قهوه (گیاه): تفاوت میان نسخهها
جز ربات: انتقال رده به درخواست AKhaleghizadeh از رده:میوههای نشأتگرفته از آفریقا به رده:میوهها از خاستگاه آفریقا |
بدون خلاصۀ ویرایش برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه ویرایشگر دیداری |
||
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد) | |||
خط ۱: | خط ۱: | ||
{{بهبود منبع}} | {{بهبود منبع}} | ||
[[پرونده: CoffeeBerry.jpg|250px| بندانگشتی|چپچین|میوه گیاه قهوه]] | [[پرونده: CoffeeBerry.jpg|250px| بندانگشتی|چپچین|میوه گیاه قهوه]] | ||
'''گیاه قهوه''' {{علمی|Coffea}} [[سرده]]ای است از [[گیاهان گلدار]] از خانوادهٔ [[روناسیان]] که در نواحی گرمسیری رشد میکند. بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است و ۳ تا ۵ سال پس از کاشته شدن محصول میدهد. [[گل|گل]]<nowiki/>های سفیدرنگ و خوشبوی [[قهوه]] بسیار به گل [[یاسمین]] شباهت دارند. میوههای قهوه تخممرغیشکلاند و به صورت خوشهآویزان میشوند. هر درخت قهوه حدود ۲۰۰۰ میوه میدهد. بین ۶ تا ۹ ماه زمان لازم است تا میوهٔ قهوه از رنگ سبز به زرد و بعد [[قرمز]] یا بنفش بدل شود و کاملاً برسد . میوهٔ رسیدهٔ قهوه را با دست میچینند، میشویند و معمولاً در نور خورشید خشک میکنند. البته روشهای صنعتی نیز برای خشک کردن قهوه وجود دارد. برای حفظ یکدستی محصول، معمولاً میوهها را بر اساس [[وزن]] و اندازه جدا و بستهبندی میکنند. میوهٔ برشته و ساییده شده همان چیزیست که به عنوان [[قهوه]] شناخته میشود. از هر درخت قهوه تقریباً نیم [[کیلو]] قهوه برشته به دست میآید. [[دانه|دانه]]<nowiki/>های قهوه را در جای خشک و خنک نگهداری میکنند. | '''گیاه قهوه''' {{علمی|Coffea}} [[سرده]]ای است از [[گیاهان گلدار]] از خانوادهٔ [[روناسیان]] که در نواحی گرمسیری رشد میکند. بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است و ۳ تا ۵ سال پس از کاشته شدن محصول میدهد. [[گل|گل]]<nowiki/>های سفیدرنگ و خوشبوی [[قهوه]] بسیار به گل [[یاسمین]] شباهت دارند. میوههای قهوه تخممرغیشکلاند و به صورت خوشهآویزان میشوند. هر درخت قهوه حدود ۲۰۰۰ میوه میدهد. بین ۶ تا ۹ ماه زمان لازم است تا میوهٔ قهوه از رنگ سبز به زرد و بعد [[قرمز]] یا بنفش بدل شود و کاملاً برسد . میوهٔ رسیدهٔ قهوه را با دست میچینند، میشویند و معمولاً در نور خورشید خشک میکنند. البته روشهای صنعتی نیز برای خشک کردن قهوه وجود دارد. برای حفظ یکدستی محصول، معمولاً میوهها را بر اساس [[وزن]] و اندازه جدا و بستهبندی میکنند. میوهٔ برشته و ساییده شده همان چیزیست که به عنوان [[قهوه]] شناخته میشود. از هر درخت قهوه تقریباً نیم [[کیلو]] قهوه برشته به دست میآید. [[دانه|دانه]]<nowiki/>های قهوه را در جای خشک و خنک نگهداری میکنند. | ||
خط ۱۵۵: | خط ۱۳۹: | ||
{{پانویس}} | {{پانویس}} | ||
* {{یادکرد وب|نویسنده = |نشانی = http://www.irna.ir/News/80185024/قهوه-تولید-ایران-به-بیش-از-11-كشور-صادر-می-شود/اقتصادي/ |عنوان = قهوه تولید ایران به بیش از ۱۱ کشور صادر میشود | ناشر = [[ایرنا]]|تاریخ = ۲۷ خرداد ۱۳۹۱|تاریخ بازدید = ۱۳ تیر ۱۳۹۱}} | * {{یادکرد وب|نویسنده = |نشانی = http://www.irna.ir/News/80185024/قهوه-تولید-ایران-به-بیش-از-11-كشور-صادر-می-شود/اقتصادي/ |عنوان = قهوه تولید ایران به بیش از ۱۱ کشور صادر میشود | ناشر = [[ایرنا]]|تاریخ = ۲۷ خرداد ۱۳۹۱|تاریخ بازدید = ۱۳ تیر ۱۳۹۱}} | ||
[[رده:قهوه (گیاه)]] | [[رده:قهوه (گیاه)]] |
نسخهٔ کنونی تا ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۱۱
برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. |
گیاه قهوه (نام علمی: Coffea) سردهای است از گیاهان گلدار از خانوادهٔ روناسیان که در نواحی گرمسیری رشد میکند. بلندی آن بین ۳ تا ۱۰ متر است و ۳ تا ۵ سال پس از کاشته شدن محصول میدهد. گلهای سفیدرنگ و خوشبوی قهوه بسیار به گل یاسمین شباهت دارند. میوههای قهوه تخممرغیشکلاند و به صورت خوشهآویزان میشوند. هر درخت قهوه حدود ۲۰۰۰ میوه میدهد. بین ۶ تا ۹ ماه زمان لازم است تا میوهٔ قهوه از رنگ سبز به زرد و بعد قرمز یا بنفش بدل شود و کاملاً برسد . میوهٔ رسیدهٔ قهوه را با دست میچینند، میشویند و معمولاً در نور خورشید خشک میکنند. البته روشهای صنعتی نیز برای خشک کردن قهوه وجود دارد. برای حفظ یکدستی محصول، معمولاً میوهها را بر اساس وزن و اندازه جدا و بستهبندی میکنند. میوهٔ برشته و ساییده شده همان چیزیست که به عنوان قهوه شناخته میشود. از هر درخت قهوه تقریباً نیم کیلو قهوه برشته به دست میآید. دانههای قهوه را در جای خشک و خنک نگهداری میکنند.
