شربت روحافزا: تفاوت میان نسخهها
جز ۱ نسخه واردشده |
جز The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles). |
||
خط ۱: | خط ۱: | ||
[[پرونده:Eine Flasche Rooh Afza.JPG|بندانگشتی]] | [[پرونده:Eine Flasche Rooh Afza.JPG|بندانگشتی]] | ||
'''شربت روحافزا''' نخستین بار سال ۱۹۰۶ در [[قاضیآباد (هند)|قاضیآبادِ]] هند ساخته و اندکی بعد در [[دهلی قدیم]] عرضه شد. در حال حاضر این نوشیدنی توسط شرکتهایی از [[هند]]، [[پاکستان]] و [[بنگلادش]] تولید میشود و نوشیدن آن در ماه رمضان و موقع افطار معمول است. | '''شربت روحافزا''' نخستین بار سال ۱۹۰۶ در [[قاضیآباد (هند)|قاضیآبادِ]] هند ساخته و اندکی بعد در [[دهلی قدیم]] عرضه شد. در حال حاضر این [[نوشیدنی]] توسط شرکتهایی از [[هند]]، [[پاکستان]] و [[بنگلادش]] تولید میشود و نوشیدن آن در ماه رمضان و موقع افطار معمول است. | ||
== ترکیبات == | == ترکیبات == | ||
آب و شکر پایه اصلی این شریت است. بیش از ۷۰ درصد ترکیب این شربت را شکر تشکیل میدهد. دیگر مواد تشکیل دهنده عبارتند از: | آب و شکر پایه [[اصلی]] این شریت است. بیش از ۷۰ درصد ترکیب این شربت را شکر تشکیل میدهد. دیگر مواد تشکیل دهنده عبارتند از: | ||
* دانه برخی گیاهان مثل [[خرفه]]، [[انگور]] یا [[کشمش]] و لیلی اروپایی. | * دانه برخی گیاهان مثل [[خرفه]]، [[انگور]] یا [[کشمش]] و لیلی اروپایی. | ||
* [[میوه]]هایی مثل [[پرتقال]]، [[نارنج]]، [[آناناس]]، [[سیب]]، [[توت فرنگی]]، [[تمشک]]، [[شاهتوت]] و میوههای جنگلی. | * [[میوه]]هایی مثل [[پرتقال]]، [[نارنج]]، [[آناناس]]، [[سیب]]، [[توت فرنگی]]، [[تمشک]]، [[شاهتوت]] و میوههای جنگلی. |
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۱۱
شربت روحافزا نخستین بار سال ۱۹۰۶ در قاضیآبادِ هند ساخته و اندکی بعد در دهلی قدیم عرضه شد. در حال حاضر این نوشیدنی توسط شرکتهایی از هند، پاکستان و بنگلادش تولید میشود و نوشیدن آن در ماه رمضان و موقع افطار معمول است.
ترکیبات[ویرایش | ویرایش مبدأ]
آب و شکر پایه اصلی این شریت است. بیش از ۷۰ درصد ترکیب این شربت را شکر تشکیل میدهد. دیگر مواد تشکیل دهنده عبارتند از:
- دانه برخی گیاهان مثل خرفه، انگور یا کشمش و لیلی اروپایی.
- میوههایی مثل پرتقال، نارنج، آناناس، سیب، توت فرنگی، تمشک، شاهتوت و میوههای جنگلی.
- سبزیجاتی مثل اسفناج، هویج، نعنا.
- ریشههایی مثل وتیور.
- رنگ خوراکی قرمز.
آمادهسازی[ویرایش | ویرایش مبدأ]
برای تهیه این نوشیدنی، به یک لیوان آب یا شیر سرد دو قاشق غذاخوری شربت اضافه میکنند و با یخ سرو میکنند.
منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Rooh Afza». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۷ ژوئیهٔ ۲۰۲۳.