آبدوغ: تفاوت میان نسخهها
جز ربات: انتقال رده به درخواست AKhaleghizadeh از رده:نوشیدنیهای غیر الکلی به رده:نوشیدنیهای غیرالکلی |
برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه |
||
(۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد) | |||
خط ۱: | خط ۱: | ||
[[پرونده:Buttermilk-(right)-and-Milk-(left).jpg|بندانگشتی|270px|چپ|آبدوغ در سمت راست، شیر در سمت چپ.]] | [[پرونده:Buttermilk-(right)-and-Milk-(left).jpg|بندانگشتی|270px|چپ|آبدوغ در سمت راست، شیر در سمت چپ.]] | ||
'''آبدوغ''' یا '''پسآب کره''' گونهای نوشیدنی است که پس از گرفتن [[کره (لبنیات)|کره]] از [[شیر (خوراکی)|شیر]] یا [[خامه]] بهدست میآید. | '''آبدوغ''' یا '''پسآب کره''' گونهای [[نوشیدنی]] است که پس از گرفتن [[کره (لبنیات)|کره]] از [[شیر (خوراکی)|شیر]] یا [[خامه]] بهدست میآید. | ||
آبدوغ همچنین به نوعی نوشیدنی تهیه شده از شیر [[تخمیر|تخمیر شده]] گفته میشود که معمولاً در مناطق گرمسیری (چون [[خاورمیانه]]، [[پاکستان]]، [[هند]]، یا [[ایالتهای جنوبی آمریکا|جنوب آمریکا]]) که در آنجا شیر تازه خیلی زود ترش میشود، تهیه میکنند. آبدوغ حتی در مناطق سردسیری چون [[اسکاندیناوی]] و [[هلند]] نیز نوشیدنی محبوبی است. | آبدوغ همچنین به نوعی نوشیدنی تهیه شده از شیر [[تخمیر|تخمیر شده]] گفته میشود که معمولاً در مناطق گرمسیری (چون [[خاورمیانه]]، [[پاکستان]]، [[هند]]، یا [[ایالتهای جنوبی آمریکا|جنوب آمریکا]]) که در آنجا شیر تازه خیلی زود ترش میشود، تهیه میکنند. آبدوغ حتی در مناطق سردسیری چون [[اسکاندیناوی]] و [[هلند]] نیز نوشیدنی محبوبی است. | ||
خط ۳۰: | خط ۳۰: | ||
[http://www.loghatnaameh.com/dehkhodaworddetail-f60ecdfb26ea4d74aacfd401314e1e88-fa.html آبدوغ، لغتنامه دهخدا] | [http://www.loghatnaameh.com/dehkhodaworddetail-f60ecdfb26ea4d74aacfd401314e1e88-fa.html آبدوغ، لغتنامه دهخدا] | ||
{{شیر}} | {{شیر}} | ||
{{غذاها و شیرینیها و خوراکیهای سنتی ایرانی}} | {{غذاها و شیرینیها و خوراکیهای سنتی ایرانی}} | ||
{{دادههای کتابخانهای}} | {{دادههای کتابخانهای}} | ||
[[رده:آشپزی ایرلند شمالی]] | [[رده:آشپزی ایرلند شمالی]] |
نسخهٔ کنونی تا ۳۱ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۶:۳۳
آبدوغ یا پسآب کره گونهای نوشیدنی است که پس از گرفتن کره از شیر یا خامه بهدست میآید.
آبدوغ همچنین به نوعی نوشیدنی تهیه شده از شیر تخمیر شده گفته میشود که معمولاً در مناطق گرمسیری (چون خاورمیانه، پاکستان، هند، یا جنوب آمریکا) که در آنجا شیر تازه خیلی زود ترش میشود، تهیه میکنند. آبدوغ حتی در مناطق سردسیری چون اسکاندیناوی و هلند نیز نوشیدنی محبوبی است.
آب دوغ همچنین به یک فراورده لبنی تخمیر شده از شیر گاو گفته میشود که در اثر افزودن باکتریهایی مانند لاکتوباسیلوس به شیر و تولید اسید لاکتیک، شیر ترش شده باشد.
فرآوری[ویرایش | ویرایش مبدأ]
آبدوغ فراوردهٔ شیری تخمیری بسیار قدیمی است که نوع سنتی آن در واقع فراوردهٔ جانبی فرایند تولید کره میباشد، امروزه اغلب همانند روش تولید ماستهای نوشیدنی تولید میشود. نوع سنتی آبدوغ به دلیل محتوای بالای یونهای کلسیم و لیپیدهای فسفرینه اغلب دارای طعم بد و نامطلوب اکسیداتیوی است و بدین جهت امروزه آبدوغ را با افزودن باکتریهای لاکتیکی به شیر و هم زدن و نگهداری در دمای حدود ۲۵ و سپس خنک کردن تهیه میکنند.
واژهٔ آب دوغ در فرهنگ معین[ویرایش | ویرایش مبدأ]
جستارهای وابسته[ویرایش | ویرایش مبدأ]
منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
ویکیپدیای انگلیسی، دسترسی ۴ مارس ۲۰۱۱
شرکت صنایع شیر ایران، خبرگزاری صنایع غذایی ایران
درب ضد سرقت بایگانیشده در ۲۰۲۲-۱۰-۲۴ توسط Wayback Machine