پوره سیبزمینی
ویرایش
|
{{جعبه اطلاعات غذا |نام = دلمه |تصویر = |اندازه تصویر = <!-- میتوانید از ا |زیرنویس = |نام جایگزین = |گونه = |انواع = <!-- کیک، بیسکوئیت و ... --> |بخش = <!-- پیشغذا، غذای اصلی، دسر، اسنک، و غیره --> |کشور = |منطقه = |خوراک ملی = |سازنده = |سال = |کمترین مدت پخت = <!-- میتوانید از " |مدت پخت = " نیز استفاده کنید. --> |کمترین مدت پخت = <!-- میتوانید از " |مدت پخت۲ = " نیز استفاده کنید. --> |دمای ارائه = |مواد اصلی = |مواد فرعی = |مقدار ارائه = |کالری = |منبع کالری = |پروتئین = |چربی = |کربوهیدرات = |شاخص قندخون = |خوراکی مشابه = |اطلاعات دیگر = |بدون دستور پخت = |ویکیانبار = |بدون ویکیانبار = }}
پوره سیبزمینی غذایی است که از پوره کردن سیبزمینی پخته شده درست میشود. دستور پخت این غذا تا قبل از ۱۷۴۷ وجود نداشت و اولین بار در کتاب هنر آشپزی[۱] از هانا گلس دیده شد.[۲] پودر پوره سیبزمینی و فریز شدهٔ آن نیز در بازار موجود است.
مواد اولیه
استفاده از نوع «آردی» سیبزمینی معمولاً پیشنهاد میشود، هر چند سیبزمینیهای «مومی» نیز برای بافت متفاوتش استفاده میگردند. کره، روغن گیاهی، شیر یا خامه نیز برای بهتر کردن مزه و بافت اضافه شده و به سیبزمینیها نیز نمک، فلفل سیاه یا هر ادویه مورد علاقه زده میشود.[۳] چاشنیهای معمول که در این غذا استفاده میشوند عبارتاند از: سیر، پنیر، تکههای بیکن، خامه ترش، پیاز، خردل، ادویههایی چون جوز، گیاهان خرد شدهای چون جعفری و رومارن، شلغم سفید و واسابی.
منابع
خطای لوآ: bad argument #2 to 'title.new' (unrecognized namespace name 'درگاه').
- ↑ The Art of Cookery
- ↑ Smith, A. (2011) Potato: A Global History. London: Reaktion Books.
- ↑ Recipe for mashed potato
- مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «Mashed potato». در دانشنامهٔ ویکیپدیای انگلیسی.
- صفحههای دارای آرگومان تکراری در فراخوانی الگو
- صفحههای دارای خطاهای اسکریپتی
- صفحههای دارای خطای شیوهنامه الگو
- مقالههایی که از الگوهای جعبه اطلاعات بدون ردیفهای داده استفاده میکنند
- پیوند رده انبار از ویکیداده
- مقالههای دارای الگوی یادکرد-ویکی
- آشپزی آلمانی
- آشپزی آمریکایی
- آشپزی استرالیایی
- آشپزی ایرلندی
- آشپزی بریتانیایی
- آشپزی بلژیکی
- آشپزی چکی
- آشپزی دانمارکی
- آشپزی سوئدی
- آشپزی فرانسوی
- آشپزی فنلاندی
- آشپزی لوکزامبورگی
- آشپزی لیتوانیایی
- آشپزی نروژی
- آشپزی هلندی
- آشپزی هندی
- خوراکیهای تهیهشده از سیبزمینی
- غذای روز شکرگزاری
- آشپزی نیوزیلندی