ویکی باریستا:آیا می‌دانستید که...؟/۲۰۲۴/هفته ۳۹: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی باریستا
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
 
خط ۱: خط ۱:
ویکی باریستا:آیا می‌دانستید که...؟/۲۰۲۴/هفته ۳۹
'''ویکی باریستا:آیا می‌دانستید که...؟/۲۰۲۴/هفته ۳۹
قهوه یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌های جهان است که از دانه‌های میوه گیاهی به نام کافئا (Coffea) تهیه می‌شود. این گیاه بومی مناطق گرمسیری آفریقا، به‌ویژه اتیوپی است، اما امروزه در بسیاری از کشورهای جهان کشت می‌شود. قهوه به دلیل داشتن کافئین، ماده‌ای محرک که باعث افزایش انرژی و هشیاری می‌شود، محبوبیت زیادی دارد و نقش مهمی در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف ایفا می‌کند.
'''قهوه یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌های جهان است که از دانه‌های میوه گیاهی به نام کافئا (Coffea) تهیه می‌شود. این گیاه بومی مناطق گرمسیری آفریقا، به‌ویژه اتیوپی است، اما امروزه در بسیاری از کشورهای جهان کشت می‌شود. قهوه به دلیل داشتن کافئین، ماده‌ای محرک که باعث افزایش انرژی و هشیاری می‌شود، محبوبیت زیادی دارد و نقش مهمی در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف ایفا می‌کند.
[[پرونده:Latte and dark coffee.jpg|بندانگشتی]]دو نوع اصلی از دانه‌های قهوه که بیشترین مصرف را دارند عبارتند از:
 
• قهوه عربیکا (Arabica): این نوع قهوه که از گیاه Coffea arabica به دست می‌آید، طعم ملایم‌تر و شیرین‌تری دارد. بیشتر در ارتفاعات بالا کشت می‌شود و نسبت به گونه‌های دیگر قیمت بالاتری دارد.
 
• قهوه روبوستا (Robusta): از گیاه Coffea canephora تهیه می‌شود و به دلیل طعم تلخ‌تر و میزان کافئین بیشتر، معمولاً در اسپرسوها و قهوه‌های ارزان‌تر استفاده می‌شود. روبوستا در برابر شرایط سخت‌تر مقاوم‌تر است و بیشتر در مناطق کم‌ارتفاع رشد می‌کند.

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۰۸

ویکی باریستا:آیا می‌دانستید که...؟/۲۰۲۴/هفته ۳۹ قهوه یکی از پرمصرف‌ترین نوشیدنی‌های جهان است که از دانه‌های میوه گیاهی به نام کافئا (Coffea) تهیه می‌شود. این گیاه بومی مناطق گرمسیری آفریقا، به‌ویژه اتیوپی است، اما امروزه در بسیاری از کشورهای جهان کشت می‌شود. قهوه به دلیل داشتن کافئین، ماده‌ای محرک که باعث افزایش انرژی و هشیاری می‌شود، محبوبیت زیادی دارد و نقش مهمی در فرهنگ‌ها و جوامع مختلف ایفا می‌کند.

دو نوع اصلی از دانه‌های قهوه که بیشترین مصرف را دارند عبارتند از:

• قهوه عربیکا (Arabica): این نوع قهوه که از گیاه Coffea arabica به دست می‌آید، طعم ملایم‌تر و شیرین‌تری دارد. بیشتر در ارتفاعات بالا کشت می‌شود و نسبت به گونه‌های دیگر قیمت بالاتری دارد.

• قهوه روبوستا (Robusta): از گیاه Coffea canephora تهیه می‌شود و به دلیل طعم تلخ‌تر و میزان کافئین بیشتر، معمولاً در اسپرسوها و قهوه‌های ارزان‌تر استفاده می‌شود. روبوستا در برابر شرایط سخت‌تر مقاوم‌تر است و بیشتر در مناطق کم‌ارتفاع رشد می‌کند.