دوبل اسپرسو (Double Espresso): تفاوت میان نسخهها
بدون خلاصۀ ویرایش برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه ویرایشگر دیداری |
بدون خلاصۀ ویرایش برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه ویرایشگر دیداری |
||
خط ۸: | خط ۸: | ||
[[پرونده:Linea_doubleespresso.jpg|پیوند=https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:Linea_doubleespresso.jpg|جایگزین=دبل اسپرسو|بندانگشتی|262x262پیکسل|دو شات اسپرسو در حال عصاره گیری با اسپرسو صنعتی]] | [[پرونده:Linea_doubleespresso.jpg|پیوند=https://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%BE%D8%B1%D9%88%D9%86%D8%AF%D9%87:Linea_doubleespresso.jpg|جایگزین=دبل اسپرسو|بندانگشتی|262x262پیکسل|دو شات اسپرسو در حال عصاره گیری با اسپرسو صنعتی]] | ||
برای درست کردن دوبل اسپرسو، حدود 14 تا 18 گرم قهوه آسیابشده استفاده میشود (تقریباً دو برابر مقدار اسپرسوی معمولی). آب داغ با فشار زیاد (حدود 9 بار) از این مقدار قهوه عبور میکند و در حدود 60 میلیلیتر اسپرسو به دست میآید. زمان استخراج، مشابه اسپرسوی معمولی، حدود 25 تا 30 ثانیه است. | برای درست کردن دوبل اسپرسو، حدود 14 تا 18 گرم قهوه آسیابشده استفاده میشود (تقریباً دو برابر مقدار اسپرسوی معمولی). آب داغ با فشار زیاد (حدود 9 بار) از این مقدار قهوه عبور میکند و در حدود 60 میلیلیتر اسپرسو به دست میآید. زمان استخراج، مشابه اسپرسوی معمولی، حدود 25 تا 30 ثانیه است. | ||
{{Infobox nutritional value|name=Coffee, brewed, espresso, restaurant-prepared|kJ=8.4|carbs=0.|fat=0.2|protein=0.1|magnesium_mg=80|riboflavin_mg=0.2|niacin_mg=5.2|water=97.8 g|opt1n=Theobromine|opt1v=0 mg|opt2n=Caffeine|opt2v=212 mg|note=[https://fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/171891/nutrients Link to Full USDA Nutrient Report]}} | |||
== ویژگیهای طعمی == | == ویژگیهای طعمی == |
نسخهٔ ۳ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۵۰
برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. |
دوبل اسپرسو (Double Espresso) یک نوشیدنی قهوه پرقدرت است که از دو شات اسپرسو تشکیل شده است. اسپرسو نوعی قهوه غلیظ است که با فشار بالای آب داغ از میان دانههای قهوه آسیابشده تهیه میشود. در دوبل اسپرسو، بهجای یک شات، دو شات اسپرسو بهطور همزمان تهیه میشود، که باعث افزایش مقدار قهوه، غلظت، و میزان کافئین آن میشود.
گونه | داغ |
---|---|
خاستگاه | ایتالیا |
آغاز تولید | ۱۹۰۱ |
رنگ | سیاه |
نحوه تهیه اسپرسو
برای درست کردن دوبل اسپرسو، حدود 14 تا 18 گرم قهوه آسیابشده استفاده میشود (تقریباً دو برابر مقدار اسپرسوی معمولی). آب داغ با فشار زیاد (حدود 9 بار) از این مقدار قهوه عبور میکند و در حدود 60 میلیلیتر اسپرسو به دست میآید. زمان استخراج، مشابه اسپرسوی معمولی، حدود 25 تا 30 ثانیه است.
ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) | |
---|---|
انرژی | ۸٫۴ کیلوژول (۲٫۰ کیلوکالری) |
0. | |
0.2 | |
0.1 | |
ویتامینها | درصد ارزش روزانه |
(B۲) | ۱۷٪ 0.2 میلیگرم |
نیاسین (B۳) | ۳۵٪ 5.2 میلیگرم |
مواد معدنی | مقدار درصد ارزش روزانه |
منیزیم | ۲۳٪ 80 میلیگرم |
دیگر اجزاء | مقدار |
آب | 97.8 g |
Theobromine | 0 mg |
Caffeine | 212 mg |
| |
†درصدهای تقریبی ارائه شده برای افراد بزرگسال از روی مرجع مصرف رژیم غذایی هستند. |
ویژگیهای طعمی
دوبل اسپرسو نسبت به اسپرسوی معمولی طعم قویتر، غلیظتر، و تلختری دارد. با وجود تلخی بیشتر، به دلیل فرآیند مناسب استخراج، ممکن است طعمهای شیرین طبیعی و لطیف قهوه نیز بهتر نمایان شوند. این نوشیدنی برای افرادی که به دنبال طعم خالص و قوی قهوه هستند، بسیار مناسب است.
تفاوت با اسپرسوی معمولی
تفاوت اصلی بین دوبل اسپرسو و اسپرسوی معمولی در مقدار قهوه و حجم نهایی نوشیدنی است. اسپرسوی معمولی تنها یک شات قهوه است که حدود 30 میلیلیتر حجم دارد، در حالی که دوبل اسپرسو از دو شات تهیه شده و حدود 60 میلیلیتر حجم دارد. این به معنی افزایش دو برابری کافئین و غلظت قهوه است.
محبوبیت و کاربردها
دوبل اسپرسو یک انتخاب محبوب در میان دوستداران قهوه است و معمولاً بهصورت خالص مصرف میشود. همچنین از آن بهعنوان پایهای برای تهیه نوشیدنیهای دیگر مانند لاته، کاپوچینو، ماکیاتو و بسیاری از انواع قهوههای ترکیبی استفاده میشود.
جمعبندی
دوبل اسپرسو یک نوشیدنی قهوه قوی و پرانرژی است که برای افرادی مناسب است که به دنبال طعمی خالصتر و کافئین بیشتری هستند. این نوشیدنی ساده اما تأثیرگذار به دلیل غلظت و طعم برجستهاش، در میان دوستداران قهوه محبوبیت زیادی دارد.