فراپه: تفاوت میان نسخهها
پاک کردن نوشتههایبیمنبع |
جز The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles). برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه |
||
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد) | |||
خط ۱: | خط ۱: | ||
[[پرونده:Frappe (4547117210).jpg|بندانگشتی|200px|لیوانی فراپه]] | [[پرونده:Frappe (4547117210).jpg|بندانگشتی|200px|لیوانی فراپه]] | ||
[[پرونده:Cafe-frape-glas-holztisch-unscharf.jpg|بندانگشتی|200px|فراپه با شیر]] | [[پرونده:Cafe-frape-glas-holztisch-unscharf.jpg|بندانگشتی|200px|فراپه با شیر]] | ||
'''فراپه''' گونهای [[یخقهوه|یخقهوهٔ]] کفدار است که همچنین با نامهای '''کافه فراپه''' و '''فراپهٔ یونانی''' شناخته میشود. این نوشیدنی در سال [[۱۹۵۷]] در شهر [[سالونیک|تسالونیکی]] [[یونان]] نوآفرینی شد. | '''فراپه''' گونهای [[یخقهوه|یخقهوهٔ]] کفدار است که همچنین با نامهای '''[[کافه]] فراپه''' و '''فراپهٔ یونانی''' شناخته میشود. این [[نوشیدنی]] در سال [[۱۹۵۷]] در شهر [[سالونیک|تسالونیکی]] [[یونان]] نوآفرینی شد. | ||
در [[قبرس]] و [[یونان]] این نوشیدنی در میان [[جوانی|جوانان]] و [[گردشگری|گردشگران]] خواهان بسیاری دارد. البته امروزه آوازهٔ آن به کشورهای دیگر هم گسترش یافته است. | در [[قبرس]] و [[یونان]] این نوشیدنی در میان [[جوانی|جوانان]] و [[گردشگری|گردشگران]] خواهان بسیاری دارد. البته امروزه آوازهٔ آن به کشورهای دیگر هم گسترش یافته است. | ||
خط ۷: | خط ۷: | ||
واژهٔ فراپه [[فرانسه|فرانسوی]] بوده و از فعل «frapper» به معنی «ضربهزدن» میآید، ولی در هنگام سخنگفتن از نوشیدنیها به معنی «سرد کردن» است. | واژهٔ فراپه [[فرانسه|فرانسوی]] بوده و از فعل «frapper» به معنی «ضربهزدن» میآید، ولی در هنگام سخنگفتن از نوشیدنیها به معنی «سرد کردن» است. | ||
درستکردن '''فراپه''' میتواند با [[مخلوطکن|میکسر]] یا شیکر انجام شود. برای فرآوری آن، یک یا دو [[قاشق غذاخوری]] گرد قهوه و شکر را بیشتر در [[لیوان|لیوانی]] بلند گذاشته و برای سرشته شدن اندکی آب به آن میریزند. سپس تکههای [[یخ]] یا آب سرد (و همچنین آزادانه شیر) را به آن میافزایند. لیوان فراپه با [[نی نوشیدنی|نی]] سرو میشود. | درستکردن '''فراپه''' میتواند با [[مخلوطکن|میکسر]] یا شیکر انجام شود. برای فرآوری آن، یک یا دو [[قاشق غذاخوری]] گرد [[قهوه]] و شکر را بیشتر در [[لیوان|لیوانی]] بلند گذاشته و برای سرشته شدن اندکی آب به آن میریزند. سپس تکههای [[یخ]] یا آب سرد (و همچنین آزادانه شیر) را به آن میافزایند. لیوان فراپه با [[نی نوشیدنی|نی]] سرو میشود. | ||
نسخهٔ کنونی تا ۷ نوامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۳:۳۷
فراپه گونهای یخقهوهٔ کفدار است که همچنین با نامهای کافه فراپه و فراپهٔ یونانی شناخته میشود. این نوشیدنی در سال ۱۹۵۷ در شهر تسالونیکی یونان نوآفرینی شد.
در قبرس و یونان این نوشیدنی در میان جوانان و گردشگران خواهان بسیاری دارد. البته امروزه آوازهٔ آن به کشورهای دیگر هم گسترش یافته است.
واژهٔ فراپه فرانسوی بوده و از فعل «frapper» به معنی «ضربهزدن» میآید، ولی در هنگام سخنگفتن از نوشیدنیها به معنی «سرد کردن» است.
درستکردن فراپه میتواند با میکسر یا شیکر انجام شود. برای فرآوری آن، یک یا دو قاشق غذاخوری گرد قهوه و شکر را بیشتر در لیوانی بلند گذاشته و برای سرشته شدن اندکی آب به آن میریزند. سپس تکههای یخ یا آب سرد (و همچنین آزادانه شیر) را به آن میافزایند. لیوان فراپه با نی سرو میشود.
منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا، «Frappé coffee»، ویکیپدیای انگلیسی، دانشنامهٔ آزاد (بازیابی ۰۲ اسفند ۱۳۹۲).