آیس کافی: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی باریستا
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه ویرایشگر دیداری
بدون خلاصۀ ویرایش
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه ویرایشگر دیداری
خط ۱: خط ۱:
[[File:Blue Bottle, Kyoto Style Ice Coffee (5909775445).jpg|thumb|یخ قهوه به سبک کیوتو سرو می‌شود. آب با دمای اتاق به مدت ۸ ساعت روی  قهوه آسیاب‌شده چکانده می‌شود و سپس روی یخ رقیق می‌شود.]]
[[File:Blue Bottle, Kyoto Style Ice Coffee (5909775445).jpg|thumb|یخ قهوه به سبک کیوتو سرو می‌شود. آب با دمای اتاق به مدت ۸ ساعت روی  قهوه آسیاب‌شده چکانده می‌شود و سپس روی یخ رقیق می‌شود.]]


'''آیس کافی''' (از {{lang-en|Ice coffee}}، به معنی «قهوهٔ یخی») یا '''کافه گلاسه''' (از {{lang-fr|café glacé}}) یا '''یخ‌قهوه''' (مصوب [[فرهنگستان زبان و ادب فارسی]])<ref>{{یادکرد فرهنگستان | مصوب=یخ‌قهوه | بیگانه=iced coffee, ice coffee | بیگانه در فارسی= | حوزه=علوم و فنّاوری غذا | دفتر=دهم | بخش=فارسی | سرواژه=یخ‌قهوه}}</ref> یک نوشیدنی قهوهٔ سرد است مانند [[کافه موکا]] و [[کافه لاته]].
'''آیس کافی''' (از {{lang-en|Ice coffee}}، به معنی «قهوهٔ یخی») یا '''کافه گلاسه''' (از {{lang-fr|café glacé}}) یا '''یخ‌قهوه''' (مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی)<ref>{{یادکرد فرهنگستان | مصوب=یخ‌قهوه | بیگانه=iced coffee, ice coffee | بیگانه در فارسی= | حوزه=علوم و فنّاوری غذا | دفتر=دهم | بخش=فارسی | سرواژه=یخ‌قهوه}}</ref> یک نوشیدنی قهوهٔ سرد است مانند [[کافه موکا]] و [[کافه لاته]].


== در کشورها ==
== در کشورها ==
=== تایلند ===
=== تایلند ===
در [[تایلند]] این نوشیدنی با قهوه سیاه و شیرین، خامه غلیظ و [[هل سبز]] تهیه می‌شود. آیس کافی تایلندی گاهی با خامه فُرم‌گرفته و کمی پودر [[دارچین]] یا بادیان و وانیل سرو می‌شود. این نوشیدنی در رستوران‌های تایلندی بعد از غذاهای تند سفارش داده می‌شود و طرفدار دارد.
در تایلند این نوشیدنی با قهوه سیاه و شیرین، خامه غلیظ و هل سبز تهیه می‌شود. آیس کافی تایلندی گاهی با خامه فُرم‌گرفته و کمی پودر دارچین یا بادیان و وانیل سرو می‌شود. این نوشیدنی در رستوران‌های تایلندی بعد از غذاهای تند سفارش داده می‌شود و طرفدار دارد.


== منابع ==
== منابع ==

نسخهٔ ‏۳ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۹:۱۶

یخ قهوه به سبک کیوتو سرو می‌شود. آب با دمای اتاق به مدت ۸ ساعت روی قهوه آسیاب‌شده چکانده می‌شود و سپس روی یخ رقیق می‌شود.

آیس کافی (از انگلیسی: Ice coffee، به معنی «قهوهٔ یخی») یا کافه گلاسه (از فرانسوی: café glacé) یا یخ‌قهوه (مصوب فرهنگستان زبان و ادب فارسی)[۱] یک نوشیدنی قهوهٔ سرد است مانند کافه موکا و کافه لاته.

در کشورها

تایلند

در تایلند این نوشیدنی با قهوه سیاه و شیرین، خامه غلیظ و هل سبز تهیه می‌شود. آیس کافی تایلندی گاهی با خامه فُرم‌گرفته و کمی پودر دارچین یا بادیان و وانیل سرو می‌شود. این نوشیدنی در رستوران‌های تایلندی بعد از غذاهای تند سفارش داده می‌شود و طرفدار دارد.

منابع

  1. «یخ‌قهوه» [علوم و فنّاوری غذا] هم‌ارزِ «iced coffee, ice coffee»؛ منبع: گروه واژه‌گزینی. جواد میرشکاری، ویراستار. دفتر دهم. فرهنگ واژه‌های مصوب فرهنگستان. تهران: انتشارات فرهنگستان زبان و ادب فارسی. شابک ۹۷۸-۶۰۰-۶۱۴۳-۳۴-۷ (ذیل سرواژهٔ یخ‌قهوه)