تولید قهوه در اتیوپی (انگلیسی: Coffee production in Ethiopia) دارای سابقهٔ دیرینه است که قدمت آن به قرنها پیش بازمیگردد. منشأ اصلی گیاه قهوه عربیکا، از اتیوپی است.[۱] این گیاه، اکنون در نقاط مختلف دنیا در حال پرورش و روییدن است، اتیوپی حدود ۳ درصد از بازار جهانی قهوه را به خود اختصاص دادهاست. قهوه برای اقتصاد اتیوپی حائز اهمیت است؛ حدود ۶۰ درصد از عایدات خارج از کشور از صادرات قهوه میباشد، برآورد شدهاست که ۱۵ میلیون نفر از جمعیت این کشور برای امرار معاش، به برخی بخشهای تولید قهوه متکی است.[۱] در سال ۲۰۰۶، صادرات قهوه موجب درآمد زایی مبلغی معادل ۳۵۰ میلیون دلار،[۲] معادل ۳۴ درصد از کل مجموع درآمد صادراتی آن سال را، برای این کشور به ارمغان آورد.[۳]
پانویس ویرایش
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Coffee production in Ethiopia». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی، بازبینیشده در ۱۱ فوریه ۲۰۲۳.
منابع ویرایش
- ↑ ۱٫۰ ۱٫۱ Thomas P. Ofcansky, David H. Shinn (29 Mar 2004). Historical Dictionary of Ethiopia. Scarecrow Press. p. 92. ISBN 978-0-8108-6566-2.
- ↑ "CIA World Factbook". Central Intelligence Agency. Retrieved 20 July 2010.
- ↑ "CIA World Factbook". Central Intelligence Agency. Retrieved 20 July 2010.
پیوند به بیرون ویرایش
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ [[commons:خطای لوآ در پودمان:WikidataIB در خط 506: attempt to index field 'wikibase' (a nil value).|تولید قهوه در اتیوپی]] موجود است.