. تهران: انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۶۱۴۳-۳۴-۷ (ذیل سرواژهٔ یخقهوه)