خوراکی های مارشمالو با روکش شکلاتی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی باریستا
جز ۱ نسخه واردشده
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه
جز The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).
 
خط ۱: خط ۱:
'''شیرینی‌های مارشمالو با روکش شکلاتی'''، که به عنوان '''کیک‌های چای شکلاتی''' نیز شناخته می‌شوند، شیرینی‌هایی هستند که از یک پایه بیسکویتی تشکیل شده‌اند که روی آن را با پر کردن [[پفنبات|مارشمالو]] شکل داده و سپس در یک پوسته شکلات سخت پوشانده شده‌است. این نوع شیرینیها در قرن ۱۹ در دانمارک اختراع شدند و بعداً توسط Viau در مونترال در سال ۱۹۰۱ تولید و توزیع شدند. با تغییرات منطقه ای در دستور العمل‌ها انواع متعددی وجود دارد. برخی از انواع این شیرینی‌ها قبلاً در بسیاری از کشورها با نام‌هایی که معادل‌های کلمه انگلیسی ''[[سیاه‌پوست|negro]]'' را تشکیل می‌دهند، شناخته شده‌اند.
'''شیرینی‌های مارشمالو با روکش شکلاتی'''، که به عنوان '''کیک‌های [[چای]] شکلاتی''' نیز شناخته می‌شوند، شیرینی‌هایی هستند که از یک پایه بیسکویتی تشکیل شده‌اند که روی آن را با پر کردن [[پفنبات|مارشمالو]] شکل داده و سپس در یک پوسته [[شکلات]] سخت پوشانده شده‌است. این نوع شیرینیها در قرن ۱۹ در دانمارک اختراع شدند و بعداً توسط Viau در مونترال در سال ۱۹۰۱ تولید و توزیع شدند. با تغییرات منطقه ای در دستور العمل‌ها انواع متعددی وجود دارد. برخی از انواع این شیرینی‌ها قبلاً در بسیاری از کشورها با نام‌هایی که معادل‌های کلمه انگلیسی ''[[سیاه‌پوست|negro]]'' را تشکیل می‌دهند، شناخته شده‌اند.


شیرینی‌های مارشمالو با روکش شکلاتی، شیرینی‌هایی هستند که از یک پایه [[بیسکویت|بیسکویتی]] تشکیل شده‌اند که روی آن پرکننده‌ای شبیه [[پفنبات]] قرار گرفته و سپس در پوسته سخت [[شکلات|شکلاتی]] پوشانده شده‌است. آنها در قرن نوزدهم در [[دانمارک]] اختراع شدند.<ref>{{Cite web|url=https://www.jpost.com/arts-and-culture/israelis-consume-50-million-krembos-every-year|title=Israelis consume 50 million 'krembos' every year|website=The Jerusalem Post &#124; JPost.com|accessdate=8 May 2023|archivedate=11 April 2023|archiveurl=https://web.archive.org/web/20230411172427/https://www.jpost.com/arts-and-culture/israelis-consume-50-million-krembos-every-year}}</ref> آنها همچنین به عنوان کیک چای شکلاتی شناخته می‌شوند.<ref>{{cite web|title=Les inventions québécoises: certaines sont étonnantes!|url=https://quebec-4040.com/les-inventions-quebecoises-certaines-sont-etonnantes/}}</ref><ref>{{cite web|title=Dare Foods|url=https://www.darefoods.com/brand/whippet/}}</ref>
شیرینی‌های مارشمالو با روکش شکلاتی، شیرینی‌هایی هستند که از یک پایه [[بیسکویت|بیسکویتی]] تشکیل شده‌اند که روی آن پرکننده‌ای شبیه [[پفنبات]] قرار گرفته و سپس در پوسته سخت [[شکلات|شکلاتی]] پوشانده شده‌است. آنها در قرن نوزدهم در [[دانمارک]] اختراع شدند.<ref>{{Cite web|url=https://www.jpost.com/arts-and-culture/israelis-consume-50-million-krembos-every-year|title=Israelis consume 50 million 'krembos' every year|website=The Jerusalem Post &#124; JPost.com|accessdate=8 May 2023|archivedate=11 April 2023|archiveurl=https://web.archive.org/web/20230411172427/https://www.jpost.com/arts-and-culture/israelis-consume-50-million-krembos-every-year}}</ref> آنها همچنین به عنوان کیک چای شکلاتی شناخته می‌شوند.<ref>{{cite web|title=Les inventions québécoises: certaines sont étonnantes!|url=https://quebec-4040.com/les-inventions-quebecoises-certaines-sont-etonnantes/}}</ref><ref>{{cite web|title=Dare Foods|url=https://www.darefoods.com/brand/whippet/}}</ref>

