سیب‌زمینی شیرین: تفاوت میان نسخه‌ها

از ویکی باریستا
بدون خلاصۀ ویرایش
 
جز ۱ نسخه واردشده
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه ویرایش پیشرفتهٔ همراه
 
(بدون تفاوت)

نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۵۲

سیب‌زمینی شیرین
سیب‌زمینی شیرین{
رده‌بندی علمی
فرمانرو: گیاهان
(طبقه‌بندی‌نشده): گیاهان گلدار
(طبقه‌بندی‌نشده): دولپه‌ای‌های نو
(طبقه‌بندی‌نشده): آستریدها
راسته: بادنجان‌سانان
تیره: پیچکیان
سرده: نیلوفر پیچ
گونه: سیب‌زمینی شیرین
نام دوبخشی
Ipomoea batatas

خطای لوآ در پودمان:Taxonbar/candidate در خط 22: attempt to index field 'wikibase' (a nil value).

سیب‌زمینی شیرین (نام علمی: Ipomoea batatas) گیاهی گلدار متعلق به خانواده پیچکیاناست. داشتن، نشاسته بالا، مزه شیرین آن را به یک سیب زمینی ریشه‌ای مهم تبدیل کرده‌است.[۱][۲] برگ‌های آن گاهی به عنوان سبزی خورده می‌شود. با اینکه خانواده آن‌ها دارای ۵۰ سرده و ۱٬۰۰۰ گونه است اما مهمترین و کاربردی‌ترین گونه آن همین سیب‌زمینی شیرین است و بقیه گونه‌ها یا به‌طور محلی استفاده می‌شوند یا سمی هستند.

سیب‌زمینی شیرین رابطه دوری با سیب‌زمینی دارد.

تولید[ویرایش | ویرایش مبدأ]

تولید (میلیون تن)[۳]
۲۰۰۹
 چین ۸۰٫۵
 نیجریه ۳٫۳
 اوگاندا ۲٫۷
 اندونزی ۱٫۸۸
 ویتنام ۱٫۳۲
 تانزانیا ۱٫۳۱
 هند ۱٫۱
 ژاپن ۱٫۰
جهان ۱۰۶٫۵

ارزش غذایی[ویرایش | ویرایش مبدأ]

درصد کاهش ارزش بر اثر پختن : حداکثر کاهش درصدی ارزش‌های غذایی به دلیل جوشیدن بدون در نظر گرفتن گروه گیاه‌خواری حاوی شیر و تخم مرغ (ovo-lacto-vegetables group).


Sweet potato leaves, raw
ارزش غذایی به ازای هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس)
انرژی۱۷۵ کیلوژول (۴۲ کیلوکالری)
۸٫۸۲ گرم
فیبر خوراکی۵٫۳ گرم
۰٫۵۱ گرم
۲٫۴۹ گرم
ویتامین‌ها
درصد ارزش روزانه
برابر ویتامین آ
۲۴٪
۱۸۹ میکروگرم
۲۱٪
۲۲۱۷ میکروگرم
۱۴۷۲۰ میکروگرم
ویتامین (B۱)
۱۴٪
۰٫۱۵۶ میلی‌گرم
(B۲)
۲۹٪
۰٫۳۴۵ میلی‌گرم
نیاسین (B۳)
۸٪
۱٫۱۳ میلی‌گرم
پانتوتنیک اسید (B۵)
۵٪
۰٫۲۲۵ میلی‌گرم
ویتامین ب۶
۱۵٪
۰٫۱۹ میلی‌گرم
ویتامین ث
۱۳٪
۱۱ میلی‌گرم
ویتامین کا
۲۸۸٪
۳۰۲٫۲ میکروگرم
مواد معدنیمقدار
درصد ارزش روزانه
کلسیم
۸٪
۷۸ میلی‌گرم
آهن
۷٪
۰٫۹۷ میلی‌گرم
منیزیم
۲۰٪
۷۰ میلی‌گرم
فسفر
۱۲٪
۸۱ میلی‌گرم
پتاسیم
۱۱٪
۵۰۸ میلی‌گرم

Direct link to database entry [۲]
درصدهای تقریبی ارائه شده برای افراد بزرگسال از روی مرجع مصرف رژیم غذایی هستند.
منبع: مرکز داده غذای وزارت کشاورزی آمریکا

منابع[ویرایش | ویرایش مبدأ]

  1. Purseglove, 1991
  2. Woolfe, 1992
  3. آمار فائو (FAO)[۱] بایگانی‌شده در ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۱ توسط Wayback Machine
  4. درصد ارزش روزانه به مفهوم DRI: Dietary Reference Intake. نکته : تمام ارزش‌های غذایی شامل پروتئین به صورت درصد ارزش غذایی در هر 100 گرم از غذای مورد نظر هستند http://ndb.nal.usda.gov/ndb/nutrients/index
  5. http://nutritiondata.self.com/
  6. ۶٫۰ ۶٫۱ http://nutritiondata.self.com/topics/processing
  7. «USDA Table of Nutrient Retention Factors, Release 6» (PDF). وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA). وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (USDA). دسامبر ۲۰۰۷.

پیوند به بیرون[ویرایش | ویرایش مبدأ]