گلاب‌گیری

نسخهٔ تاریخ ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۲۰ توسط Wiki (بحث | مشارکت‌ها) (The LinkTitles extension automatically added links to existing pages (https://github.com/bovender/LinkTitles).)
(تفاوت) → نسخهٔ قدیمی‌تر | نمایش نسخهٔ فعلی (تفاوت) | نسخهٔ جدیدتر ← (تفاوت)

گلاب‌گیری مراسمی است که هر سال در ۱۴ استان ایران به صورت عمده از اوایل اردیبهشت تا اواخر خرداد (بر اساس شرایط آب و هوایی) و اقلیمی برگزار می‌شود. معروف‌ترین گلاب در جهان گلاب کاشان است.

گلاب‌گیری
دیگ‌های سنتی گلابگیری
تاریخ۱ اردیبهشت تا ۲۵ خرداد هر سال
مکاناستان‌های مختلف ایران
گل سرخ (گل محمدی)

شروع آیین گلابگیری در ایران در ابتدای اردیبهشت است و گلابگیران شهر میمند فارس در ۹۰ کیلومتری جنوب شرقی شیراز به دلیل شرایط آب‌وهوایی همه ساله آغازگر مراسم گلاب‌گیری در ایران هستند و همه‌ساله جشنواره گل و گلاب در میمند فارس از اوایل اردیبهشت آغاز می‌شود و نهایتاً پیش از رسیدن به پایان اردیبهشت کار برداشت گل سرخ محمدی و گلاب‌گیری نیز به پایان می‌رسد.

آیین گل‌چینی و گلاب‌گیری و جشنواره گل و گلاب میمند سالیانه حدود ۲ میلیون نفر گردشگر را از سراسر کشور به ویژه استانهای جنوبی به این شهر می‌کشاند.

آیین گلاب‌گیری در سایر مناطق کشور از جمله شهرستان داراب و بخش‌های مختلف شهرستان کاشان همچون نوش آبادوقمصر و نیاسر و روستای ده‌آباد از توابع شهرستان نطنز و شهر سمنان و شهر بادرود نیز جریان دارد.[۱]

در این مراسم که سالانه بیش از یک میلیون نفر گردشگر به خود جذب می‌کند، از گل‌های سرخی که در این مناطق کاشته شده‌اند، گلاب تهیه می‌شود. در کارگاه‌های گلاب‌گیری شهرستان کاشان سالانه پانزده هزار تن گلاب سنگین تولید می‌شود.[۲][۳]

روز گلابگیری ویرایش

در سال ۱۴۰۲ بنا به مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ۲۰ اردیبهشت به عنوان «روز گل محمدی و گلاب» در تقویم ملی ثبت خواهد شد.

در این ایام، گل‌های محمدی در اوج زیبایی هستند و در هر گوشه ای از کاشان، عطر دل‌انگیز گلاب و گل محمدی استشمام می‌شود.

نگارخانه ویرایش

منابع ویرایش

  1. http://isna.ir/fa/news/93020805206
  2. «نسخه آرشیو شده». بایگانی‌شده از اصلی در ۸ دسامبر ۲۰۱۴. دریافت‌شده در ۶ دسامبر ۲۰۱۴.
  3. «کاشان آماده استقبال از گردشگران در فصل گلابگیری».