بورَک متشکل است از یک نوع خمیر نان یا شیرینی بنام خمیر فیلو و مواد گوناگونی که در داخل این خمیر قرار میگیرند. به آن بروکاس هم گفتهاند.
نامهای جایگزین | Börek |
---|---|
گونه | پای |
منطقه | آلبانی، ارمنستان، ایران، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، کرواسی، قبرس، یونان، عراق، اسرائیل، اردن، لبنان، شام، دولت فلسطین، صربستان، سوریه، تونس، ترکیه، الجزایر |
مواد اصلی | خمیر فیلو یا خمیر پای; پنیر، گوشت یا سبزیجات |
این نوع خوراکی در سرزمینهای عثمانی سابق رایج است. نام بورک از واژه فارسی بورک یا بوره آمدهاست.[۱]
در بندرعباس و سواحل شمالی خلیجفارس و دریای عمان نیز بورَک از نوعی سبزی خودرو در گندمزارها به نام «بجندک» تهیه میشود که با سیرداغ و پیازداغ مخلوط کرده و در خمیر کلوچه جای میدهند و در تنور میپزند.
جستارهای وابسته ویرایش
منابع ویرایش
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Börek». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۱۹ اکتبر ۲۰۱۷.
پیوند به بیرون ویرایش
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ [[commons:خطای لوآ در پودمان:WikidataIB در خط 506: attempt to index field 'wikibase' (a nil value).|بورک]] موجود است.
کتاب آشپزی ویکیکتاب یک دستور آشپزی در این رابطه دارد:
ردهها:
- صفحههای دارای خطاهای اسکریپتی
- صفحههای دارای خطای شیوهنامه الگو
- مقالههای دارای الگوی یادکرد-ویکی
- پیوند رده انبار از ویکیداده
- آشپزی آشوری
- آشپزی آلبانیایی
- آشپزی اردنی
- آشپزی ارمنستانی
- آشپزی استونیایی
- آشپزی اسرائیلی
- آشپزی اسلواک
- آشپزی اسلوونیایی
- آشپزی الجزایری
- آشپزی اوکراینی
- آشپزی ایرانی
- آشپزی بالکان
- آشپزی بلاروسی
- آشپزی بلغاری
- آشپزی تونسی
- آشپزی چکی
- آشپزی خاورمیانهای
- آشپزی روسی
- آشپزی رومانیایی
- آشپزی سوری
- آشپزی صربستانی
- آشپزی عثمانی
- آشپزی عراقی
- آشپزی فلسطینی
- آشپزی قبرسی
- آشپزی کردی
- آشپزی کرواتی
- آشپزی لبنانی
- آشپزی لتونیایی
- آشپزی لهستانی
- آشپزی لیبیایی
- آشپزی لیتوانیایی
- آشپزی مجاری
- آشپزی مراکشی
- آشپزی مصری
- آشپزی مقدونیه
- آشپزی مونتهنگروییها
- ترکیه
- شیرینی عربی
- شیرینی
- شیرینیهای ترکی
- شیرینیهای یونانی
- غذاهای آسیای مرکزی
- غذاهای شکمپر
- واژهها و عبارتهای ترکی
- آشپزی اتریشی
- آشپزی آلمانی
- آشپزی عربستان سعودی