گوشت خوک

از ویکی باریستا
نسخهٔ تاریخ ‏۲۵ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۳:۲۷ توسط wiki>Dexbot (واگردانی خودکار خرابکاری بر پایه امتیاز خرابکاری. واگردانی اشتباه ربات را همراه با پیوند تفاوت در کاربر:Dexbot/گزارش اشتباه اعلام کنید. همچنین توصیه میشود حساب کاربری بسازید.)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

گوشت خوک، گوشت خوک اهلی است که در پخت‌وپز مورد استفاده قرار می‌گیرد. گوشت خوک ۳۸ درصد کلّ پروتئین مصرفی روزانه در جهان را تشکیل می‌دهد.[۱] در سال ۲۰۰۶ حدود ۱۰۰ میلیون تن گوشت خوک مصرف شده که بیشترین میزان مصرف آن در کشور چین بوده‌است.[۲]

آغاز مصرف گوشت خوک به ۹۰۰۰ سال پیش بازمی‌گردد.[۳] گوشت خوک در یهودیت و اسلام حرام است. فروش گوشت خوک در بیشتر کشورهای اسلامی ممنوع یا شدیداً محدود است.

گوشت خوک در ادیان

گوشت خوک از نظر اسلام و یهودیت حرام است. برای مثال: «قُلْ لَا أَجِدُ فِی مَا أُوحِیَ إِلَیَّ مُحَرَّمًا عَلَیٰ طَاعِمٍ یَطْعَمُهُ إِلَّا أَنْ یَکُونَ مَیْتَةً أَوْ دَمًا مَسْفُوحًا أَوْ لَحْمَ خِنْزِیرٍ فَإِنَّهُ رِجْسٌ أَوْ فِسْقًا أُهِلَّ لِغَیْرِ اللَّهِ بِهِ ۚ فَمَنِ اضْطُرَّ غَیْرَ بَاغٍ وَلَا عَادٍ فَإِنَّ رَبَّکَ غَفُورٌ رَحِیمٌ» سوره انعام آیه ۱۴۵ بگو: در احکامی که به من وحی شده من چیزی را که برای خورندگان طعام حرام باشد نمی‌یابم جز آنکه مرده باشد یا خون ریخته (جهنده) یا گوشت خوک که پلید است یا حیوانی که بدون ذکر نام خدا از روی فسق و نافرمانی ذبح کنند. و (در همین‌ها که حرام شده) هرگاه کسی به خوردن آنها مجبور گردید صرف کند، در صورتی که از روی لذت، و از راه تعدی (از فرمان خدا) ، همانا خدای تو بسیار بخشنده و مهربان است.[۴]

میزان مصرف جهانی گوشت خوک در سال ۲۰۱۵ میلادی

ردیف کشور/منطقه تن متریک (میلیون) سرانه مصرف (کیلوگرم)
۱ جمهوری خلق چین ۵0٫۵ ۴۰
۲ اتحادیه اروپا ۲۰۰۴ ۲۰٫۱ ۴۳٫۹
۳ ایالات متحده آمریکا ۹ ۲۹
۴ روسیه ۲٫۶ ۱۸٫۱
۵ ژاپن ۲٫۵ ۱۹٫۸
دیگر کشورها ۱۲٫۲
جمع کل جهانی ۹۸٫۹
Source: Foreign Agricultural Service, preliminary data for 2006

جستارهای وابسته

منابع

  1. Food for Thought: Global Food Trends
  2. "Livestock and Poultry: World Markets and Trade. بایگانی‌شده در ۲۸ سپتامبر ۲۰۰۷ توسط Wayback Machine دپارتمان کشاورزی آمریکا
  3. Safety of Fresh Pork...from Farm to Table بایگانی‌شده در ۵ اکتبر ۲۰۰۸ توسط Wayback Machine United States Department of AgricultureFood Safety and Inspection Service
  4. http://www.livestrong.com/art[پیوند مرده] icle/522101-disadvantages-of-pork/

پیوند به بیرون