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۱۰

شیرینی‌های مارشمالو با روکش شکلاتی، که به عنوان کیک‌های چای شکلاتی نیز شناخته می‌شوند، شیرینی‌هایی هستند که از یک پایه بیسکویتی تشکیل شده‌اند که روی آن را با پر کردن مارشمالو شکل داده و سپس در یک پوسته شکلات سخت پوشانده شده‌است. این نوع شیرینیها در قرن ۱۹ در دانمارک اختراع شدند و بعداً توسط Viau در مونترال در سال ۱۹۰۱ تولید و توزیع شدند. با تغییرات منطقه ای در دستور العمل‌ها انواع متعددی وجود دارد. برخی از انواع این شیرینی‌ها قبلاً در بسیاری از کشورها با نام‌هایی که معادل‌های کلمه انگلیسی negro را تشکیل می‌دهند، شناخته شده‌اند.

شیرینی‌های مارشمالو با روکش شکلاتی، شیرینی‌هایی هستند که از یک پایه بیسکویتی تشکیل شده‌اند که روی آن پرکننده‌ای شبیه پفنبات قرار گرفته و سپس در پوسته سخت شکلاتی پوشانده شده‌است. آنها در قرن نوزدهم در دانمارک اختراع شدند.[۱] آنها همچنین به عنوان کیک چای شکلاتی شناخته می‌شوند.[۲][۳]

انواع ملی[ویرایش | ویرایش مبدأ]

روسیه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

زفیر با روکش شکلاتی

زفیر (روسی: зефи́р همچنین ممکن است زفیر یا زفیر نوشته شود) از پوره میوه و توت با شکر اضافه شده و سفیده تخم مرغ زده شده تهیه می‌شود. معمولاً در کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق تولید و فروخته می‌شود.[۴] این دستور ادغام پاستیلای سنتی روسی با مرنگ فرانسوی است. فرم معمولاً شبیه مرنگ سنتی است. با این حال، برخلاف مرنگ تجاری، هرگز ترد نیست. هر دو نوع خالص و روکش شکلاتی رایج هستند. برخلاف سایر قنادی‌ها از این نوع، پایه بیسکویتی ندارد.[۵]

کلمبیا[ویرایش | ویرایش مبدأ]

در کلمبیا و اکوادور، آن را Beso de Negra (بوسه زن سیاه‌پوست) یا " Chocmelo " می‌نامند، که یک پورمانتو از شکلات و ماسملو (مارشملو) است. در سال ۲۰۲۰، در جریان اعتراضات جورج فلوید، نستله اعلام کرد نام قنادی را تغییر می‌دهد و تصویر زنی سیاه‌پوست با شانه‌های برهنه و لباس رنگارنگ را از روی بسته‌بندی آن حذف می‌کند. [persian-alpha ۱][۷][۶][۸]

اروگوئه[ویرایش | ویرایش مبدأ]

این شکلات در اروگوئه به عنوان «ریکاردیتو» شناخته می‌شود.