گونهها[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- قهوه بنگالی Coffea benghalensis
- قهوه عربیکا Coffea arabica
- قهوه کاریریانا Coffea charrieriana
- قهوه کانفورا Coffea canephora
- قهوه لیبریکا Coffea liberica
- Coffea abbayesii
- Coffea affinis
- Coffea alleizettii
- Coffea ambanjensis
- Coffea ambongensis
- Coffea andrambovatensis
- Coffea ankaranensis
- Coffea anthonyi
- Coffea arenesiana
- Coffea augagneurii
- Coffea bakossii
- Coffea bertrandii
- Coffea betamponensis
- Coffea bissetiae
- Coffea boinensis
- Coffea boiviniana
- Coffea bonnieri
- Coffea brassii
- Coffea brevipes
- Coffea bridsoniae
- Coffea buxifolia
- Coffea carrissoi
- Coffea cochinchinensis
- Coffea commersoniana
- Coffea congensis
- Coffea costatifructa
- Coffea coursiana
- Coffea dactylifera
- Coffea decaryana
- Coffea dubardii
- Coffea ebracteolata
- Coffea eugenioides
- Coffea fadenii
- Coffea farafanganensis
- Coffea floresiana
- Coffea fotsoana
- Coffea fragilis
- Coffea fragrans
- Coffea gallienii
- Coffea grevei
- Coffea heimii
- Coffea heterocalyx
- Coffea homollei
- Coffea horsfieldiana
- Coffea humbertii
- Coffea humblotiana
- Coffea humilis
- Coffea jumellei
- Coffea kapakata
- Coffea kianjavatensis
- Coffea kihansiensis
- Coffea kimbozensis
- Coffea kivuensis
- Coffea labatii
- Coffea lancifolia
- Coffea lebruniana
- Coffea leonimontana
- Coffea leroyi
- Coffea liaudii
- Coffea ligustroides
- Coffea littoralis
- Coffea lulandoensis
- Coffea mabesae
- Coffea macrocarpa
- Coffea madurensis
- Coffea magnistipula
- Coffea malabarica
- Coffea mangoroensis
- Coffea manombensis
- Coffea mapiana
- Coffea mauritiana
- Coffea mayombensis
- Coffea mcphersonii
- Coffea melanocarpa
- Coffea merguensis
- Coffea millotii
- Coffea minutiflora
- Coffea mogenetii
- Coffea mongensis
- Coffea montekupensis
- Coffea montis-sacri
- Coffea moratii
- Coffea mufindiensis
- Coffea myrtifolia
- Coffea namorokensis
- Coffea neobridsoniae
- Coffea neoleroyi
- Coffea perrieri
- Coffea pervilleana
- Coffea pocsii
- Coffea pseudozanguebariae
- Coffea pterocarpa
- Coffea racemosa
- Coffea rakotonasoloi
- Coffea ratsimamangae
- Coffea resinosa
- Coffea rhamnifolia
- Coffea richardii
- Coffea sahafaryensis
- Coffea sakarahae
- Coffea salvatrix
- Coffea sambavensis
- Coffea sapinii
- Coffea schliebenii
- Coffea semsei
- Coffea sessiliflora
- Coffea stenophylla
- Coffea tetragona
- Coffea togoensis
- Coffea toshii
- Coffea travancorensis
- Coffea tricalysioides
- Coffea tsirananae
- Coffea vatovavyensis
- Coffea vavateninensis
- Coffea vianneyi
- Coffea vohemarensis
- Coffea wightiana
- Coffea zanguebariae
جستارهای وابسته[ویرایش | ویرایش مبدأ]
منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- «قهوه تولید ایران به بیش از ۱۱ کشور صادر میشود». ایرنا. ۲۷ خرداد ۱۳۹۱. دریافتشده در ۱۳ تیر ۱۳۹۱.