شیر چای
شیر چای نوعی نوشیدنی است که از ترکیب چای و شیر تهیه میشود و در فرهنگهای متفاوت انواع مختلفی دارد. این نوع نوشیدنی بسته به میزان هریک از دو ماده اصلی تشکیلدهنده آن، روش تهیه و اضافه کردن سایر مواد (مانند شکر، عسل یا نمک) انواع مختلفی دارد.[۱] پودر شیر چای فوری محصولی است که به صورت انبوه تولید میشود.[۲]
انواع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
انواع شیر چای عبارتند از:
- چای بریتانیایی که با شیر سرو میشود
- بابلتی، یا چای حبابی، با چای تایوانی درست میشود و در تایچونگ در دهه ۱۹۸۰ اختراع شد
- چای شیر برمهای با برگهای چای سیاه قوی دم میشود، و با شیر عسلی یا شیر تغلیظشده شیرین میشود و در میانمار رایج است.[۳] این نوشیدنی معمولاً در چایفروشیها سرو میشود و نخستین بار در زمان حکومت بریتانیا در برمه پدیدار شد[۴][۵]
- چای کامبریک، شیر گرم شیرین شدهاست که معمولاً مقدار کمی چای به آن اضافه میشود[۶]
- چای شیر به سبک هنگ کنگ، چای سیاه شیرین شده با شیر تبخیر شدهاست و منشأ آن به دوران استعمار بریتانیا در هنگ کنگ برمیگردد
- چای دود پاتی، به معنای «شیر و برگ چای»، در هند، پاکستان، نپال و بنگلادش نوشیده میشود
- ته تاریک، نوعی شیر چای رایج در مالزی و سنگاپور است
- سووتی تسای، یک شیر چای شور مغولی است
- شاهی حلیب، شیر چای یمنی است که بعد از جویدن قات سرو میشود
- چای ماسالا یک شیر چای ادویهدار است که در شبهقاره هند نوشیده میشود
- چای ایرانی، نوعی شیر چای است که با شیر خالص مخلوط با مأوا تهیه میشود و در کافههای ایرانی در حیدرآباد هند سرو میشود
- چای تایلندی، یک چای شیرین محبوب در آسیای جنوب شرقی است
- شیر چای سلطنتی، شرکت چای لیپتون این نوشیدنی را در سال ۱۹۶۵ در ژاپن اختراع کرد[۷]
- شیر چای دالگونا، شیر چای شیرین شده با دالگونای سنتی کرهای است[۸]
تخمین زده میشود که در تایلند به ازای هر نفر در ماه شش فنجان بابلتی مصرف میشود. در مالزی، سنگاپور، ویتنام و اندونزی سه فنجان بهازای هر نفر در ماه مصرف میشود.[۹]
منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- ↑ "Franchise battle stirring up Vietnamese milk tea market". VietNamNet. September 15, 2017. Archived from the original on 5 May 2021. Retrieved September 22, 2017.
- ↑ Zeng, Z.; Wang, J. (2010). Advances in Neural Network Research and Applications. Lecture Notes in Electrical Engineering. Springer Berlin Heidelberg. p. 894. ISBN 978-3-642-12990-2. Retrieved September 22, 2017.
- ↑ "Coffee and tea connect daily life of the locals". The Myanmar Times. 2018-01-30. Archived from the original on 22 January 2021. Retrieved 2021-01-16.
- ↑ "The Travelling Gourmet". Myanmar Times no.37. Archived from the original on 2007-09-27. Retrieved 2007-04-01.
- ↑ "The Rich Culture and Tradition of Tea in Myanmar". MVA (به انگلیسی). 2015-10-05. Retrieved 2021-01-16.
- ↑ "Definition of CAMBRIC TEA". www.merriam-webster.com.
- ↑ "royal milk tea". royal milk tea (به انگلیسی). 26 March 2014. Retrieved March 22, 2018.
{{cite web}}
: Unknown parameter|trans_title=
ignored (|trans-title=
suggested) (help) - ↑ "The real Dalgona coffee, in Korea | Eat Your World". eatyourworld.com. Retrieved 2020-04-30.
- ↑ Southeast Asia's bubble tea craze - The ASEAN Post, December 2019
برای مطالعهٔ بیشتر[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- "Milk-tea-flavored bottled water". Japan Today. Retrieved September 22, 2017.
پیوند به بیرون[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- پروندههای رسانهای مربوط به خطای لوآ در پودمان:Commons_link در خط 61: attempt to index field 'wikibase' (a nil value). در ویکیانبار