نان زمل
نان زِمِل (به انگلیسی: Semmel) یا رُل قیصر (به انگلیسی: Kaiser roll) یا رُل وینی (به انگلیسی: Vienna roll) نوعی از نانهای رلی است که در وین اتریش اختراع شد و باور براین است که نام خود را از امپراتور فرانس جوزف گرفتهاست.[۱]
این نان معمولاً یک رل گرد پوسته دار ساخته شده از آرد، مخمر، مالت و نمک است که سطح روین آن با الگویی چرخشی و هندسی از پنج بخش شکل گرفتهاست. پخت این نان هم به روش سنتی است و هم به روش مکانیزه صورت میگیرد.
با اینکه نان زمل از قدیم تاکنون در کشور اتریش یافت میشدهاست اما امروزه در کشورهای دیگری مانند ایالات متحده، لهستان، کانادا، اسلونی، کرواسی، ایتالیا، مجارستان و آلمان نیز محبوبیت دارد.[۲]
منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
- ↑ How To Shape Kaiser Rolls. Keiser University (Culinary arts). November 19, 2013. Event occurs at 0.06. Archived from the original on 2021-12-12. Retrieved January 20, 2021.
- ↑ List of traditional foods, entry No. 164 (به آلمانی) بایگانیشده در ۲۰۱۳-۱۱-۱۲ توسط Wayback Machine