استرالیا[ویرایش | ویرایش مبدأ]

در استرالیا آرنوت نوعی غذای مارشمالو با روکش شکلاتی است که در انواع شیری و شکلات تلخ موجود است و از نظر ظاهری شبیه به کیک چای است.[۹][۱۰][۱۱][۱۲]

[[

]]

ایران[ویرایش | ویرایش مبدأ]

در ایران این یک خوراکی محبوب برای کودکان محسوب می‌شود. نسخه محلی با چندین برند فروخته می‌شود که بستنی ظفر حدود 50 سال است که این محصول را به صورت حرفه ای در شکل های مختلف و بسته بندی های زیبا تولید میکند www.zafardairy.com که همه آنها معمولاً بستنی زمستانی نامیده می‌شوند.[۱۳][۱۴]

کشورهای شام[ویرایش | ویرایش مبدأ]

در کشورهای شام مانند سوریه، لبنان، فلسطین و اردن از لحاظ تاریخی به آن (عربی: راس العبد) راس العابد گفته می‌شود اما از آن زمان به سامبو تغییر نام داده‌است.[۱۵][۱۶]در لبنان، یک نوع محلی در دهه ۱۹۵۰ با نام راس العبد (سر برده) توسط گندور به فروش رفت.[۱۷][۱۸][۱۹][۲۰]

منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  1. "Israelis consume 50 million 'krembos' every year". The Jerusalem Post | JPost.com. Archived from the original on 11 April 2023. Retrieved 8 May 2023.
  2. "Les inventions québécoises: certaines sont étonnantes!".
  3. "Dare Foods".
  4. ГОСТ-6441-96, Изделия кондитерские пастильные, общие технические условия بایگانی‌شده در ۱۰ ژوئن ۲۰۱۹ توسط Wayback Machine (Interstate Standard 6441-96, Pastila type confectionery. General specifications)
  5. "Munchmallow Classic - Fabrika biskvita Jaffa DOO". Jaffa.rs. Archived from the original on 22 January 2018. Retrieved 22 January 2018.
  6. ۶٫۰ ۶٫۱ "Clorox y Nestlé cambian imágenes de 'Blanquita' de Límpido y Beso de Negra por considerarlas inapropiadas". 19 June 2020. Archived from the original on 4 July 2020. Retrieved 9 July 2020.
  7. Martinez, Natalia. "El dulce colombiano que cambiará de nombre para evitar racismo". Publimetro Colombia. Archived from the original on 6 July 2020. Retrieved 6 July 2020.
  8. "Nestle Pulls Beso de Negra, Red Skins Candy in Racial Review". BloombergQuint. Archived from the original on 6 July 2020. Retrieved 6 July 2020.
  9. "Teta de nega". Globo. Archived from the original on 19 November 2018. Retrieved 19 November 2018.
  10. "שטראוס מכריזה רשמית על פתיחת עונת הקרמבו". News1.co.il. Archived from the original on 30 October 2016. Retrieved 30 October 2016.
  11. "קרמבו - כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול". Kanisrael.co.il. Archived from the original on 30 October 2016. Retrieved 30 October 2016.
  12. "10 Things you don't know about a krembo" (به عبری). Yedioth Ahronoth. 7 November 2003. Archived from the original on 12 March 2007. Retrieved 20 January 2007.
  13. Mallow puffs advertisement 2006 (به انگلیسی), archived from the original on 3 May 2020, retrieved 26 January 2020
  14. مارشمالو با روکش شکلاتی در ایران. «شکلات تبلیغاتی». دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۱۱-۲۵.
  15. "Krembo". Ccooksinfo.com. Archived from the original on 22 February 2014. Retrieved 15 February 2014.
  16. "Calls to Re-brand the Popular Middle Eastern Snack with 'the Racist Name'". Archived from the original on 27 August 2022. Retrieved 27 August 2022.
  17. "Gandour". Gandour.com. Archived from the original on 23 January 2018. Retrieved 22 January 2018.
  18. "שטראוס מכריזה רשמית על פתיחת עונת הקרמבו". News1.co.il. Archived from the original on 30 October 2016. Retrieved 30 October 2016.
  19. "קרמבו - כל מה שרצית לדעת ולא העזת לשאול". Kanisrael.co.il. Archived from the original on 30 October 2016. Retrieved 30 October 2016.
  20. "10 Things you don't know about a krembo" (به عبری). Yedioth Ahronoth. 7 November 2003. Archived from the original on 12 March 2007. Retrieved 20 January 2007.

پانویس[ویرایش | ویرایش مبدأ]


خطای یادکرد: برچسب <ref> برای گروهی به نام «persian-alpha» وجود دارد، اما برچسب متناظر با <references group="persian-alpha"/> یافت نشد.