پوره سیبزمینی: تفاوت میان نسخهها
جز ۱ نسخه واردشده برچسبها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه |
|
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۵۰
ویرایش
|
{{جعبه اطلاعات غذا |نام = دلمه |تصویر = |اندازه تصویر = <!-- میتوانید از ا |زیرنویس = |نام جایگزین = |گونه = |انواع = <!-- کیک، بیسکوئیت و ... --> |بخش = <!-- پیشغذا، غذای اصلی، دسر، اسنک، و غیره --> |کشور = |منطقه = |خوراک ملی = |سازنده = |سال = |کمترین مدت پخت = <!-- میتوانید از " |مدت پخت = " نیز استفاده کنید. --> |کمترین مدت پخت = <!-- میتوانید از " |مدت پخت۲ = " نیز استفاده کنید. --> |دمای ارائه = |مواد اصلی = |مواد فرعی = |مقدار ارائه = |کالری = |منبع کالری = |پروتئین = |چربی = |کربوهیدرات = |شاخص قندخون = |خوراکی مشابه = |اطلاعات دیگر = |بدون دستور پخت = |ویکیانبار = |بدون ویکیانبار = }}
پوره سیبزمینی غذایی است که از پوره کردن سیبزمینی پخته شده درست میشود. دستور پخت این غذا تا قبل از ۱۷۴۷ وجود نداشت و اولین بار در کتاب هنر آشپزی[۱] از هانا گلس دیده شد.[۲] پودر پوره سیبزمینی و فریز شدهٔ آن نیز در بازار موجود است.
مواد اولیه[ویرایش | ویرایش مبدأ]
استفاده از نوع «آردی» سیبزمینی معمولاً پیشنهاد میشود، هر چند سیبزمینیهای «مومی» نیز برای بافت متفاوتش استفاده میگردند. کره، روغن گیاهی، شیر یا خامه نیز برای بهتر کردن مزه و بافت اضافه شده و به سیبزمینیها نیز نمک، فلفل سیاه یا هر ادویه مورد علاقه زده میشود.[۳] چاشنیهای معمول که در این غذا استفاده میشوند عبارتاند از: سیر، پنیر، تکههای بیکن، خامه ترش، پیاز، خردل، ادویههایی چون جوز، گیاهان خرد شدهای چون جعفری و رومارن، شلغم سفید و واسابی.
منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]
خطای لوآ: bad argument #2 to 'title.new' (unrecognized namespace name 'درگاه').
- ↑ The Art of Cookery
- ↑ Smith, A. (2011) Potato: A Global History. London: Reaktion Books.
- ↑ Recipe for mashed potato
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Mashed potato». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی.
- صفحههای دارای آرگومان تکراری در فراخوانی الگو
- صفحههای دارای خطاهای اسکریپتی
- صفحههای دارای خطای شیوهنامه الگو
- مقالههایی که از الگوهای جعبه اطلاعات بدون ردیفهای داده استفاده میکنند
- پیوند رده انبار از ویکیداده
- مقالههای دارای الگوی یادکرد-ویکی
- آشپزی آلمانی
- آشپزی آمریکایی
- آشپزی استرالیایی
- آشپزی ایرلندی
- آشپزی بریتانیایی
- آشپزی بلژیکی
- آشپزی چکی
- آشپزی دانمارکی
- آشپزی سوئدی
- آشپزی فرانسوی
- آشپزی فنلاندی
- آشپزی لوکزامبورگی
- آشپزی لیتوانیایی
- آشپزی نروژی
- آشپزی هلندی
- آشپزی هندی
- خوراکیهای تهیهشده از سیبزمینی
- غذای روز شکرگزاری
- آشپزی نیوزیلندی